wojtek78555 Napisano 19 Lutego Share Napisano 19 Lutego Witam wszystkich Na mój warsztat ląduje tym razem 2S1 Goździk od Trumpetera. Będzie to mój pierwszy pojazd Wojska Polskiego który będę miał okazje zrobić. Pojazd będzie w malowaniu 14 Dywizjonu Artylerii Samobieżnej z Jarosławia. Oczywiście kalki od Toro Model i możemy zaczynać zabawę Zapraszam do śledzenia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego Jest zgoda na start - odpalaj!!!! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego Fajny model, w razie kłopotów mam zestawowe gąsienice do oddania będę obserwował. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego Świetny wybór malowania. Zawsze myślałem, że podhalańczycy to tylko ciupagi a tu proszę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego Kibicuję. Mam goździk w planach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego Podglądam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 24 Lutego Autor Share Napisano 24 Lutego Panowie, mam pytanie żebym był na 100% pewny. Przejrzałem kilka warsztatów, zdjęć itp. Goździka. Wiem że koła na polskich Goździkach mają płaską powierzchnię ale czy tą wypukłą powierzchnię na kole usunąć ? Nie wiem czy to efekt przetarcia czy Polacy robili swoje i wyglądają kompletnie inaczej. Po prostu nie mam pewności co zrobić. Bardziej jestem za tym żeby to usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego Witaj, Goździki wyprodukowane w naszym kraju właśnie tym się różniły na pierwszy rzut oka od sowieckich. Przerabiane kół nic nie da- to inny typ przetłoczeń. To tak jakbyś chciał używać talerza odwracając go "do góry nogami". Jeżeli chcesz zrobić polską wersję- trzeba dokupić koła drukowane lub odlewane z żywicy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego 6 godzin temu, wojtek78555 napisał: Panowie, mam pytanie żebym był na 100% pewny. Przejrzałem kilka warsztatów, zdjęć itp. Goździka. Wiem że koła na polskich Goździkach mają płaską powierzchnię ale czy tą wypukłą powierzchnię na kole usunąć ? Nie wiem czy to efekt przetarcia czy Polacy robili swoje i wyglądają kompletnie inaczej. Po prostu nie mam pewności co zrobić. Bardziej jestem za tym żeby to usunąć. Usuwanie, czy szlifowanie, nic Ci nie da. To był inny typ przetłoczenia. Koło musi być takie, jak na zdjęciu. Możesz sobie porównać różnice. Koła do naszych pojazdów na bazie MTLB można zamówić w Martoli. https://www.martola.com.pl/pl141/produkty107494/2s1_gvozdika___mtlb_polish_wheels_type_2 https://www.martola.com.pl/pl141/produkty107493/2s1_gvozdika___mtlb_polish_wheels_type_1 Pozdrawiam Jacek 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 24 Lutego Autor Share Napisano 24 Lutego Dziękuje za pomoc W takim razie zamawiam w Martoli koła i lecę dalej z tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 27 Lutego Autor Share Napisano 27 Lutego Koła zamówione i dopiero przyjdą do mnie marzec/kwiecień więc czas na dalszą pracę Na ten moment zacząłem robić nadwozie i na koniec zostawię sobie resztę podwozia która mi została do zrobienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 5 Marca Autor Share Napisano 5 Marca (edytowane) Aktualizacja postępów Musiałem trochę zmodyfikować tył pojazdu i teraz powoli będzie wyglądać jak Polski Goździk ale to jeszcze nie koniec. Edytowane 6 Marca przez wojtek78555 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 6 Marca Autor Share Napisano 6 Marca (edytowane) Dodatki do Goździka cz.1- zestaw lin holowniczych od Eureka XXL i antena Comrod VHF3088VM od firmy Master. Oczywiście to nie koniec. Edytowane 6 Marca przez wojtek78555 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 8 Marca Autor Share Napisano 8 Marca Dodatki do Goździka cz.2 - tym razem wlatują gąsienice od Friula więc lipy nie ma. Przyjechały prosto z Czech z MN Modelar. Polecam ,cenowo wyszło przyjemnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 8 Marca Share Napisano 8 Marca Z tych zdjęć które wrzuciłeś w pierwszym poście. Tylko ten ma ogniwa typu wczesnego. ATL-56 To wczesny typ ogniwa. Cała reszta ma już gąsienice kute, ( typ późniejszy ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 8 Marca Autor Share Napisano 8 Marca 3 godziny temu, bigmodel napisał: Z tych zdjęć które wrzuciłeś w pierwszym poście. Tylko ten ma ogniwa typu wczesnego. ATL-56 To wczesny typ ogniwa. Cała reszta ma już gąsienice kute, ( typ późniejszy ) Dokładnie, ostatecznie obie wersje są prawidłowe i jak najbardziej można je użyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 8 Marca Autor Share Napisano 8 Marca (edytowane) Dodatkowo wrzucam zdjęcia Edytowane 9 Marca przez wojtek78555 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 13 Marca Share Napisano 13 Marca Ładne kwiatki ...... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 15 Marca Autor Share Napisano 15 Marca Wieża zrobiona! Prawie… została antena, lufa i jeszcze zeszlifować pozostawioną szpachle. Na lufę czekam ,będzie niespodzianka. Tył pojazdu w końcu wygląda jak Polski Goździk. Zostaje mi jeszcze dodać kabelki i będzie wszystko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 17 Marca Share Napisano 17 Marca Tylny stelaż do brodzenia na wieży masz odwrotnie, to błąd zestawu Trumpka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 17 Marca Autor Share Napisano 17 Marca (edytowane) 1 godzinę temu, Tomek Mroczkowski napisał: Tylny stelaż do brodzenia na wieży masz odwrotnie, to błąd zestawu Trumpka Myślę że z tym nie będzie problemu. Na różnych zdjęciach ten stelaż jest ułożony w różny sposób. Myślę że to była kwestia tego jak żołnierz to zamontował po użytkowaniu. Merytorycznie się to jeszcze broni. Ale zgadzam też się skapnąłem że coś jest nie tak Edytowane 17 Marca przez wojtek78555 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 17 Marca Share Napisano 17 Marca Masz może dokładny schemat rozmieszczenia plam kamuflażu na górnych powierzchniach Goździka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 18 Marca Autor Share Napisano 18 Marca 21 godzin temu, Paweł Czarnocki napisał: Masz może dokładny schemat rozmieszczenia plam kamuflażu na górnych powierzchniach Goździka ? Tylko takie na razie udało mi się znaleźć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 19 Marca Autor Share Napisano 19 Marca Dodatki do Goździka cz.3 - Dotarły w końcu koła zamówione od Hussar Productions 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 19 Marca Autor Share Napisano 19 Marca Kable zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi