Artur Wałachowski Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 (edytowane) ... Edytowane 18 Września 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Bardzo fajnie obladowany Arturze... natomiast nie podoba mi sie malowanie, (tzn trzyma poziom ale jak np porownam do tej cudnej Twej pantery to cienko wypada) Dla mnie jest za jasny a wash za ciemny i brakuje mi zroznicowania samego koloru bazwego, pozdro Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 3 Października 2008 Autor Share Napisano 3 Października 2008 natomiast nie podoba mi sie malowanie, (tzn trzyma poziom ale jak np porownam do tej cudnej Twej pantery to cienko wypada) Dla mnie jest za jasny a wash za ciemny i brakuje mi zroznicowania samego koloru bazwego, A to nie jeszcze nie koniec...podlega cały czas niszczeniu-fakt ,fatem wash pozostanie taki ciemny,ale za to płyty zyskały juz inne odcienie i bawie sie jeszcze z gasienicą,bo mnie juz szlak trafia na te friule..nigdy więcej. P.S.co do Pantery to będzie Tiger I,te typy przez inne powierzchnie pancerza i wyglądają inaczej niz te płaskie stugi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 dokladnie ładunek bardzo fajny na fotach wygląda jak rysunkowy czekam na laczki i zakończenie pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Arturze, nie będę pisał tego pod każdym z Twoich ostatnio wystawionych modeli, po prostu esencja modelarstwa - klasa. PS: A nie jest to czasem StuH 42 späte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 Szczęka mi opadła. Model wybitny. Gratuluje Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 10 Października 2008 Share Napisano 10 Października 2008 Zgadzam się z sub grafikiem,przejścia w modelu wyglądają jak w papierowym,są bardzo ostre,ale i tak respekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 10 Października 2008 Share Napisano 10 Października 2008 Kurcze, albo coś ze mną nie tak albo nie wiem.... ma zachwycać a nie zachwyca. Oglądam Twój kolejny model z 3 oststnio wystawionych na forum i nie wiem co powiedzieć... Wszystkie wyglądają tak samo! Fakt, że to niemiecka pancerka i podobny styl fotografowania. I oczywiście podobny styl malowania. Ale nie wiem, czy to wina zdjęć czy wykonania ale te modele wyglądają jak modele a nie jak prawdziwe pojazdy. Może w realu jest inaczej ale to co widać na zdjęciach jest jakieś płaskie, sterylne, wygładzone. Podobne zdjęcia widziałem wielokrotnie w armoramie. Może to taka "moda"? Nie wiem. Byuć może się nie znam. Wszystko niby poprawnie zgodnie z kanonami "sztuki" ale jakieś takie nierzeczywiste. Mam nadzieję te modele poogladac sobie przy okazji jakiegoś konkursu, w realu. Ale to co na zdjęciach jakoś mnie nie zachwyca. Pewno sam może bym i lepszych nie zrobił więc wybacz. W końcu to forum jest po to żebyśmy szukali dziury w całym i sobie wzajemnie pomagali no nie? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 11 Października 2008 Autor Share Napisano 11 Października 2008 W końcu to forum jest po to żebyśmy szukali dziury w całym i sobie wzajemnie pomagali no nie? He,he no niestety to taki styl malowania,tak wychodzi,próbuje sie nowych metod,nowej chemii,ale tak jak w przypadku powstającego obrazu,po kilku sztukach jesteś w stanie odróżnić rękę autora-jego styl,więc nic dziwnego że kolejne są podobne do siebie,zrobiła ja ta sama osoba. Podobać się też nie musi,każdy to widzi inaczej,malowanie jest artystyczne i fakt ,faktem różni się znacząco od rzeczywistości-ale gdybym pomalował go całego na biało i nic z tym nie zrobił to dopiero byłby płaski i bez wyrazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 Artur Wałachowski a raczej jego modele to wzór który jest godny naśladowania (jeżeli znajdzie się ktoś na tyle dobry w robieniu modeli żebu umieć go naśladować ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 Mówisz, że taki styl...może i racja. Nie wiem na ile zdjęcia przekłamują. Ten styl to: ostry i bardzo równy wash + bardzo równe i łagodne cieniowanie wszyskich powierzchni od zewnątrz do środka. Czyli ostre krawędzie i wylizane powierzchnie. O gustach się nie dyskutuje ale fakt - widać, że Autor ten sam. Sam model to fakt: extraklasa ale jeśli o malowanie chodzi to wolę większy realizm. Być może się mylę bo nie widziałem modelu na żywo. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 12 Października 2008 Autor Share Napisano 12 Października 2008 Mówisz, że taki styl...może i racja. Nie wiem na ile zdjęcia przekłamują. Trochę przekłamują to fakt,ale niewiele. Ten styl to: ostry i bardzo równy wash + bardzo równe i łagodne cieniowanie wszyskich powierzchni od zewnątrz do środka. Tak akurat wyszło w tym malowaniu-zimowym,bardzo równy pinwash przy wszelkich krawędziach i zakamarkach miał wyciagnąć resztę powierzchni,na innych modelach-nie białych- wygląda to trochę inaczej- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Kakt na Katl-u to wygląda zupełnie inaczej i bardzo realistycznie. Rainsy są genialne. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Wierzbicki Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 Tak akurat wyszło w tym malowaniu-zimowym,bardzo równy pinwash Mam pytanie co to jest pinwash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 [http://pl.wikipedia.org/wiki/Wash_(technika_modelarska)] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Nie mogłeś Arturze poczekać i dać zdjęcia w 100% gotowego modelu? (Nota bene do chwili obecnej zdjęć tych nie ma w galerii) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 18 Października 2008 Autor Share Napisano 18 Października 2008 Nota bene do chwili obecnej zdjęć tych nie ma w galerii) Zapomniałem... Model Stuga to moje pierwsze zimowe malowanie,teraz zrobiłbym to zupełnie inaczej..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 Hej Artur, bardzo dobra robota, nie zmieniaj stylu. Troche wygląda artystycznie, ale przeca to twoj "stajl" i tego się trzymaj. Bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 Witam imiennika Twoje modele są bardzo charakterystyczne , także i ten. Jeżeli chodzi o wykonianie to naprawde duży plus , jak i za bambetle na tyłach pojzdu , które i dla mnie są wręcz obowiązkiem by znalazły się na pojeździe zwłaszcza z II WŚ. Jedynie co mi nie pasuje w Twoim modelu to kamo , chodzi mi przedewszytskim o to iż nie czytając opisu , wątku , nie przyszło mi wogóle na myśl iż to może być zimowe kamo. Brak mu charakterystycznych cech , jakie można zauważyć chociązby na zdjęciach z II WŚ ( zwłaszcza ' zużycie ' kamo , przetarcia , oddziaływanie trudnych warunków atmosferycznych itp. ) Sposobów wykonania zimowego kamo jest wiele , spróbuj chociażby metody lakieru do włosów , efekty naprawde ciekawe . Jak pisałem model super , ale szkoda że jednak nie pokusiłeś się o wyeaksploatowanie tego też kamuflażu. Pzd|2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 21 Października 2008 Autor Share Napisano 21 Października 2008 , spróbuj chociażby metody lakieru do włosów No właśnie próbowałem i nie wyszła,biała farba nie dawała się zdzierać za bardzo,tylko kilka rysek powstało,więc zaprzestałem i zrobiłem tak jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 spróbuj chociażby metody lakieru do włosów No właśnie, a mógłbyś ją nieco opisac np. w wątku jak to zrobić, pokazać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 Artur, mogę powiedzieć, że przez ciebie (pośrednio) odechciało mi się modelarstwa. Po 20 latach kochany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 Artur, mogę powiedzieć, że przez ciebie (pośrednio) odechciało mi się modelarstwa. Po 20 latach kochany. Eeeeeee tam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 22 Października 2008 Autor Share Napisano 22 Października 2008 Artur, mogę powiedzieć, że przez ciebie (pośrednio) odechciało mi się modelarstwa. Po 20 latach kochany. No co Ty...nie żartuj sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 wojtek z tego co pamiętam to model z twojego awatara to twoja produkcja nie wiem więc czego może ci się chcieć odechciewać. Chyba ze się myle ale każdemu czasem coś wyjdzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi