PiotrPilot Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 (edytowane) Model F-16 C Fighting Falcon Academy 1/48 Oraz wielki wkład własnej pracy . Model powstaje juz około trzech lat. Ponieważ staram sie w nim odwzorować każdy szczegół tak jak w Prawdziwym Samolocie . O to kilka zdjęc z pracy przy modelu. Proszę o komentowanie. W Modelu nie został wykorzystany ani jeden zestaw waloryzujący. Wszystkie dodatkowe czesci zostały wykonane od podstaw samodzielnie. Pozdrawiam Piotr Wawer. Edytowane 7 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Piotrze! niestety tu nie działają znaczniki Musisz podac zdjęcia jako thumbnaile!(najlepiej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Jak dla mnie bomba! Jakie malowanko masz na uwadze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 7 Października 2008 Autor Share Napisano 7 Października 2008 Ok juz jest dobrze. Model Zostanie wykonany w malowaniu Gwardii Narodowej USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 niestety tu nie działają znaczniki Działają, tylko trzeba wstawiać między nie bezpośredni link do fotografii. A tablicę przyrządów masz już gotową? Chętnie bym zobaczył. Bardzo fajnie fotel Ci wyszedł. pozdrawiam i czekam na malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 8 Października 2008 Autor Share Napisano 8 Października 2008 Tak Tablica przyrządów Pokładowych jest już gotowa . Zrobie nowe fotki To odrazu wrzuce na forum:) Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Javorek_7411 Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 Super wygląda. Nie znam się na efach, ale nie jestem pewny koloru komory dopalacza, ale ogólnie very Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 Nie sposób Ci odmówić ambicji, bo faktycznie sporo od siebie włożyłeś. Ale jeśli, jak piszesz, model ma odwzorowywać maksymalnie oryginał, to komora dopalacza temu przeczy. Wygląda bardziej jak te w MiGach czy Su, a nie jak w P&W220. Gratuluję samozaparcia. Ja też od około trzech lat robię ten sam model... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 3 Listopada 2008 Autor Share Napisano 3 Listopada 2008 Tak Pracy troszkę w niego włożyłem , już nie długo nowe fotki z budowy:) ale troszkę się zastanawiam nad tym czemu sądzicie ,że zły kolor Komory....moim zdaniem dobry bo nawet porównywałem go z każdą dokument5acją odnośnie tej wersji:) Pozdrawiam i nie zamierzam z nikim się sprzeczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 Ja słowem nie wspomniałem o kolorze. Niestety Twój błąd jest dużo większy niż nie taki jak powinien kolor. Zwróć uwagę na powierzchnię komory dopalacza. W Twoim modelu jest ryflowana wzdłuż osi silnika i samolotu. Powinna być prostopadle do osi, czyli po obwodzie. Tutaj jest to podobieństwo do rosyjskich konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRh_positive Napisano 4 Listopada 2008 Share Napisano 4 Listopada 2008 Moze przesledz ta relacje. Swoja droga nie wiem dlaczego watek F-16I nie jest kontynuowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 A o to chcę wam przedstawić dalszy ciąg pracy nad modelem . Teraz Chciałbym ukazać wam belkę pod skrzydłową z belką TER ( triple ejector rack) Nad belką męczyłem się około 1 tygodnia zawiera 64 elementy a z tego 2 elementy to zestawowe z italeri . Już mam 2 belki zrobione . każda z nich jest inaczej przedstawiona . Ponieważ na 1 która jest już zamontowana pod skrzydłem ma po odłączane przewody i złącza a ta co jest przedstawiona jest gotowa . Ponieważ ma każdy przewód podłączony pod złącza i styki . tylko malowanie zostało drugiej belki. Życzę Miłego Oglądania . Pozdrawiam I Życzę Wesołych Świąt..... TAKICH modelarskich: A o to Narzędzia i przyrządy do robienia Belki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Javorek_7411 Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 nareście odświeżyłes temat Wszystko wygląda super, oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 30 Marca 2009 Autor Share Napisano 30 Marca 2009 Witam po dość długiej przerwie. Mam wam do pokazania dlasze efekty podczas budowy Modelu. Dorobiłem kilka drobiazgów takich jak drabinka do kokpitu. Zrobiona od podstaw z karty telefonicznej . składa sie z 27 elementów. Oraz malowanie sapodu mojego modelu. Także zbiornik paliwa podwieszany pod kadłubem wraz z belką która go podtrzymuje. I osłona radaru z 1 warstwą podkładu połozonego aerografem EW-770 Dziękuje i pozdrawiam wszytskich . I życze miłego oglądania. A tu mały pokaz jak wygląda na modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 30 Marca 2009 Autor Share Napisano 30 Marca 2009 Później reszta zdjęć za jakieś 2 godziny bo coś z programem mam nie tak. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 30 Marca 2009 Autor Share Napisano 30 Marca 2009 A o to dalsza porcja kilku zdjęć z efektów nad modelem. Czyli zbiornik paliwa itp. Życze miłego oglądania. A o to zbiornik Paliwa pomalowany aerografem jest położona jak narazie na nim 1 warstwa . wieć za bardzo dobrych efektów jeszcze nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 14 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2009 Witam wszystkich po Świątecznej przerwie. Mam do pokazania kilka nowych elementów które dorbiłem do modelu. M.in. jest to Drabinka dla mechaników płatowca i statecznika pionowego, ława na którym jest klucz i skrzynka oraz pojemnik drenażowy. Proszę o skomentowanie mojej pracy . a o to zdjęcia Drabinka która składa się z 64 elementów : A tak wygląda przy modelu A teraz ława z narzędziami: A teraz Pojemnik drenażowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 No nieźle Piotr. Czekam na dalsze efekty pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 13 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2009 Witam wszystkich serdecznie po dość długiej przerwie. Dziś chciałbym pokazać gotowy już zbiornik podkadłubowy wraz z belką. Zbiornik został juz pomalowany i zostały naniesione ślady eksploatacyjne i napisy eksploatacyjne. Proszę o ocenę mojej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Javorek_7411 Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 szystko pięknie , tylko tempo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 22 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2009 Witam Wszystkich Forumowiczów a także modelarzy. Dziś mam do za prezentowania model podczas przysłaniania taśmą maskującą Tamya oraz kartkami Papieru . A także efekt Końcowy . Przed wczoraj została naniesiona górna powierzchnia Samolotu. Moim zdaniem wyszło rewelacyjnie. Ponieważ jest to mój 1 model malowany aerografem. Ogólnie najgorsze co było to maskować wszystko. Mam także do pokazania owiewkę Kabiny której zmieniłem kolor oszklenia na taki jaki mam na zdjęciu tej maszyny. Troszke zabawy z tym było ale się opłacało Zyczę Miłego Oglądania i proszę o ocenę Pozdrawiam A tutaj Efekt Końcowy Teraz druga Strona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 22 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2009 Ogólnie jeszczę troszkę poprawek nad samą powierzchnią mnie czeka. A owiewka została tylko przyłożona jeszcze nie jest nic przyklejone. Jestem zadowolony z Efektu który wyszedł. Teraz trzeba dalej wziąść sie do pracy nad wszystkimi szczegółami których na zdjęciach jeszcze nie widać. I są w przygotowaniu. Aktualnie robię teraz zbiorniki paliwa podskrzydłowe . Jeden będzie podwieszony pod skrzydłem a drugi na wózku transportowym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczekan Napisano 12 Sierpnia 2009 Share Napisano 12 Sierpnia 2009 WoW stary gratuluję wytrwałości, czekam na dalsze efekty. PS. Masz u mnie pepsi(piwa nie pijam,nie smaczy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi