Dumo Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 (edytowane) No nazbierałem parę części i już jestem spłukany, ale mam co robić. Wszystko widać na fotce, lecz muszę dodać że model zvezdy szokuje i do tego pozytywnie. Jest bardzo dokładny co do wykonania. Chcę go wykonać w polskim malowaniu w bitwie o Berlin, zobaczymy jak to wyjdzie, liczę na waszą pomoc... Pozdrawiam Dumo Edytowane 13 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Heheh, kiedyś chyba napisałeś, że nigdy nie kupisz Friuli, a tu nie dość że Friule to jeszcze Voyager i Armo Scale Szkoda tylko, że u Zvezdy zrobienie ruchomego zawieszenia to katorga. Życzę powodzenia w budowie. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Chcę go wykonać w polskim malowaniu w bitwie o Berlin Z tym będzie gorzej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Października 2008 Autor Share Napisano 2 Października 2008 Z tym będzie gorzej... Nie koniecznie z Berlina ogólnie "letniego Polaka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Nie koniecznie z Berlina ogólnie "letniego Polaka". A to co innego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 No prezentuje się super, ale myślę że ta deseczka bedzie troszeczkę za mała, chyba że to nie do tego modelu. Być może się mylę Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Października 2008 Autor Share Napisano 2 Października 2008 Deseczka jest o wiele za mała ale tak ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Zvezda lepszy byłby Dragon, ale będzie oki. Jak coś mam foty teciaka także oczywiście polskich dywizji . Czekam na rozpoczęcie prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Października 2008 Autor Share Napisano 2 Października 2008 No to tak fotki będą dopiero jutro, friule są już sklecone wanna i koła. Mam pytanie czy zrobić go ze wszystkimi kołami czy jedno urwane???? Tak się zastanawiam i do ładu dojść nie mogę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 wanna i koła. A czy koła w tym modelu są poprawne? Pytam jako teciakowy profan. Bo jak kiedyś kleiłem swojego, to gdzieś czytałem, że właśnie nie są, ale ile w tym prawdy, to nie mam pojęcia. Niezły model i świetne dodatki. Zapowiada się naprawdę ciekawie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Października 2008 Autor Share Napisano 2 Października 2008 A czy koła w tym modelu są poprawne? Pytam jako teciakowy profan. Bo jak kiedyś kleiłem swojego, to gdzieś czytałem, że właśnie nie są, ale ile w tym prawdy, to nie mam pojęcia. Właśnie tez się na tym zastanawiam.... jeszcze nigdy nie widziałem takich kół jak zvezda dała na żadnych zdjęciach (monografiach), ale niestety nie mam dojścia do innych. Jedynie na allegro widziałem uralskie po na prawdę wygórowanej cenie... Raczej zmontuje i zostawię te. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 DUMOł,DUMOł i wyDUMOł - super go ubierasz, męki bedą, ale koniec na pewno "zaleczy" rany ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Października 2008 Autor Share Napisano 3 Października 2008 Jak obiecałem tak i się stało... fotki wrzucone. Model zvezdy coraz bardziej mi się podoba, tylko bardzo wkurw****cy jest zielony plastik ciężki do obróbki. I zaczynam pytanie czy dobrze wygląda bez jednego koła, w planach mam mocno zdewastowaną "tetetke". Czy pozostałości po błotnikach zostawić chodzi jedynie o boki (pasek na dole płyty). Sporo przy nim roboty, wszystkie spawy muszę poprawić, na bokach lekka textura się znajdzie, a na wieży mocniejsza. A i ogólnie jak koła... pasują?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Koła jednak zostawiłbym wszystkie, ale za to można bardziej powyszczerbiać bandaże. Może więcej wyszczerbień, ale za to mniejsze... Gąsienice są piękne. Nie ma to jak Friul pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 tylko bardzo wkurw****cy jest zielony plastik ciężki do obróbki. Tak samo myślimy. Czy pozostałości po błotnikach zostawić chodzi jedynie o boki (pasek na dole płyty). Sporo przy nim roboty, wszystkie spawy muszę poprawić Przy tak doposażonym modelu, usuń je i zrób to i owo od podstaw - naprawdę warto dla ładniejszego efektu, a z tego co mówiłeś kiedyś, czas Cię nie goni. na bokach lekka textura się znajdzie Ale postaraj się o bardzo lekką i ładnie przetartą papierem ściernym Jeśli chodzi o koła - załóż wszystkie - bo zawieszenie w modelu Zvezdy jest odlane z kadłubem i nie prezentuję się zbyt bogato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 fajnie wygląda bez tego jednego koła, ale tak jak wyżej Jakub napisał zrób wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Jeśli chodzi o koła - załóż wszystkie - bo zawieszenie w modelu Zvezdy jest odlane z kadłubem i nie prezentuję się zbyt bogato. A jak już bez koła, to wahacz powinien wisieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Niezły model się szykuje. A może zrobić zamiast braku koła, koło od Pantery? http://armor.kiev.ua/Tanks/WWII/T34/tam4_02/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Października 2008 Autor Share Napisano 3 Października 2008 Dooobre Barthass podoba mi się a mam jeszcze dodatkowe koła panthery z dragona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Nooo, pomysł super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Dooobre Barthass podoba mi się a mam jeszcze dodatkowe koła panthery z dragona Very Happy Hah, to zrób właśnie takiego, będziesz miał unikalny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Października 2008 Autor Share Napisano 3 Października 2008 tylko jest lipa bo nie wiem jak to dokładnie ma wyglądać nie masz Barthass dokładniejszych planów ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Noo, niestety nie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 myślę, że normalnie wklej po prostu zamiast oryginalnego koła, na zdjęciach nie widać żeby jakoś specjalnie było montowane, a pomysł jest ekstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Czego to ruscy nie wymyślą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi