Kolekcjoner WP Napisano 27 Grudnia 2023 Share Napisano 27 Grudnia 2023 (edytowane) Po dwóch miesiącach od sklejenia w końcu zrobiłem zdjęcia niebieskiej Iskry. Model mocne 8/10 z washem jedynie w lukach podwozia. Model ze stanu surowego do gotowego powstał w przeciągu trzech dni. Z błędów to źle przyległa szachownica i jakiś pojedynczy problem z farbą. Malowana Hatakami. Na ostatnim zdjęciu moja kolekcja Iskier. Trzy z Mistercrafta/ZTS Plastyk i jedna z Arma Hobby. Po głowie chodzi mi jeszcze indyjska Iskra... Edytowane 28 Grudnia 2023 przez Kolekcjoner WP 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 28 Grudnia 2023 Share Napisano 28 Grudnia 2023 Fajna kolekcja Iskier. Malowanie aerografem ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 28 Grudnia 2023 Share Napisano 28 Grudnia 2023 (edytowane) Ale się zaiskrzyło. Model bardzoo ładny. Podoba mi się. Do galerii to warto dopisać jakieś info na temat samolotu. Nie każdy kto tu zagląda jesr w temacie. I nie wszyscy śledzą warsztaty. Edytowane 28 Grudnia 2023 przez Endrju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 28 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2023 6 godzin temu, Endrju napisał: Ale się zaiskrzyło. Model bardzoo ładny. Podoba mi się. Do galerii to warto dopisać jakieś info na temat samolotu. Nie każdy kto tu zagląda jesr w temacie. I nie wszyscy śledzą warsztaty. Racja. Nie wspomniałem o prawdziwej maszynie... PZL TS-11 Iskra 1919, 7 Pułk Lotnictwa Specjalnego Marynarki Wojennej, Siemirowice 1994 PZL TS-11 Iskra o numerze 1919 została pomalowana na niebiesko-szaro w 1994 roku. Była to oddolna inicjatywa Pułku. Niestety nie spotkała się ona z pochwałą władz wojskowych i samolot został pozbawiony takiego kamuflażu. Później latał w czarno-szarym kamuflażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 28 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2023 8 godzin temu, kopernik napisał: Fajna kolekcja Iskier. Malowanie aerografem ? Oczywiście, że malowałem pędzlem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 28 Grudnia 2023 Share Napisano 28 Grudnia 2023 31 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: Oczywiście, że malowałem pędzlem Nieźle wyszło, a pędzelki jakieś wypasione ( znaczy dla artystów) czy zwykłe, z modelarskiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 29 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2023 12 godzin temu, kopernik napisał: Nieźle wyszło, a pędzelki jakieś wypasione ( znaczy dla artystów) czy zwykłe, z modelarskiego ? Ostatnio kupiłem taki fajny płaski pędzelek artystyczny Niki4 z nylonowym włosiem, a oprócz niego używam zestawu pędzli artystycznych z Action. Do drobnicy mam pędzle 0 i mniejsze od Italeri i Renesansu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 29 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2023 A i jeszcze mam Van Bleischwijk i jakieś no name z chińskiego marketu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 29 Grudnia 2023 Share Napisano 29 Grudnia 2023 Fajna ta niebieska Iskra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Grudnia 2023 Share Napisano 29 Grudnia 2023 Model ogólnie A gdzie siatki ochronne z wlotów powietrza? W dniu 27.12.2023 o 12:35, Kolekcjoner WP napisał: Na ostatnim zdjęciu moja kolekcja Iskier. Trzy z Mistercrafta/ZTS Plastyk i jedna z Arma Hobby. No i jak wypada porównanie firm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 29 Grudnia 2023 Share Napisano 29 Grudnia 2023 33 minuty temu, Grzes napisał: ...A gdzie siatki ochronne z wlotów powietrza?... No widzisz, chwila nieuwagi i złomersi zajumali na złom 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 29 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2023 6 godzin temu, mig napisał: Fajna ta niebieska Iskra Dzięki! 6 godzin temu, Grzes napisał: Model ogólnie A gdzie siatki ochronne z wlotów powietrza? No i jak wypada porównanie firm? Siatek wlotów nie ma, bo jak zobaczyłem tą blaszkę fototrawioną, to stwierdziłem, że lepiej jej nie będę ruszać, bo to połamię A porównanie firm? Oczywiście, że Mastercraft lepszy (żart) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Grudnia 2023 Share Napisano 29 Grudnia 2023 9 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: Oczywiście, że Mastercraft lepszy No, ja myślę 9 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: jak zobaczyłem tą blaszkę fototrawioną, to stwierdziłem, że lepiej jej nie będę ruszać Też jakoś nie bardzo widzę zabawy z tą blaszką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 3 Stycznia 2024 Share Napisano 3 Stycznia 2024 Umknęło Ci, że szachownice na spodzie były nowego wzoru. Jedna słabo wyszła, więc może jeszcze poprawisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 3 Stycznia 2024 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2024 2 godziny temu, Wymysl napisał: Umknęło Ci, że szachownice na spodzie były nowego wzoru. Jedna słabo wyszła, więc może jeszcze poprawisz? Faktycznie, były wg nowego wzoru. Nie zauważyłem tego. Może kiedyś poprawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi