JWM Napisano 27 Kwietnia Share Napisano 27 Kwietnia Witam Na rumunskim FB znalazłem kiedyś zdjęcie przedstawiające rumuńską Savoię SM 55 z ciemnym kolorem od góry. W mojej ocenie zdjęcie jest bezdyskusyjnie drugowojenne, widać na nim żółte końcówki szkrzydeł i krzyże Św. Michała od spodu skrzydeł. Po deliberacjach i konsultacjach ( https://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/235136594-photos-of-romanian-savoias-flying-boats-from-ww2/ )_ przyjęłem że to włoski Grigio Scuro. Model z Dora Wings z pewnymi korektami Tło to improwizowana sceneria bez żadnych głebszych znaczeń - folia na grantowym podkoszulku... Pozdrawiam J-W 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Kwietnia Share Napisano 27 Kwietnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Kwietnia Share Napisano 27 Kwietnia No niezły wynalazek, konstrukcja niesamowita . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Kwietnia Share Napisano 27 Kwietnia Ciekawa konstrukcja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 29 Kwietnia Share Napisano 29 Kwietnia Bardzo ciekawa maszyna, plus za nietypowe malowanie. Ja też kończę właśnie kolejnego "Rumuna", wkrótce zapewne się nim pochwalę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi