zenek_65 Napisano 7 Stycznia Share Napisano 7 Stycznia (edytowane) Szybki, kilkudniowy projekt - lakier jeszcze schnie Jeden z nielicznych zestawów w którym udało mi się połamać większość drobnych części - są bardzo delikatne a materiał bardzo kruchy. Przy wycinaniu z ramek następowało pęknięcie. Wiatrochron zrobiony nowy - ten zestawowy był za gruby. Od siebie, oprócz tego co połamałem, dodałem trochę detali w kokpicie i tyle. Edytowane 7 Stycznia przez zenek_65 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Stycznia Share Napisano 7 Stycznia Ależ ciekawostka, prezentuje się wyśmienicie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 7 Stycznia Autor Share Napisano 7 Stycznia Napęd wirnika za pomocą dysz na końcówkach łopat. Taki trochę odrzutowy ten śmigłowiec był . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 7 Stycznia Share Napisano 7 Stycznia Super! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia Model świetny. Podoba mi się. Oryginalna konstrukcja. Wiedziałem, że były takie eksperymentalne konstrukcje ale nie miałem pojęcia, że to latało. Myślałem z początku, że to model żywiczny ale z tego co doczytałem na Scalemates to plastikowy model. Co do pękających części to ja ostatnio przed wycięciem części z ramki smaruję, jeśli można tak powiedzieć bo klej sam się rozpływa, którymś z rzadkich klejów i wycinam części zanim klej wyschnie. U mnie odsetek pękających części znaczne spada. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 8 Stycznia Autor Share Napisano 8 Stycznia 14 minut temu, Endrju napisał: Model świetny. Podoba mi się. Oryginalna konstrukcja. Wiedziałem, że były takie eksperymentalne konstrukcje ale nie miałem pojęcia, że to latało. Myślałem z początku, że to model żywiczny ale z tego co doczytałem na Scalemates to plastikowy model. Co do pękających części to ja ostatnio przed wycięciem części z ramki smaruję, jeśli można tak powiedzieć bo klej sam się rozpływa, którymś z rzadkich klejów i wycinam części zanim klej wyschnie. U mnie odsetek pękających części znaczne spada. Ciekawy patent - koniecznie muszę sprawdzić, bo dorabianie nowych mnie zmęczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia 36 minut temu, zenek_65 napisał: Ciekawy patent - koniecznie muszę sprawdzić, bo dorabianie nowych mnie zmęczyło Najpierw poćwicz na jakimś złomie. Bo metoda wymaga odrobiny wprawy. Ilość kleju musi być akuratna (dobrana doświadczalnie) a i w sumie moment cięcia tez jest ważny. Nie za wcześnie i nie za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia Fajny szkrab. Podoba mi się . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia Fajne maleństwo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 9 Stycznia Share Napisano 9 Stycznia Model wygląda dobrze ...ale niestety podstawka dominuje na zdjęciach i właściwie wygląda to tak jakby model był dodatkiem do podstawki. Fajne by było zrobić zdjęcia bez tego wiosennego pola golfowego, jednak zakładam, że model ze względów bezpieczeństwa jest przymocowany na stałe do podstawki. Pomijając moje marudzenie, napiszę, że lubię takie tematy, a o tym latawcu jeszcze nie słyszałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 9 Stycznia Autor Share Napisano 9 Stycznia 4 godziny temu, lord_karton napisał: Model wygląda dobrze ...ale niestety podstawka dominuje na zdjęciach i właściwie wygląda to tak jakby model był dodatkiem do podstawki. Fajne by było zrobić zdjęcia bez tego wiosennego pola golfowego, jednak zakładam, że model ze względów bezpieczeństwa jest przymocowany na stałe do podstawki. Pomijając moje marudzenie, napiszę, że lubię takie tematy, a o tym latawcu jeszcze nie słyszałem. model nie jest przymocowany do podstawki, najzwyczajniej łatwiej jest obracać podstawką przy robieniu zdjęć niż co chwilę brać w łapki model - zawsze mniejsze ryzyko uszkodzenia. A że akurat po ręką była taka podstawka .... fakt trochę po oczach daje ta zieleń. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 9 Stycznia Share Napisano 9 Stycznia Teraz wygląda to nieporównywalnie lepiej i nawet widać te wszystkie naciągi, które wcześniej przegapiłem 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 16 Stycznia Share Napisano 16 Stycznia Świetny model! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 25 Marca Share Napisano 25 Marca Mam go w pudle i jak ze spasowaniem całości to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 2 Kwietnia Autor Share Napisano 2 Kwietnia Wg mnie nie było najmniejszych problemów ze spasowaniem- tylko tak jak pisałem, należy uważać przy wycinaniu drobnicy z ramek, bo lubia pękać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 2 Kwietnia Share Napisano 2 Kwietnia 3 godziny temu, zenek_65 napisał: Wg mnie nie było najmniejszych problemów ze spasowaniem- tylko tak jak pisałem, należy uważać przy wycinaniu drobnicy z ramek, bo lubia pękać Podziękowania za odpowiedź 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi