bulik58 Napisano 19 Września Autor Share Napisano 19 Września (edytowane) 5 godzin temu, India napisał: A może to była zamierzona dodatkowa ironia? Toć był problem z czytaniem i ze zrozumieniem Dyć nawet aby ironizować potrzeba jak widać choć troszkę inteligencji i znajomości gramatyki aby samemu nie stać się pośmiewiskiem . Edytowane 19 Września przez bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 20 Września Share Napisano 20 Września Poddaję się, wygrałeś. Ironia i tak nie dotarła. Masz kolejny sukces. Bez odbioru. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 21 Września Share Napisano 21 Września Kolejna gówno burza za może zrobić osobny dział gdzie będzie można sobie dokładać ile sie da bo chyba nie ma forum bez gówno burzy, może moderator to rozważy i przynajmniej fora się oczyszczą z osobistych wycieczek miłej niedzieli OLO. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 21 Września Share Napisano 21 Września 4 godziny temu, OLO napisał: Kolejna gówno burza za może zrobić osobny dział gdzie będzie można sobie dokładać ile sie da bo chyba nie ma forum bez gówno burzy, może moderator to rozważy i przynajmniej fora się oczyszczą z osobistych wycieczek miłej niedzieli OLO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 21 Września Share Napisano 21 Września Amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 22 Października Share Napisano 22 Października firma YAN Models wydaje zestaw dodatków i detali (fototrawionki + druk 3D) do modelu Sd.Kfz.234/4 RFM w skali 1/35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vsk9 Napisano 27 Października Share Napisano 27 Października Końcem roku obrodziło w Shermanach... Nowość od RFM - Israeli Tank M50 Mk2 SUPER SHERMAN w skali 1:35 oczywiście: 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 28 Października Share Napisano 28 Października W końcu M50! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 28 Października Share Napisano 28 Października Nowy model Sd.Kfz. 234/1 Schwerer Panzer-Spwg. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 28 Października Autor Share Napisano 28 Października 19 godzin temu, Vsk9 napisał: ,, SUPPER , , Czy jest to dodatek do kolacji ? Po latach posuchy w końcu Dragony przejdą w stan spoczynku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 29 Października Share Napisano 29 Października Nareszcie jakiś powiew świeżości i nowości , nowy model Tygrysa , tym razem Tiger I MID. Production Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 29 Października Share Napisano 29 Października 44 minuty temu, Cypis napisał: Nareszcie jakiś powiew świeżości i nowości , nowy model Tygrysa , tym razem Tiger I MID. Production Taki slaby ten "powiew", nadal brak wczesnego Mida na rynku, nie licząc oczywiście tragicznej Italeri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 29 Października Share Napisano 29 Października 6 minut temu, Seb napisał: Taki slaby ten "powiew", nadal brak wczesnego Mida na rynku, nie licząc oczywiście tragicznej Italeri. aluzju , nie paniał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 29 Października Share Napisano 29 Października 40 minut temu, Seb napisał: .......... nadal brak wczesnego Mida na rynku.......... trochę mi to przypomina opowieść-skecz : z czego składa się "dzida bojowa". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 29 Października Share Napisano 29 Października Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vsk9 Napisano 30 Października Share Napisano 30 Października 17 godzin temu, Cypis napisał: Nareszcie jakiś powiew świeżości i nowości , nowy model Tygrysa , tym razem Tiger I MID. Production Wielka szkoda, że dalej nie wypuścili Mida bez wnętrza w tej czy innej postaci. No nic, może kiedyś jeszcze się pojawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 30 Października Share Napisano 30 Października W dniu 29.10.2025 o 11:45, Seb napisał: Taki slaby ten "powiew", nadal brak wczesnego Mida na rynku, nie licząc oczywiście tragicznej Italeri. Mam taką prośbę Przyjacielu, bo ja nie za bardzo ogarniam tą całą hitlerowską pancerwafe (wiem czym się różni czwórka od trójki i Pantera od Tygrysa) abyś w przystępny sposób wytłumaczył mi, jak również innym Użytkownikom tego Forum jakie są różnice pomiędzy wczesnym Midem, a midem Midem ,albo późnym Midem? Bo jak dla mnie laika w temacie Tygrysów wyglądają podobnie. A tak poza tym , przecież wydawana jest niesamowita ilość rozmaitych żywicznych dodatków do tegoż Tygrysa to nie można z jakiegoś innego prawilnego Tygrysa ( pomijając oczywiście tragiczną Italeri) wygenerować tak potrzebnego Ci tego wczesnego Mida, no w końcu modelarz jesteś, a modelarz to skrzyżowanie MacGyvera ze śmieciarzem i może wygenerować wszystko co sobie wymarzy ( ja np. wymarzyłem sobie radiolinię troposferyczną R412 na Uralu 375D i jest już w 75% ukończona czeka tylko na montaż) , także nie mazać się i do roboty. Pozdr. A. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 30 Października Share Napisano 30 Października (edytowane) 7 godzin temu, Adams M1A1 napisał: Mam taką prośbę Przyjacielu, bo ja nie za bardzo ogarniam tą całą hitlerowską pancerwafe (wiem czym się różni czwórka od trójki i Pantera od Tygrysa) abyś w przystępny sposób wytłumaczył mi, jak również innym Użytkownikom tego Forum jakie są różnice pomiędzy wczesnym Midem, a midem Midem ,albo późnym Midem? Bo jak dla mnie laika w temacie Tygrysów wyglądają podobnie. A tak poza tym , przecież wydawana jest niesamowita ilość rozmaitych żywicznych dodatków do tegoż Tygrysa to nie można z jakiegoś innego prawilnego Tygrysa ( pomijając oczywiście tragiczną Italeri) wygenerować tak potrzebnego Ci tego wczesnego Mida, no w końcu modelarz jesteś, a modelarz to skrzyżowanie MacGyvera ze śmieciarzem i może wygenerować wszystko co sobie wymarzy ( ja np. wymarzyłem sobie radiolinię troposferyczną R412 na Uralu 375D i jest już w 75% ukończona czeka tylko na montaż) , także nie mazać się i do roboty. Pozdr. A. Akurat wczesnego mida już dawno temu wygenerowałem, niżej późny. Myślę, że bez pisania znajdziesz różnice. Edytowane 30 Października przez Seb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 30 Października Share Napisano 30 Października Godzinę temu, Seb napisał: Myślę, że bez pisania znajdziesz różnice. oczywiście , przecież to widać od razu , jeden jest w plamy i ma numer 100 , a drugi jest biały i ma numer 217 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 30 Października Share Napisano 30 Października 26 minut temu, Cypis napisał: oczywiście , przecież to widać od razu , jeden jest w plamy i ma numer 100 , a drugi jest biały i ma numer 217 Łooo, to właśnie chciałem napisać , ale mnie ubiegłeś , są jeszcze inne takie trochę subtelniejsze różnice ten u góry to jakiś składak bo ma szarą lufę i brakuje mu tego środkowego kółka , ale za to ma kanister i jakiś karton, osobnym zagadnieniem jest to że te hitlerowcy we włazach są inaczej ubrani. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 30 Października Share Napisano 30 Października 54 minuty temu, Adams M1A1 napisał: Łooo, to właśnie chciałem napisać , ale mnie ubiegłeś , są jeszcze inne takie trochę subtelniejsze różnice ten u góry to jakiś składak bo ma szarą lufę i brakuje mu tego środkowego kółka , ale za to ma kanister i jakiś karton, osobnym zagadnieniem jest to że te hitlerowcy we włazach są inaczej ubrani. Pozdr. A. a i jeden ma zimmerita , a drugi nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 30 Października Share Napisano 30 Października 8 minut temu, Cypis napisał: a i jeden ma zimmerita , a drugi nie ma Jak widać różnic jest całkiem sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 1 Listopada Autor Share Napisano 1 Listopada Kolacja z deserem podana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 3 Listopada Autor Share Napisano 3 Listopada Poprawione , uzupełnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 4 Listopada Share Napisano 4 Listopada W dniu 29.10.2025 o 11:00, Cypis napisał: Nareszcie jakiś powiew świeżości i nowości , nowy model Tygrysa , tym razem Tiger I MID. Production jeszcze dodatkowo wygląd ramek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi