skarczu Napisano 2 Marca Autor Share Napisano 2 Marca Kolejny etap - maskowanie Kilka warstw Dark Green C016 Hataki Trochę przetarć papierem ściernym Kilka następnych warstw Dark Green. I efekt po zdjęciu masek. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 2 Marca Share Napisano 2 Marca No i jest już bardzo dobrze. Fajnie ta góra wygląda . 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 2 Marca Share Napisano 2 Marca Świetny! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 2 Marca Autor Share Napisano 2 Marca Cieszę się, że się podoba. Jednak są momenty gdy muszę ten model odstawić i głęboko pooddychać . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 4 Marca Autor Share Napisano 4 Marca Zamaskowałem górę modelu i położyłem pierwsze warstwy C041 Night Black Hataki. Następnie szlifowanie wypukłych elementów poszycia i jeszcze kilka warstw Night Black rozcieńczoną kroplą bieli C101 Traffic White w stosunku 10:1, tak by powierzchnia nie była jednolicie czarna. A potem chwila prawdy po ściągnięciu masek. Niestety na zdjęciach tego cieniowania nie widać, choć w rzeczywistości jest na razie widoczne. Zobaczymy jak wyjdzie po lakierach i washach??? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poland_aviation Napisano 4 Marca Share Napisano 4 Marca (edytowane) Zawsze możesz zmienić cieniowanie rozświetlając środki paneli mocno rozcieńczonym białym 10 minut temu, skarczu napisał: Zamaskowałem górę modelu i położyłem pierwsze warstwy C041 Night Black Hataki. Następnie szlifowanie wypukłych elementów poszycia i jeszcze kilka warstw Night Black rozcieńczoną kroplą bieli C101 Traffic White w stosunku 10:1, tak by powierzchnia nie była jednolicie czarna. A potem chwila prawdy po ściągnięciu masek. Niestety na zdjęciach tego cieniowania nie widać, choć w rzeczywistości jest na razie widoczne. Zobaczymy jak wyjdzie po lakierach i washach??? Edytowane 4 Marca przez Poland_aviation 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 19 Marca Autor Share Napisano 19 Marca (edytowane) W końcu udało mi się położyć lakier błyszczący - kilka warstw glossa od Hataki. Na to przyszły kalki Techmodu - świetnie się je kładło, i kilka napisów eksploatacyjnych z zestawu Airfix'a. Następnie kolejne kilka warstw lakieru błyszczącego. Teraz model musi trochę postać przed washem. Edytowane 19 Marca przez skarczu Literówka 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca Super, już prawie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 21 Marca Autor Share Napisano 21 Marca Podczas gdy lakier schnie, zająłem się silnikami i śmigłami. Silniki są zestawowe - prawie ich nie będzie widać. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi