Lipstein Napisano 8 Marca Share Napisano 8 Marca Czym nasączałeś tą chusteczkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 8 Marca Autor Share Napisano 8 Marca 6 minut temu, Lipstein napisał: Czym nasączałeś tą chusteczkę? Tym razem tylko vikolem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Marca Share Napisano 8 Marca A może chusteczka była stołowa, a nie higieniczna lub do nosa? Te stołowe są bardziej sztywne, bo czasem są czymś powlekane, najlepszy efekt miałem z 2 warstwowymi z Biedry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 8 Marca Autor Share Napisano 8 Marca 1 minutę temu, Lipstein napisał: A może chusteczka była stołowa, a nie higieniczna lub do nosa? Te stołowe są bardziej sztywne, bo czasem są czymś powlekane, najlepszy efekt miałem z 2 warstwowymi z Biedry Czterowarstwowa do nosa. Wykorzystałem jedną warstwę. Za pierwszym razem nasączałem rozwodnionym vikolem i CA, tym razem tylko vikolem w kilku warstwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 10 Marca Share Napisano 10 Marca Ja używam bibuły, w która zawijane są buty pakowane później w karton. Nie strzepia się i są gładkie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 10 Marca Autor Share Napisano 10 Marca Corny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 10 Marca Autor Share Napisano 10 Marca (edytowane) Pytanie, czy to odpowiada brytyjskiej zieleni? Edytowane 10 Marca przez BB84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 10 Marca Share Napisano 10 Marca Raczej do ławki w parku , kup zestaw Hataka do brytyjczyków albo poszukaj jakie farby wymieszać pozdrawia OLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 10 Marca Autor Share Napisano 10 Marca Bardziej pasuje mi tu xf-58 olive green. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 10 Marca Autor Share Napisano 10 Marca (edytowane) Godzinę temu, OLO napisał: Raczej do ławki w parku , kup zestaw Hataka do brytyjczyków albo poszukaj jakie farby wymieszać pozdrawia OLO A jednak widzę w necie carriery malowane taką ławkową zielenią, ewentualnie olive greenem. Edytowane 10 Marca przez BB84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majsterklepka Napisano 10 Marca Share Napisano 10 Marca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 10 Marca Autor Share Napisano 10 Marca (edytowane) Xf-58 olive green. Bardziej pasuje. Edytowane 10 Marca przez BB84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 10 Marca Share Napisano 10 Marca Zdecydowanie olive green. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 11 Marca Autor Share Napisano 11 Marca Pocieniowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca Zdecydowanie wyleciałeś poza odcień brytyjskiej zieleni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca (edytowane) Sugeruję najbezpieczniejszy kolor np.: Ammo of MIG 0112 British 1944-45 Olive Drab - SSC 15 - 17ml AK11386 S.C.C. NO.15 OLIVE DRAB – AFV AK Real Colors RC037 SCC15 Olive Drab AK Gen 3 AK 11386 SCC No. 15 Olive Drab https://www.track-link.com/forums/site_blogs/48266 Edytowane 11 Czerwca przez robertmodelarz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 11 Marca Autor Share Napisano 11 Marca Czyli bardziej w brąz/olive drab, niż olive green. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca 46 minut temu, robertmodelarz napisał: Sugeruję najbezpieczniejszy kolor np.: Ammo of MIG 0112 British 1944-45 Olive Drab - SSC 15 - 17ml Kupiłem sobie tę farbę w całym zestawie. Pomalowałem kilka moich modeli i uważam, że kolor prosto z słoiczka jest za ciemny. Sprawdź kolor na jakimś testowym modelu czy Ci będzie pasował. Według mnie wskazane jest przed malowaniem kolor rozjaśnić. To oczywiście moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca Godzinę temu, BB84 napisał: Czyli bardziej w brąz/olive drab, niż olive green. Korory jak to na wojnie płowiały, ciemniały itp itd, ale właśnie bliżej jest SCC 15 do amerykańskiego olive drab. Jest jeszcze nasz rodzimy wyrób: Hataka HTK-A110 S.C.C. No. 15 Olive Drab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 11 Marca Autor Share Napisano 11 Marca E tam, jest jak na opakowaniu A serio to spróbuję wyciągnąć ten brąz washem/filtrem olejnym z burnt umber. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca (edytowane) Współcześnie odbudowane przez fachowców: Edytowane 30 Maja przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 11 Marca Autor Share Napisano 11 Marca 1 minutę temu, robertmodelarz napisał: Współcześnie odbudowane przez fachowców: Typowy olive drab. Pobawię się jeszcze mieszanką xf-58 z brązem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 11 Marca Autor Share Napisano 11 Marca Godzinę temu, robertmodelarz napisał: Współcześnie odbudowane przez fachowców: Do drugiego zdjęcia zbliżam się mieszanką 1:1 xf-58 z xf-72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca Pryśnij tylko burty, sam się przekonasz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 11 Marca Autor Share Napisano 11 Marca (edytowane) Oglądam tą mieszankę Mike Starmera i właściwie odcień jest zbliżony do tego z linku, jedynie przesadziłem z żółtym przy rozjaśnianiu. https://www.track-link.com/blogs/53869/15 Edytowane 11 Marca przez BB84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi