slee Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Witam, Przedstawiam mojego pierwszego od pieciu lat ulepa - Mirage IIICJ z SH. Pierszy raz z podstawka, pierwszy raz w skali 1/72 i pierwsze w zyciu malowanie figurek Sam model przyjemny w budowie, z komercyjnych dodatkow wykozystalem jedynie pitota z Mastera. Reszta dodatkow: Matra wraz z podnosnikiem, zbiorniki, kola, golenie podwozia, dysza silnika, drabinka, fotel pilota i sam szofer to wlasne wydruki 3D. Malowany z reki, wiec rozklad plam nie jest idealnie zgodny z oryginalem. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Fajny model i scenka rodzajowa. Jak dla mnie przejścia kolorów zbyt rozmyte, całość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yachieku Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Ładny model. Może jakieś zdjęcie kokpitu i od spodu, jeżeli model nie jest przytwierdzony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Czekają na mnie dwa Mirage IIIC ale w skali 1/48. Niedawno pokazywałem w izraelskim kamuflażu KIfira C2 będącego pochodną Mirage III. Wyszedł Ci bardzo przyjemny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 16 Maja Share Napisano 16 Maja Bardzo sympatyczny Szachak Ci wyszedł, podoba mi się też scenka, w której go ustawiłeś. Też przymierzam się do niego, ale będzie raczej metalowy, bo ten, którego kiedyś sklejałem, trafił w ręce pilota, który na nim latał. Faktycznie przejścia kolorów powinny być nieco ostrzejsze, zwłaszcza w tej skali, poza tym rakiet Matra R-530 po nieudanym debiucie w Wojnie Sześciodniowej już nie używali, gdyż okazały się one bardzo zawodne na niskich pułapach. A z kolei malowanie trójkolorowe na Mirage III zaczęło być stosowane dopiero pod koniec 1969 roku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi