Gregor Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Albo na www.imageshack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Ale z tego co pamiętam to na darmowych kontach imageshack.us zdjęcia są co jakiś czas kasowane, a na photobucket.com nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 30 Listopada 2008 Autor Share Napisano 30 Listopada 2008 dziekuję za poradę, zajrzę tam i założę konto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Andrzej ta skrzynka jest super. Doskonale dopelnia model. I fascynuje ogladaczy. Powoduje ze robi im sie na twarzy cos takiego A jak im sie nie robi to mysla zapewne, ze to skala 35. No i te drobiazgi hmmm zaryzykuje stwierdzenie ze pchneles 72 o krok dalej. Ja o takich narzedziach (drobiazgach) to nawet nie myslalem. Ale teraz wiem ze sa do zrobienia i to z dobrym efektem. Ciekawe czy ktos takie fototrawionki robi? A i jeszcze o napisie tym bialym na wiezy. Ciezka to sprawa sam probowalem ale nie wyszlo. Wydaje mi sie ze twoj ten mniejszy jest lepszy od tego wiekszego. Apropo. Obecnie mysle zeby do tego celu wykorzystac jakis cienki foliopis. Pozdrawiam i mysle ze juz mozna gratulowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 30 Listopada 2008 Autor Share Napisano 30 Listopada 2008 dziekuję. jeszcze trochę pracy zostało, narzędzia na pewno są na różnych fototrawkach, to tylko kwestia znalezienia. dopiero odkrywam właściwości niektórych materiałów i okazuje się, że z blaszki miedzianej i wykałaczki można zrobić sporo rzeczy... najtrudniejsze będą figurki, naprawdę trzeba będzie się postarać a malowanie w feldgrau jest chyba najtrudniejsze, przynajmniej dla mnie. no i mam pomysł, żeby dorobić pocisk do haubicy, jaki Niemcy postawili na czołgu. A z tym popychaniem skali to po prostu wzoruję się na Tobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 A z tym popychaniem skali to po prostu wzoruję się na Tobie... Jasne Zreszta widac jak z mojego KW narzedzia sie wysypuja Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Zółwik, ja CIĘ BŁAGAM, nie psuj modelu fotkami :( Zabierz do pracy, na spacer, na zakupy gdziekolwiek ! Zrób mu zdjęcia za dnia..... "Osz TY!" - dalej obowiązuje, ja nie wiem, czy nie powinieneś dostać jakiejś gaży, za zamiatanie na forum w 72! - a i nie waż mi się przechodzić na trzy pięć ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 15 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2008 Rafałku, staram się jak mogę, ale fotki nie są moją mocną stroną... po dłuższej przerwie zarys scenki - jeden żołnierz będzie podchodził do czołgu, drugi macha mu z wieży, trzeci dopiero co skończył malować, jeszcze trzyma pędzel w ręce (pędzla jeszcze nie ma, trzeba będzie dorobić). wielkie podziekowania, kolego Balu za figurkę - pasuje idealnie. jeśli uważacie, że lepiej będzie poprzestawiać to wszelkie uwagi mile widziane. pozdrowienia spod Dubna. przepraszam za małe fotki, może ktoś mi podpowie, jakie opcje trzeba wybrać w Photobucket? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 No fajnie idą prace do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Witam.Model naprawde szok.Jakimi farbami malowane? I z czego zrobiona ta podstawka?Tzn piach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Żółwik, zaznacz zdjęcia i kliknij "generate image code", po tym wybierz linki z 4 pola z nimi i wklej na forum, wyjda w całej krasie. Dodatkowo w opcjach PB mozesz ustawic maxymalną ,dopuszczalna rozdzielczość. Co do ustawienie, czy ten tyłem do nas, nie mógłby być przesunięty nieco w lewo ? Chyba że tam ma "coś" jeszcze być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Figurka malujaca jest jak najbardziej ok. Siedzacy typek wyglada jakby sie zapadl w cos i sam miejsce siedzenia takie sobie. Widzialbym to tak: Zostawic tego malujacego. Dolozyc dwoch jak sie patrza na to co on namalowal. Taka moja luzna propozycja. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Super pomysł z tymi chopkami. Ale Czarek ma rację: dwóch stojących i przyglądających się głupawo będzie lepiej wyglądać. Modelik pierwsza klasa. Daj proszę większe zdjęcia!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 26 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2008 podciągnąłem pracę, chociaż figurki mnie wyhamowały, trochę trwało, zanim opracowałem odpowiednią technologię. dziękuję za słuszne uwagi ale pozostanę z grubsza przy swojej koncepcji - nie mam odpowiednich figurek, poza tym chciałbym wreszcie zakończyć bitwę pod Dubnem. (wariant maksymalny to grupa Niemców z flagą i kolo, który robi im zdjęcie - to była moja idea, ale trudno wykonalna, na razie odpuściłem) zrobiłem malarza: przepraszam za małość obrazków, ale coś nie mogę znaleźć odpowiednich opcji mimo podpowiedzi Rafała. ale wszystko raczej widać. żołnierz ma jeszcze prowizoryczną podstawkę. później puszka farby, jego ekwipunek leżący na błotniku i inne beznadziejne drobiazgi... pozdrawiam świątecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 Widzę, że figurka poszło na bardzo szczytny cel Podziwiam napisy na wieży, jak dla mnie nieosiągalne Powodzenia w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 27 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2008 Figurka jest po prostu idealna, bardzo Ci za nią dziękuję. przydałoby się paru takich stojących Niemców patrzących na malarza tak jak proponował Czarek, ale nie mam w magazynie więc będę rozwijał pierwotną koncepcję, może coś z niej jednak wyjdzie. długo natomiast trwało zanim opracowałem technologie malowania figurek, teraz będzie trochę szybciej. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 przybyło parę szczegółów, idzie to powoli ale nic nie poradzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi