asc_driver Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 Otóż prace nad wcześniejszym modelem dobiegły końca (daf Xf)jak i mam więcej czasu ,dlatego zaczynam kolejny projekt Plany: Volvo dostanie kolorek żółty z szara rama kolor silnik skrzyni i mostu będą odbiegać od oryginalnych http://www.volvo.com/NR/rdonlyres/8823515B-482C-4054-9221-4CC215E3F3E0/0/566x228fhengine01.jpg zdjęcia pokazywał również kolega jawkers w relacji fh yamaha okablowanie i znając życie coś jeszcze dojdzie w trakcie prac Ma ktoś do sprzedania poduchy które pasują do volva ???? bo to co italerka zrobiła zostawiając resory to porażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 Zapowiada się bardzo ciekawy model. Czekam na pierwsze postępy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 Zazwyczaj zawieszenie do Volva (jeżeli ktoś przerabia) stosuje się od Daf, więc jak chcesz przerabiać to szukaj ktoś kto ma zawieszenie od Dafa. Życzę powodzenia w budowie ! Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 Też będę zaglądał. Rozumiem że beczka jest z zestawu z Dafem (Genoa)?? Też mam ten zestawik i mi się bardzo podoba Powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asc_driver Napisano 18 Września 2008 Autor Share Napisano 18 Września 2008 (edytowane) Krzychu126 oczywiscie i pierwsze prace zacząłem właśnie od niej sklejona beczka i po szpachlowana ,teraz czeka aby ja dotrzeć Edytowane 18 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asc_driver Napisano 18 Września 2008 Autor Share Napisano 18 Września 2008 proszę o usuniecie postu (drobna pomyłka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 Będę z chęcią obserwował rozwój relacji Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 No ja sam mam ą naczepę z tego zestawu, jak i składałem ja do zestawu Mana. Więc jeżeli masz jakieś pytania to wal śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asc_driver Napisano 26 Września 2008 Autor Share Napisano 26 Września 2008 jako że sesja poprawkowa zakończona można było troszeczkę podziałać przy naczepie, nareszcie została dotarta szpachla. Myślę że jutro trysnę podkładem i wyjdą ewentualne niedociągnięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Od dłuższego czasu przmierzam się do tej naczepy jak pies do jeża, ino zastanawiam się nad ciągnikiem - scania T142 czy Man F2000 z niskim dachem Życzę powodzonka w budowie zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Tylko powodzenia życzyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Sorry za OT - Tornado do tej naczepki ładnie by pasowała T142 na australijski zestaw zrobić jakieś kalki Texaco, czy coś zamówić, dioramkę piaskową drogę i okurzyć zestawik Narazie prace idą w dobrym kierunku, obserwujmy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asc_driver Napisano 27 Września 2008 Autor Share Napisano 27 Września 2008 koledzy może macie jakieś zdjęcia okablowania naczepy, bo wiadomo powietrzne do hamulców i elektryczne do oświetlenia, a jak z reszta ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 http://www.liaznavzdy.cz/nedtrans/schemata.html http://www.liaznavzdy.cz/nedtrans/kabel.html To metoda Jana , linki do jego stron , tam conieco sobie podpatrzysz na pewno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asc_driver Napisano 4 Października 2008 Autor Share Napisano 4 Października 2008 trochę posiedziałem i okablowanie naczepy zrobione i przyszła pora na silnik troszkę denerwowała mnie miska wiec ja zmieniłem już nabiera kształtu dodatkowo dorobilem osłonę na przewody (to białe pod dolotem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asc_driver Napisano 19 Października 2008 Autor Share Napisano 19 Października 2008 Widzę że temat uciekł na druga stronę. Ostatnio kupiłem dafa na części wiec volvo będzie na poduchach, siedzenia również wstawiam od dafa. rama delikatnie skrócona Nowa obejma i mocowanie zbiornika (będzie x3), wszystko spowodowane wstawieniem większego zbiornika, który jest w fazie szpachlowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Dobra robota Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Witam. Szacunek za przeróbki:) ale trafił Ci się mały błąd merytoryczny. Mocowanie zbiornika paliwa składa się z 2cześci: jednaj, która jest mocowana do ramy i to na niej leży zbiornik, oraz z drugiej –obejmy, która trzyma zbiornik w miejscu. U Ciebie zbiornik wisi na obejmie. Myślę, ze zbiornik nie utrzymałby się na samej obejmie. Poniżej fotka przedstawiająca obejmę w actrosie, myślę ze w volvo jest analogicznie:) Powodzenia w dalszych pracach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asc_driver Napisano 19 Października 2008 Autor Share Napisano 19 Października 2008 Seba tu jest właśnie mały problem z szkiców nie wynika żeby była lapa pod zbiornikiem a druga sprawa wzorowałem się na mocowaniu tego zbiornika i jak widać też łapy nie są pod całym zbiornikem tak wiec sam nie wiem ale może koledzy maja jakieś zdjęcia oryginalnego mocowania pozdrawiam zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 zechciej zauwazyc ze na drugim rys. zbiornik jest polokragly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Jak dla mnie to są dwie różne wersje volva fh. Więc albo wybierzesz sobie jedna, której będziesz się trzymał albo będziesz miał mix:) a jeżeli chodzi o dokumentacje to poszukaj sobie na allegro czy ktoś z twojej okolicy nie chce sprzedać takiego volva, zadzwoń, dogadaj się z gościem, myślę ze nie będzie problemu jak powiesz, o co chodzi. Ogólnie ludzie dziwnie się patrzą, zwłaszcza jak się jedzie 150km, ale nie robią problemu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Służę fotką wprawdzie to jest od Magnum DXi ale firmy Volvo jak i Renault ze sobą współpracują i maja dużo wspólnych części. To znaczy Renault ma części Volvo nie na odwrót. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 Szkoda, że nie miałem takiego rysunku z pół roku temu :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 Ja właśnie klepie tego volvo i zastanawiam sie czy nie zrobic jakis przeróbek na razie zacząłem robić mocowania tylnego mostu z drutu, ale patrząc na te fotki i porównójąc z modelem to tego ogrom jest i nie wiem czy sie zdecyduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 Ja właśnie klepie tego volvo i zastanawiam sie czy nie zrobic jakis przeróbek na razie zacząłem robić mocowania tylnego mostu z drutu, ale patrząc na te fotki i porównójąc z modelem to tego ogrom jest i nie wiem czy sie zdecyduję. Przerabiaj wszystko co się da:) niesamowita frajda jak się patrzy na część zrobioną przez siebie od podstaw na podstawie oryginału:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi