SFModel Napisano 14 Września Share Napisano 14 Września Bardzo fajny zestaw i projekt. Malowanie moim zdaniem jest dobrze wykonane. Nie ważne jaką technikę modulacji zastosowano, ważne że model jest zróżnicowany i widać bryłę. Ja tam może i odważniej bym rozjaśniał, zwłaszcza że dalsze etapy spowodują że to ściemnieje. Jednak faktycznie gdybyś nie malował na raz, ale każdy pomalował oddzielnie, inną mieszanką do modulacji, i udałoby się uzyskać troszkę inne efekty, wyszło by ciekawiej. Ale jestem na tak. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 14 Września Autor Share Napisano 14 Września 10 minut temu, SFModel napisał: Bardzo fajny zestaw i projekt. Malowanie moim zdaniem jest dobrze wykonane. Nie ważne jaką technikę modulacji zastosowano, ważne że model jest zróżnicowany i widać bryłę. Ja tam może i odważniej bym rozjaśniał, zwłaszcza że dalsze etapy spowodują że to ściemnieje. Jednak faktycznie gdybyś nie malował na raz, ale każdy pomalował oddzielnie, inną mieszanką do modulacji, i udałoby się uzyskać troszkę inne efekty, wyszło by ciekawiej. Ale jestem na tak. Dzięki :), no na pewno komuś kto uwielbia malowanie i może się wykazać odpowiednim kunsztem a Ciebie do takich zaliczam miał by tu raj , praktycznie cztery modele, można pewnie poszaleć, ja jednak wyjmując aero po przerwie liczyłem bardziej na to że by tego nie schrzanić, a już chciałem mieć ten etap za sobą, bo to jednak dosyć męczące, w ogóle operowanie dosyć spora ciężarówką nie było zbyt wygodne, ważne że dalej ruszyło, i to mnie cieszy Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 16 Września Autor Share Napisano 16 Września Zrobiłem jeszcze fotkę na czarnym tle, i naprawdę nie widzę powodu żeby to rozjaśniać, na czarno białym plamy też prawie niewidoczne czyli natężenie koloru jednego do drugiego wydaje się być trafione. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 16 Września Share Napisano 16 Września Świetnie. W galerii daj same czarno - białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 16 Września Autor Share Napisano 16 Września 7 minut temu, Konrad-Ciba napisał: W galerii daj same czarno - białe. Masz łeb , nie ma co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 16 Września Share Napisano 16 Września Model dobrze wymalowany. Ale to weathering zdecyduje o tym jak zostanie ostatecznie odebrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 22 Września Super Moderator Share Napisano 22 Września 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 1 Października Autor Share Napisano 1 Października (edytowane) Pomalowałem drewno na przyczepie, na razie się błyszczy bo po lakierze, myślę taką jedną wersję bym zostawił jak bym robił dwie, aczkolwiek prawdopodobnie na początku wojny i przed malowano ją w całości na 7021 więc chyba dam na to chipping fluid i pomaluje deski na 7021 i dam trochę przetarć do koloru drewna, tak chyba będzie poprawniej, oczywiście jak ktoś ma jakiś pomysł, obiekcje to można pisać Edytowane 1 Października przez Evildead 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 5 Października Super Moderator Share Napisano 5 Października 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Października Share Napisano 5 Października Znalazłem u siebie jeszcze taka fotkę: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 5 Października Autor Share Napisano 5 Października (edytowane) 3 minuty temu, barszczo napisał: Znalazłem u siebie jeszcze taka fotkę: Ekstra fota i ładna dwójeczka, dzięki Edytowane 5 Października przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 6 Października Super Moderator Share Napisano 6 Października 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 27 Października Autor Share Napisano 27 Października Coś tam dalej, w sumie zostało cały zestaw pobrudzić, przykurzyć gąsienice, koła itp, figurkę znalazłem taką, choć w w Polsce i na początku wojny częściej widywano załogę w czarnych beretach, to jaki widać szaro zielone furażerki też były. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 27 Października Share Napisano 27 Października Nie wyszedł troszkę za ciemny ten pojazd z tą naczepą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 27 Października Autor Share Napisano 27 Października (edytowane) 10 minut temu, patrykd napisał: Nie wyszedł troszkę za ciemny ten pojazd z tą naczepą? Modelarsko raczej tak, ale to świadomy wybór, chciałem możliwie zbliżyć się do tego koloru bo przejadło mi się rozjaśnianie na siłę itd, mój i tak wyszedł jaśniejszy, a że może temu mniej efektownie no to cóż taki wybór . Edytowane 27 Października przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 3 Listopada Autor Share Napisano 3 Listopada Przyczepa pobrudzona na niej 38t, skończone Pz 2 , dodane głownie kurz i efekty ziemiste, może i trochę mnie poniosło, ale wrzesień 39 r był suchy i upalny więc tego kurzu też na pewno musiało być sporo. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 3 Listopada Share Napisano 3 Listopada Bardzo fajnie przurzone. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 3 Listopada Super Moderator Share Napisano 3 Listopada I ja na "tak", dokładnie obstawiam że tak było, szary bardzo ciemny ale pokryty kurzem wyglądał na dużo jaśniejszy, bardzo fajnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 3 Listopada Share Napisano 3 Listopada Czym kurzyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 3 Listopada Autor Share Napisano 3 Listopada 30 minut temu, Greif napisał: I ja na "tak", dokładnie obstawiam że tak było, szary bardzo ciemny ale pokryty kurzem wyglądał na dużo jaśniejszy, bardzo fajnie. Dokładnie , tak to na fotach wygląda, sam kolor był bardzo ciemny i tyle, to wszechobecny kurz dawał efekt rozjaśnienia, a to że jeden czy drugi modelarz wymyślił że jasno szary i reszta stara się kopiować że niby ładnie bo jasny, bo taka moda...,także nie ma co się bać tego koloru, robić zgodnie jak prawdopodobnie było i tyle. 13 minut temu, patrykd napisał: Czym kurzyłeś? Różne efekty, głownie pigmenty typu dust, earth ze dwa rodzaje, jedne na mokro z wodą, część wcierane, większe grudy fixowane , do tego oleje taki mix dust z buff 3/1 coś na zasadzie filtra gdzieniegdzie, coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 3 Listopada Share Napisano 3 Listopada To inne pytanie co to za kolor ten szary co miałeś? Producent i nr koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 3 Listopada Autor Share Napisano 3 Listopada 5 minut temu, patrykd napisał: To inne pytanie co to za kolor ten szary co miałeś? Producent i nr koloru Mr. Paint MRP-034 Tank Grey Ral 7021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 3 Listopada Super Moderator Share Napisano 3 Listopada Ponoć jeden z lepszych na rynku pod kątem zgodności koloru. Ale Tamiya czy Gunze też jest w miarę poprawny. Real Color też jest ok ale on w pełnym macie, więc trzeba błyszczącego dodać lub malować po. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi