zoltan1 Napisano 20 Maja Share Napisano 20 Maja Witam,skromna diorama. Dora HobbyBoss 1:72,możdzierz Karl 1:72 Hasegawa i lokomotywa BR 52 Hobby Boss 1:72. Diorama budowana na zlecenie, według wytycznych zamawiającego. Szyny w Dorotce są za wysokie,nie miałem na to wpływu. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 20 Maja Autor Share Napisano 20 Maja 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano 20 Maja Share Napisano 20 Maja Jak na skromną dioramę imponująca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 20 Maja Share Napisano 20 Maja Male to to nie jest fajna scenka podoba się . Parę figurek by się przydało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 20 Maja Autor Share Napisano 20 Maja Dla tego skromna ale tak miała być zrobiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 21 Maja Share Napisano 21 Maja Nie moja skala... W 72 wszystko się wydaje takie miniaturowe KAWAŁ dobrej roboty. Tamten pan będzie zadowolony. W sumie na komodzie wygląda to lepiej niż akwarium, przynajmniej dla modelarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 21 Maja Share Napisano 21 Maja Świetna diorama. Robi wrażenie. Podoba się. Jak długo ją tworzyłeś? 14 minut temu, TAW napisał: W 72 wszystko się wydaje takie miniaturowe Zrób taką w 35. Dasz radę. Będziemy Ci kibicować. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 21 Maja Share Napisano 21 Maja 2 minuty temu, Endrju napisał: Zrób taką w 35. https://modeledo.pl/glow2b-8109999-dora-railway-gun-limited-edition 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 21 Maja Share Napisano 21 Maja 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 21 Maja Share Napisano 21 Maja (edytowane) 5 minut temu, Endrju napisał: Zrób taką w 35. Dasz radę. Będziemy Ci kibicować. Nie mam takiego warsztatu. I dosłownie i w przenośni @_OldMan_ A w 1/16 tego nie mają? Bo w sumie na osiedlu pojawił się garaż do wynajęcia Edytowane 21 Maja przez TAW 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 21 Maja Share Napisano 21 Maja Ale ten w 1/35 interesujący tylko 2m długości a żona jeszcze mówi że od razu się wyprowadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 21 Maja Autor Share Napisano 21 Maja (edytowane) Już kiedyś zbudowałem dwa takie działa są w galerii. Największemu wrogowi bym nie polecam Dorotki w 1:35 to o ile pamiętam 25 kilowa paka plastikowego złomu. Dosłownie wszystko tam trzeba poprawiać,dorabiać detale ,koszmarek za spore pieniądze. Czas budowy tej dioramy to coś koło 2 miesięcy. Edytowane 21 Maja przez zoltan1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 21 Maja Autor Share Napisano 21 Maja Wygląda na to że zdjęcia się wysypały,więc tak to cholerstwo w skali 1:35 wyglądało. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 21 Maja Share Napisano 21 Maja (edytowane) 2 godziny temu, zoltan1 napisał: Czas budowy tej dioramy to coś koło 2 miesięcy. Niezłe tempo. Edytowane 21 Maja przez halset Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 22 Maja Share Napisano 22 Maja Niesamowite tempo. Ja swojego jednego czołgutka w 72-ce dłużej robię. Zawsze mnie ciekawiło jak tego potwora przemieszczali. W kawałkach? W całości to raczej nie dało by się chyba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 22 Maja Autor Share Napisano 22 Maja (edytowane) Tak była przewożona w częściach składami kolejowymi i składana suwnicami na miejscu. Musieli zbudować cała infrastrukturę na miejscu,ułożyć podwójne torowisko i stworzyć małe miasteczko dla obsługi. Warto o tym poczytać i spróbować zrozumieć co trzeba mieć w głowie żeby coś tak bezsensownego stworzyć. Edytowane 22 Maja przez zoltan1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 22 Maja Share Napisano 22 Maja Fakt już kiedyś widziałem tą dioramę. Robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi