WPR Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia (edytowane) Dzień dobry, Pojazd wzorowany z grubsza na tym zdjęciu: Zestaw to Dragon 6497 bez żadnych dodatków - całkiem przyjemny zestawik. W końcu zmobilizowałem się, żeby pomalować w miarę umiejętności załoganta i zamknąć temat. Warsztat: Edytowane 8 Stycznia przez WPR 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 9 Stycznia Share Napisano 9 Stycznia Ładny. Podoba się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 9 Stycznia Share Napisano 9 Stycznia 20 godzin temu, WPR napisał: W końcu zmobilizowałem się, żeby pomalować w miarę umiejętności załoganta i zamknąć temat. Umiejętności są całkiem spore. Wóz 1 Brygady Pancernej zacnie wygląda- widać dowództwo jest zadowolone!!!!! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 9 Stycznia Share Napisano 9 Stycznia Podoba mi się i brawo za niszową tematykę .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 9 Stycznia Share Napisano 9 Stycznia Ja mam trochę mieszane odczucia względem tego modelu bo patrząc z jednej strony jest absolutnie poprawny i czepiać by się można jedynie na siłę, ale z drugiej strony jest tu sporo niewykorzystanego potencjału. Więcej śmiałości w działaniu i byłby model jak złoto bo w tym momencie wydaje mi się niedokończony w brudzeniu - brakuje mi tu czegoś co przyciągnie wzrok. A jeśli miał być w miarę czysty w zamyśle to przy jednokolorowym malowaniu warto iść odważniej w zróżnicowanie kolorów rozjaśnianiem paneli, modulacją czy przełamującym kolor bazowy filtrowaniem olejami. Kolor washa też wpada mi trochę w rdzę albo wietnamską ziemię i przez to wydaje mi się, że jest tego koloru za dużo bo rdza powinna być raczej dodatkowym smaczkiem, a nie przejmować inicjatywę. Za to na wielki plus i ukłony z mojej strony za malowanie figurki. Na tym niewielkim kawałku twarzy zdaje się dziać więcej niż na modelu. I bardzo fajny pomysł na rozbite szkiełko lampy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 9 Stycznia Autor Share Napisano 9 Stycznia Dzięki za miłe słowa. 3 godziny temu, chorąży napisał: Podoba mi się i brawo za niszową tematykę .. Niszowa tematyka? Zawsze mi się wydawało, że polskie teciaki to temat przeorany - chyba, że nie złapałem ironii. 55 minut temu, TAW napisał: Dzięki za tak długi i w gruncie rzeczy pochlebny komentarz. Trafnie podsumowuje to jak czuję się w ogólnie pojętym "weatheringu" - tak jak pisałem w warsztacie - to jest zawsze jeden eksperyment i nigdy nie wiem jaki będzie efekt końcowy. Na pewno miał to być w zamyśle czysty wóz. Wash wyszedł rzeczywiście dość brązowy choć nigdy nie miał wyglądać jak rdza. Pewnie powinienem użyć ciemniejszej farby olejnej. Ogólnie nie chciałem z niczym przesadzić stąd ostatecznie efekt wyszedł może nudny? Nawet jeżeli całość nie jest świetna to i tak jest to w mojej opinii najlepszy technicznie model jaki udało mi się do tej pory wykonać. Może następnym razem uda się zrobić lepiej - a może nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 10 Stycznia Autor Share Napisano 10 Stycznia Jeżeli chodzi o malowanie twarzy to z gruuuubsza korzystałem z tego poradnika: https://www.planetfigure.com/threads/painting-skin-face-basic-level-sbs.124485/?fbclid=IwAR1zca_r6x3dEwZI3RAkkzWnwOgWCg_4QxKZOMWzllRb8TddLVfO8bxTzHc Może komuś się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 10 Stycznia Share Napisano 10 Stycznia Dobra, estetyczna robota. Co do figurki już się wypowiadałem. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 11 Stycznia Share Napisano 11 Stycznia ładnie czysto sklejone figura bardzo fajnie zmalowana 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pioter317 Napisano 29 Stycznia Share Napisano 29 Stycznia piękny model. też bedę chciał kiedyś zrobić taki. Skąd wziąłeś osłonę jarzma karabinu maszynowego? bo chyba w tym modelu tego elementu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 30 Stycznia Autor Share Napisano 30 Stycznia 9 godzin temu, Pioter317 napisał: piękny model. też bedę chciał kiedyś zrobić taki. Skąd wziąłeś osłonę jarzma karabinu maszynowego? bo chyba w tym modelu tego elementu nie ma. Wielkie dzięki. Zgadza się jarzmo wziąłem z jakiejś starej ramki chyba od zvezdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 30 Stycznia Share Napisano 30 Stycznia Fajna robota. Absolutne drobiazgi: - antena radiostacji by się przydała (na zdjęciu oryginału mogła nie wyjść) - "kurica" raczej nie w tym kształcie skrzydeł w 1 DP / 1 BPanc - za ostre końcówki - liny holownicze i belka do wyciągania z błota klimatu by dodały. Ale całość bardzo pozytywna, o tych co "od Lenino (czy od Sielc) do Berlina" ostatnio mocno się zapomina (a nie powinno tak być). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PitersonL Napisano 5 Lutego Share Napisano 5 Lutego i reflektor do naprawy, któż to wam tak uszkodził frontowe światlo obywatelu kierowco? naprawić, biegiem marsz! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 6 Lutego Autor Share Napisano 6 Lutego W dniu 30.01.2024 o 12:20, Michal_G napisał: - "kurica" raczej nie w tym kształcie skrzydeł w 1 DP / 1 BPanc - za ostre końcówki Dzięki za zwrócenie uwagi. Rzeczywiście zupełnie bezrefleksyjnie podszedłem do kalkomani z zestawu firmy Dragon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi