JWM Napisano 27 Kwietnia 2024 Napisano 27 Kwietnia 2024 Witam Na rumunskim FB znalazłem kiedyś zdjęcie przedstawiające rumuńską Savoię SM 55 z ciemnym kolorem od góry. W mojej ocenie zdjęcie jest bezdyskusyjnie drugowojenne, widać na nim żółte końcówki szkrzydeł i krzyże Św. Michała od spodu skrzydeł. Po deliberacjach i konsultacjach ( https://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/235136594-photos-of-romanian-savoias-flying-boats-from-ww2/ )_ przyjęłem że to włoski Grigio Scuro. Model z Dora Wings z pewnymi korektami Tło to improwizowana sceneria bez żadnych głebszych znaczeń - folia na grantowym podkoszulku... Pozdrawiam J-W 10 Cytuj
barszczo Napisano 27 Kwietnia 2024 Napisano 27 Kwietnia 2024 No niezły wynalazek, konstrukcja niesamowita . 1 Cytuj
GreGG24 Napisano 29 Kwietnia 2024 Napisano 29 Kwietnia 2024 Bardzo ciekawa maszyna, plus za nietypowe malowanie. Ja też kończę właśnie kolejnego "Rumuna", wkrótce zapewne się nim pochwalę. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi