Vieh_san Napisano 20 Czerwca 2024 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2024 Po podkładzeniu i zakratkowaniu. Myślę, że jakiś marmurek jeszcze zrobię, bo dosyć duże powierzchnie ma. Pytanie teraz o kolory, jak myślicie jakie by pasowały do INSTAL'a? Mam RAL 2008 pozostały po Mi-2 LPR. Granatowy gunze H 322, jeszcze bym musiał mieć jakiś szaro-niebieski. Góra biała i to chyba tyle. Przepraszam za dosyć niechlujne stanowisko, ale jest na prawdę spory ten model jak na moje biurko, a taśmę maskującą jak nie jest mocno zużyta to zostawiam sobie, na szybkie docięcie ;D 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Czerwca 2024 Share Napisano 20 Czerwca 2024 (edytowane) 23 minuty temu, Vieh_san napisał: Pytanie teraz o kolory, Zastanawiam się czy ten granatowy z Mi-2 LPR nie będzie za ciemny? W Dęblinie namazano to tak: Edytowane 20 Czerwca 2024 przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 20 Czerwca 2024 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2024 11 minut temu, Grzes napisał: Zastanawiam się czy ten granatowy z Mi-2 LPR nie będzie za ciemny? W Dęblinie namazano to tak: No właśnie, faktycznie będzie na 100% za ciemny, bo patrzyłem na stare zdjęcia z epoki i po prostu jakość zdjęcia przekłamała. To najbliższe co mam to H15 od gunze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Czerwca 2024 Share Napisano 20 Czerwca 2024 Nie zapominaj, że to co jest na w/w fotce muzealnej to z pewnością malowanie barwami dobranymi na wyczucie. Analizuj fotki i rób na oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 20 Czerwca 2024 Share Napisano 20 Czerwca 2024 No kawał klocka jest z niego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 20 Czerwca 2024 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2024 1 godzinę temu, Grzes napisał: Nie zapominaj, że to co jest na w/w fotce muzealnej to z pewnością malowanie barwami dobranymi na wyczucie. Analizuj fotki i rób na oko. No to zawsze jest kwestia, którą trzeba mieć w głowie. Pewnie tak będzie i w końcu zrobię na oko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Czerwca 2024 Share Napisano 20 Czerwca 2024 1 minutę temu, Vieh_san napisał: Pewnie tak będzie i w końcu zrobię na oko I będzie Pan zadowolony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 21 Czerwca 2024 Share Napisano 21 Czerwca 2024 Mam nadzieję że zdjęcia w czymś pomogą. Tomek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 21 Czerwca 2024 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2024 Etap: zamarmurowany. Kurczaki, na zdjęciu nie wygląda tak wyraźnie jak w rzeczywistości ;/ Jeszcze mam plan zrobić preshading kolorem jak zamaskuje go pod kamuflaż. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 21 Czerwca 2024 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2024 Przygotowanie do pomarańczowego, a na koniec będzie niebieski. No może nie do końca na koniec bo jeszcze czarny na skrzydła. Reszta to powinny być detale. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Czerwca 2024 Share Napisano 21 Czerwca 2024 Zaczyna być fajnie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 21 Czerwca 2024 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2024 17 minut temu, barszczo napisał: Zaczyna być fajnie . Miejmy nadzieję, że tendencja się utrzyma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Czerwca 2024 Share Napisano 21 Czerwca 2024 41 minut temu, Vieh_san napisał: No i super idzie. A kalki to już jakieś opracowujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 22 Czerwca 2024 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2024 5 godzin temu, Grzes napisał: No i super idzie. A kalki to już jakieś opracowujesz? Nie, jeszcze się nad tym nie pochyliłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 22 Czerwca 2024 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2024 Dół pomalowany, teraz ciemnoniebieski, a żeby było równo i nie było widać na pasku jakby dwóch różnych podkładów muszę dokładnie zamaskować pomarańczową część. Myślę, ze kolor na razie pasuje. Pomarańczowy był gloss, ale to się wszystko wyrówna 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Czerwca 2024 Share Napisano 22 Czerwca 2024 9 minut temu, Vieh_san napisał: Myślę, ze kolor na razie pasuje Super! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 28 Czerwca 2024 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2024 Dobra, kiedy dojrzałem do tego to zacząłem maskować szóstkę do ciemnoniebieskiego. Trochę się musiałem namęczyć przy tym, a i tak na pewno mi tu i ówdzie podcieknie. Jestem pewny na 100%, że tak się stanie przy wlotach nad przednią częścią przestrzeni ładunkowej. Będę się starał jak zawsze delikatnie budować kolor, ale to może za dużo nie pomóc. Do następnego. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 28 Czerwca 2024 Share Napisano 28 Czerwca 2024 (edytowane) Oj tam. Oj tam. Będzie Pan zadowolony. Edytowane 28 Czerwca 2024 przez Endrju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 28 Czerwca 2024 Share Napisano 28 Czerwca 2024 3 godziny temu, Vieh_san napisał: Dobra, kiedy dojrzałem do tego to zacząłem maskować szóstkę do ciemnoniebieskiego. Trochę się musiałem namęczyć przy tym, a i tak na pewno mi tu i ówdzie podcieknie. Jestem pewny na 100%, że tak się stanie przy wlotach nad przednią częścią przestrzeni ładunkowej. Będę się starał jak zawsze delikatnie budować kolor, ale to może za dużo nie pomóc. Do następnego. Pomalutku, mgiełką... Dasz radę też to przechodziłem. Przerąbane są te chrapy na wlotach powietrza w osłonach bocznych silników. Ja na wszelki wypadek jeszcze dociskałem delikatnie tuż przed samym malowaniem bo taśma potrafi odejść. Trzymam kciuki i czekam na efekty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 28 Czerwca 2024 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2024 3 godziny temu, Mitrandir napisał: Pomalutku, mgiełką... Dasz radę też to przechodziłem. Przerąbane są te chrapy na wlotach powietrza w osłonach bocznych silników. Ja na wszelki wypadek jeszcze dociskałem delikatnie tuż przed samym malowaniem bo taśma potrafi odejść. Trzymam kciuki i czekam na efekty. No mam taką wąską elastyczną taśmę to maskowania łuków, ale za to jest dosyć gruba i jej klej słabo trzyma, więc średnio mi szło maskowanie nią. Za to zwykłą tamiyowską jak chce się wejść w każdą szparkę to ciężko utrzymać równą linię ;/ Ile mogłem to tam wcisnąłem tą taśmę, a tak pozostaje mi tylko dmuchać farbą pod kątem prostym żeby się pod spód jak najmniej odkurzu dostało. Najwyżej delikatnie się wytrze i podmaluje to co będzie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 28 Czerwca 2024 Share Napisano 28 Czerwca 2024 38 minut temu, Vieh_san napisał: No mam taką wąską elastyczną taśmę to maskowania łuków, ale za to jest dosyć gruba i jej klej słabo trzyma, więc średnio mi szło maskowanie nią. Za to zwykłą tamiyowską jak chce się wejść w każdą szparkę to ciężko utrzymać równą linię ;/ Ile mogłem to tam wcisnąłem tą taśmę, a tak pozostaje mi tylko dmuchać farbą pod kątem prostym żeby się pod spód jak najmniej odkurzu dostało. Najwyżej delikatnie się wytrze i podmaluje to co będzie trzeba. Ja nacinałem, a potem lateksem naturalnym (taki maskol) zabezpieczałem. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 28 Czerwca 2024 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2024 1 godzinę temu, Mitrandir napisał: Ja nacinałem, a potem lateksem naturalnym (taki maskol) zabezpieczałem. Ooo! Nacięcie i maskol to dobry pomysł, dziękuję. Spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 29 Czerwca 2024 Share Napisano 29 Czerwca 2024 (edytowane) Godzinę temu, Vieh_san napisał: Ooo! Nacięcie i maskol to dobry pomysł, dziękuję. Spróbuję. U mnie zadziałało Edytowane 29 Czerwca 2024 przez Mitrandir 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Czerwca 2024 Share Napisano 29 Czerwca 2024 8 godzin temu, Mitrandir napisał: U mnie zadziałało No wiesz, ale Ty jesteś Debeściak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 29 Czerwca 2024 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2024 1 godzinę temu, Grzes napisał: No wiesz, ale Ty jesteś Debeściak Bez dwóch zdań Jeszcze tylko czarny na skrzydła i rozklejam. Trzymajcie kciuki 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi