Artur D. Napisano 19 Maja Share Napisano 19 Maja Blue Max Pfalz Parę lat emu na znanym portalu aukcyjnym kupiłem model nie znanej mi firmy Encore Models. Kupiłem w ciemno, nie wiedząc nic na ten temat. Jak model dotarł do mnie okazało się że w środku są wypraski Rodena, blaszka Eduarda, odlewy żywiczne nie wiadomego pochodzenia oraz kalkomanie Microscale, zatem straszny miks. Głównym impulsem było nietypowe, fikcyjne bo filmowe malowanie z kultowego już filmu pt. Blue Max, który szybko znalazł się na moim dysku. Obejrzałem go i byłem oczarowany sekwencjami powietrznych walk. Jeśli przymkniemy oko na przerobione Tiger Mothy, to film ogląda się fajnie. Ale wróćmy do modelu, który poleżał wyjątkowo krótko w magazynku trafił na mój stół montażowy. Na początku uważnie przejrzałem instrukcję i wyłapałem błędy, które skonsultowałem z instrukcją WnW i naniosłem potrzebne poprawki, o których zapomniał producent. Następnym krokiem był wybór odpowiedniej maszyny, bo trzeba wiedzieć ze w filmie latała dwa Pfalze, nieznacznie różniące się pomiędzy sobą. Obejrzałem niezliczoną ilość fragmenty filmu by wyłapać wszystkie różnice pomiędzy maszynami i chyba udało się. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Maja Share Napisano 19 Maja Nie moje klimaty, ale całość bardzo fajna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 19 Maja Share Napisano 19 Maja fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 19 Maja Share Napisano 19 Maja (edytowane) Ten pilot dziś już nigdzie nie poleci... Duży plus za epokę, kolejny za naciągi (walka wygląda na wygraną) i za ogólną prezencję. Figurki, w porównaniu z samolotem - figurkowe, nic by się nie stało gdyby ich zabrakło - to oczywiście moje zdanie. Wiem, że chciałeś odtworzyć klimat filmu. Technicznie trudno się przyczepić, zresztą po co. Pfalz jaki jest, każdy widzi - fajny, nawet w fikcyjnym malowaniu. Może tylko zdjęcia robiłbym bez lusterka. Jest lotniskowe tło, które ma - jak rozumiem - stworzyć iluzję rzeczywistości. Lustro, rzadko będące podłożem dla samolotów, ten realizm nieco rozmywa. Dwa grzyby w barszcz (przepraszam niektórych kolegów) - sam rozumiesz. Mam jednak nadzieję, że na tym jednym aeroplanie nie poprzestaniesz. Edytowane 19 Maja przez zaruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 20 Maja Share Napisano 20 Maja Bardzo fajny model. Podoba mi się. Co do zdjęć to ja mam wrażenie że nie wykorzystałeś w całości potencjału tego modelu no chyba, że takie było Twoje założenie. Mam tutaj na myśli brak tradycyjnych zdjęć na jednolitym tle i zdecydowanie za mało zdjęć szczegółów. Co do zdjęć na lusterku to są fajne ale to chyba nie lusterko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 20 Maja Share Napisano 20 Maja Mnie się podoba. Sam takiego sznurkowca nie zrobię. Hrabina boska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi