Ajk26 Napisano 23 Stycznia Share Napisano 23 Stycznia Witam. Mam dylemat. Pierwszy raz kolorem końcowym modelu jest kolor srebrny. Model to Fairey Swordfish z Airfixa. Użyłem farby Tamiya silver chrome i zastanawiam się, czy na koniec powinienem zabezpieczyć standardowo lakierem matowym, czy zostawić tak jak jest lub może lakierem gloss? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 23 Stycznia Share Napisano 23 Stycznia Pseudometaliczne Tamiye to zwykłe siermiężne farby, które nie mają nic wspólnego z czesto delikatnymi metalizerami. Zatem nie wymagają zadnego werniksowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ajk26 Napisano 24 Stycznia Autor Share Napisano 24 Stycznia 21 godzin temu, KFS-miniatures napisał: Pseudometaliczne Tamiye to zwykłe siermiężne farby, które nie mają nic wspólnego z czesto delikatnymi metalizerami. Zatem nie wymagają zadnego werniksowania. A jakie metaliczne farby byś polecił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackriver Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia Alclad/a-stand, AK Metallic colors i tym podobne - tylko pod metalizer dajesz podkład połysk! jak "zwykły" metal (aluminium, chrom) to podkład najczęściej czarny. Chociaż do złoceń bardzo dobry jest złoty pigment z GSW zmieszany z jakimś werniksem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia 28 minut temu, blackriver napisał: AK Metallic colors Nie pomyliłeś aby z AK Xtreme metal? Bo Metallic colors to zestaw farb AK 3gen - bardzo dobrych w swojej klasie, ale farb pod pędzel. 30 minut temu, blackriver napisał: ak "zwykły" metal (aluminium, chrom) to podkład najczęściej czarny ..no chyba, że rozmawiamy o AK Xtereme metalach, to wtedy najlepszym podkładem jest srebro - w tym szczególnie Mr. color C8 silver/ AVC02 previous silver 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia 54 minuty temu, KFS-miniatures napisał: AK Xtereme metalach, to wtedy najlepszym podkładem jest srebro - w tym szczególnie Mr. color C8 silver Możesz o tym coś więcej napisać, albo pokazać? Bo ja zawsze błyszczącego i dodatkowo polerowanego czarnego używam, chociażby na P.1101 którego ostatnio w galerii wrzucałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia 48 minut temu, Fixer napisał: Możesz o tym coś więcej napisać, albo pokazać? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackriver Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia 11 godzin temu, KFS-miniatures napisał: Nie pomyliłeś aby z AK Xtreme metal? Zgadza się, mea culpa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 26 Stycznia Share Napisano 26 Stycznia W dniu 24.01.2024 o 13:39, KFS-miniatures napisał: Lubię twoje warsztaty Kamil i szkoda, że nie ma ich znacznie więcej. Ale tego akurat nie polecam. Po prostu dzwięk jest tak beznadziejny, że mimo kilkukrotnych prób nie przebrnąłem przez całość. Wiem, że to nie Twoja wina, niemniej organizatorzy powinni przeprowadzić jakąś próbę przed nagraniem. Fajny materiał się wg. mnie zmarnował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 26 Stycznia Share Napisano 26 Stycznia Czemu od razu zmarnował? Dźwięk można nagrać jeszcze raz, a przy okazji trochę przemontować całość, żeby tempo było lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 26 Stycznia Share Napisano 26 Stycznia 6 godzin temu, pmroczko napisał: Dźwięk można nagrać jeszcze raz, a przy okazji trochę przemontować całość, żeby tempo było lepsze. teoretycznie. i na tym koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi