Szydercza Gała Napisano 6 Czerwca Share Napisano 6 Czerwca (edytowane) Za wysokie, wypłaszcz je trochę. Potem mokrym paluchem zlikwiduj pekniecia i zakladki , ma byc pofalowane ale gładkie. W takiej mokrej bazie kulą zrob falki, bez nich zawsze będzie ciasto. Edytowane 6 Czerwca przez Szydercza Gała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 6 Czerwca Autor Share Napisano 6 Czerwca No to są falki. Dodałem okręt dla skali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 6 Czerwca Share Napisano 6 Czerwca Drobniejsze i więcej, ale idziesz w dobra stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 6 Czerwca Autor Share Napisano 6 Czerwca No i trochę kafli doszło. Tutaj technika @Lipachyba byłaby lepsza, bo ja naklejam kolejne paski maskowania i jak widać nie zawsze to równo wychodzi. Myślę jednak, że jeszcze nie jest za późno, by trochę wycieniować. No i po bazie te niedoróbki znikną więc chyba też nie ma się co spinać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 6 Czerwca Autor Share Napisano 6 Czerwca Chyba dam temu trochę wyschnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 6 Czerwca Share Napisano 6 Czerwca Jeszcze troche. Te drobne falki maja pokrywac 100% powierzchni. Przydus te najbardziej wystające fale z lewej. Rzeźba powinna wygladac jak z prawej na dole. Na pełnym morzu sa takie bardziej garby/wały wodne. Takie fale jakie znasz z plaży są tylko na płytkiej wodzie, no chyba zd jest mega sztorm. Ten kilwater kreskowy też zlikwiduj, to zrobisz potem kolorem i watą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 6 Czerwca Autor Share Napisano 6 Czerwca Więcej się nie da. Już mi pęka a jak zwilżam to się zacierają stare i ogólnie wychodzi bałagan. Następna będzie lepsza. Co teraz? Malujemy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 6 Czerwca Share Napisano 6 Czerwca Maluj. Jak wyschnie oczywiście. Masz jakiś sensowny kolor do tej wody? No o najlepiej najpierw pomaluj to podkładem do wysycenia, bo glina lubi pić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 6 Czerwca Autor Share Napisano 6 Czerwca Takie chciałęm użyć kolory. Na czarny podkłąd mr hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 6 Czerwca Share Napisano 6 Czerwca Teraz te dziwaczne kolory pierwszej pseudo wody maja więcej sensu Jak chcesz bawić się w mieszanki to najlepiej chyba wyjść z barw w miarę podstawowych, czyli XF5 i XF8 no i rozjaśniać potem albo białym albo XF23. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 6 Czerwca Autor Share Napisano 6 Czerwca 1 godzinę temu, Szydercza Gała napisał: Teraz te dziwaczne kolory pierwszej pseudo wody maja więcej sensu Jak chcesz bawić się w mieszanki to najlepiej chyba wyjść z barw w miarę podstawowych, czyli XF5 i XF8 no i rozjaśniać potem albo białym albo XF23. 5’tki czystej nie mam. Coś wymyślę, ale najpierw niech wyschnie to diabelstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 6 Czerwca Share Napisano 6 Czerwca 12 godzin temu, Klapouch napisał: No i trochę kafli doszło. Tutaj technika @Lipachyba byłaby lepsza, bo ja naklejam kolejne paski maskowania i jak widać nie zawsze to równo wychodzi. Myślę jednak, że jeszcze nie jest za późno, by trochę wycieniować. No i po bazie te niedoróbki znikną więc chyba też nie ma się co spinać Ja już dokładnie nie pamiętam jak to zrobiłem ale prawdopodobnie kafle jechałem "z ręki" zgodnie z podziałem blach. Potem cieniowałem za pomocą kONtownika, rozumISZ, szarościami, białym i czarnym. Na koniec jeszcze jakieś transparentne ciapki kolorowymi. To co zrobiłeś jest już fajne chociaż mi przeszkadza, że są te kafelki dość nierówne. Kontynuuj, zobaczymy jaki będzie efekt Może i Tobie się spodoba zabawkarstFo artystyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 6 Czerwca Share Napisano 6 Czerwca (edytowane) Jak masz kupować, to od razu kup raz a dobrze: Do tego biały i jakiś zielony i jesteś krUlem mUŻ Edytowane 6 Czerwca przez Szydercza Gała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 7 Czerwca Autor Share Napisano 7 Czerwca 7 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Jak masz kupować, to od razu kup raz a dobrze: Do tego biały i jakiś zielony i jesteś krUlem mUŻ Cooooooo? Pędzlem mam pędzlowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 7 Czerwca Share Napisano 7 Czerwca A po kiego grzyba pędzlem??? No można niby, tylko po co? Wycieniować lepiej jest z fukafki, tym bardziej że robisz to dwoma siknieciami. Więcej jest mycia pistoletu niż malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 7 Czerwca Autor Share Napisano 7 Czerwca Po prostu patrzę na model color - myślę pędzel. Ale niech tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 7 Czerwca Share Napisano 7 Czerwca Bzdur się jakichś w internetach naczytałeś Rozcieńczasz wUTkOM i do boju. Tylko resztę rozcieńczalnika wypij po a nie przed robotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 9 Czerwca Autor Share Napisano 9 Czerwca Ten InPost to jednak wynalazek zacny. Z allegro zamówienie złożone piątek do południa, w sobotę już u mnie. Tamiya acrylic też chyba daje radę, choć może i za mało dałem bo widać ziarno. Do rzeczy : te kontrasty to duże mają być? Zniknie to pod tymi specyfikami kolejnymi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca (edytowane) To nie lepiej się wzorować na tym co ktoś już to dobrze wymyślił i starać się zrobić podobnie ? Edytowane 9 Czerwca przez Evildead 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca Nie tak. Zamaluj wszystko ciemnym. Potem zrob rozjaśniony kolor i fukaj nim od przodu prowadząc fukafke i strumien równolegle do powierzchni. Myślałem że to w tak oczywisty sposób wynika z fotek że nie pisałem o tym. Możesz potem zrobić to samo ciemnym fukajac od tyłu. Masz pięknie podkreślona rzeźbę i co byś motem nie zrobił liquitexami czy innymi mediami, falowanie Ci nie zniknie. PS: te kolory są do chrzanu, widziałeś kiedyś morze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 9 Czerwca Autor Share Napisano 9 Czerwca (edytowane) No niby widziałem. Ale co z tego? Każdy widział, nie każdy potrafi namalować Ja, przecież nie mówię, że mi wyszło. Się poprawi. A ten youtube to chyba nieco inna technika? Wracając - wydawało mi się, że ten podówjny kolor to będzie fajna baza. Może trochę za szybko - malujesz pod sporym światłem, wydaje ci się OK, potem cykasz zdjęcie, potem spoglądasz wieczorem i wygląda inaczej. Cięzkie życie w tej waszej marynarce Panowie. BTW - nic jeszcze nie zmieniłem, to ta sama woda tylko w naturalnym świetle. Edytowane 9 Czerwca przez Klapouch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 10 Czerwca Autor Share Napisano 10 Czerwca Zrobił jak powiedzieli. Czy był zadowolony z wyniku? Sam nie wiedział. Niby tak, ale … nie do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 10 Czerwca Share Napisano 10 Czerwca A to w sensie ma zostać w tej kuwetce dla kota? Bo ona siłą rzeczy utrudnia malowanie pod odpowiednim kątem. Jak widzisz nawet w tak niesprzyjajacych okolicznosciach METODA daje wyniki... tylko ten kolor ni przypiął ni wypiął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 11 Czerwca Autor Share Napisano 11 Czerwca 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 11 Czerwca Autor Share Napisano 11 Czerwca I BTW co to jest "glemidium" z tego filmiku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi