SFModel Napisano 14 Września Share Napisano 14 Września Bardzo fajny zestaw i projekt. Malowanie moim zdaniem jest dobrze wykonane. Nie ważne jaką technikę modulacji zastosowano, ważne że model jest zróżnicowany i widać bryłę. Ja tam może i odważniej bym rozjaśniał, zwłaszcza że dalsze etapy spowodują że to ściemnieje. Jednak faktycznie gdybyś nie malował na raz, ale każdy pomalował oddzielnie, inną mieszanką do modulacji, i udałoby się uzyskać troszkę inne efekty, wyszło by ciekawiej. Ale jestem na tak. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 14 Września Autor Share Napisano 14 Września 10 minut temu, SFModel napisał: Bardzo fajny zestaw i projekt. Malowanie moim zdaniem jest dobrze wykonane. Nie ważne jaką technikę modulacji zastosowano, ważne że model jest zróżnicowany i widać bryłę. Ja tam może i odważniej bym rozjaśniał, zwłaszcza że dalsze etapy spowodują że to ściemnieje. Jednak faktycznie gdybyś nie malował na raz, ale każdy pomalował oddzielnie, inną mieszanką do modulacji, i udałoby się uzyskać troszkę inne efekty, wyszło by ciekawiej. Ale jestem na tak. Dzięki :), no na pewno komuś kto uwielbia malowanie i może się wykazać odpowiednim kunsztem a Ciebie do takich zaliczam miał by tu raj , praktycznie cztery modele, można pewnie poszaleć, ja jednak wyjmując aero po przerwie liczyłem bardziej na to że by tego nie schrzanić, a już chciałem mieć ten etap za sobą, bo to jednak dosyć męczące, w ogóle operowanie dosyć spora ciężarówką nie było zbyt wygodne, ważne że dalej ruszyło, i to mnie cieszy Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 16 Września Autor Share Napisano 16 Września Zrobiłem jeszcze fotkę na czarnym tle, i naprawdę nie widzę powodu żeby to rozjaśniać, na czarno białym plamy też prawie niewidoczne czyli natężenie koloru jednego do drugiego wydaje się być trafione. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 16 Września Share Napisano 16 Września Świetnie. W galerii daj same czarno - białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 16 Września Autor Share Napisano 16 Września 7 minut temu, Konrad-Ciba napisał: W galerii daj same czarno - białe. Masz łeb , nie ma co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 16 Września Share Napisano 16 Września Model dobrze wymalowany. Ale to weathering zdecyduje o tym jak zostanie ostatecznie odebrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 22 Września Super Moderator Share Napisano 22 Września 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 1 Października Autor Share Napisano 1 Października (edytowane) Pomalowałem drewno na przyczepie, na razie się błyszczy bo po lakierze, myślę taką jedną wersję bym zostawił jak bym robił dwie, aczkolwiek prawdopodobnie na początku wojny i przed malowano ją w całości na 7021 więc chyba dam na to chipping fluid i pomaluje deski na 7021 i dam trochę przetarć do koloru drewna, tak chyba będzie poprawniej, oczywiście jak ktoś ma jakiś pomysł, obiekcje to można pisać Edytowane 1 Października przez Evildead 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 5 Października Super Moderator Share Napisano 5 Października 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Października Share Napisano 5 Października Znalazłem u siebie jeszcze taka fotkę: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 5 Października Autor Share Napisano 5 Października (edytowane) 3 minuty temu, barszczo napisał: Znalazłem u siebie jeszcze taka fotkę: Ekstra fota i ładna dwójeczka, dzięki Edytowane 5 Października przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 6 Października Super Moderator Share Napisano 6 Października 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 27 Października Autor Share Napisano 27 Października Coś tam dalej, w sumie zostało cały zestaw pobrudzić, przykurzyć gąsienice, koła itp, figurkę znalazłem taką, choć w w Polsce i na początku wojny częściej widywano załogę w czarnych beretach, to jaki widać szaro zielone furażerki też były. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 27 Października Share Napisano 27 Października Nie wyszedł troszkę za ciemny ten pojazd z tą naczepą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 27 Października Autor Share Napisano 27 Października (edytowane) 10 minut temu, patrykd napisał: Nie wyszedł troszkę za ciemny ten pojazd z tą naczepą? Modelarsko raczej tak, ale to świadomy wybór, chciałem możliwie zbliżyć się do tego koloru bo przejadło mi się rozjaśnianie na siłę itd, mój i tak wyszedł jaśniejszy, a że może temu mniej efektownie no to cóż taki wybór . Edytowane 27 Października przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 3 Listopada Autor Share Napisano 3 Listopada Przyczepa pobrudzona na niej 38t, skończone Pz 2 , dodane głownie kurz i efekty ziemiste, może i trochę mnie poniosło, ale wrzesień 39 r był suchy i upalny więc tego kurzu też na pewno musiało być sporo. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 3 Listopada Share Napisano 3 Listopada Bardzo fajnie przurzone. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 3 Listopada Super Moderator Share Napisano 3 Listopada I ja na "tak", dokładnie obstawiam że tak było, szary bardzo ciemny ale pokryty kurzem wyglądał na dużo jaśniejszy, bardzo fajnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 3 Listopada Share Napisano 3 Listopada Czym kurzyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 3 Listopada Autor Share Napisano 3 Listopada 30 minut temu, Greif napisał: I ja na "tak", dokładnie obstawiam że tak było, szary bardzo ciemny ale pokryty kurzem wyglądał na dużo jaśniejszy, bardzo fajnie. Dokładnie , tak to na fotach wygląda, sam kolor był bardzo ciemny i tyle, to wszechobecny kurz dawał efekt rozjaśnienia, a to że jeden czy drugi modelarz wymyślił że jasno szary i reszta stara się kopiować że niby ładnie bo jasny, bo taka moda...,także nie ma co się bać tego koloru, robić zgodnie jak prawdopodobnie było i tyle. 13 minut temu, patrykd napisał: Czym kurzyłeś? Różne efekty, głownie pigmenty typu dust, earth ze dwa rodzaje, jedne na mokro z wodą, część wcierane, większe grudy fixowane , do tego oleje taki mix dust z buff 3/1 coś na zasadzie filtra gdzieniegdzie, coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 3 Listopada Share Napisano 3 Listopada To inne pytanie co to za kolor ten szary co miałeś? Producent i nr koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 3 Listopada Autor Share Napisano 3 Listopada 5 minut temu, patrykd napisał: To inne pytanie co to za kolor ten szary co miałeś? Producent i nr koloru Mr. Paint MRP-034 Tank Grey Ral 7021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 3 Listopada Super Moderator Share Napisano 3 Listopada Ponoć jeden z lepszych na rynku pod kątem zgodności koloru. Ale Tamiya czy Gunze też jest w miarę poprawny. Real Color też jest ok ale on w pełnym macie, więc trzeba błyszczącego dodać lub malować po. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 30 Listopada Autor Share Napisano 30 Listopada Doszły figurki, lepiej nie będzie, dwóch będzie siedziało na ławce, jednemu jeszcze koszulę muszę dokończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 30 Listopada Share Napisano 30 Listopada Bez źrenic nie wyglądały by lepiej? Albo odrobinę większe i nie tak czarne bo teraz to się za bardzo odcinają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi