socjo1 Napisano 11 Czerwca Share Napisano 11 Czerwca 2 minuty temu, Klapouch napisał: I BTW co to jest "glemidium" z tego filmiku ? Żel medium? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 13 Czerwca Autor Share Napisano 13 Czerwca (edytowane) Tak wyszło. Następna będzie lepsza - te fale to rzeczywiście za dużo. Edytowane 13 Czerwca przez Klapouch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 13 Czerwca Autor Share Napisano 13 Czerwca (edytowane) A i jeszcze robię alternatywną opcję. Jak wyschnie przejadę tym gelem. To pewnie wygładzi trochę te wgłębienia ? Edytowane 13 Czerwca przez Klapouch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 14 Czerwca Autor Share Napisano 14 Czerwca Po głębokim przemyśleniu spłyciłem fale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 14 Czerwca Share Napisano 14 Czerwca Za dużo już kombinujesz, ta wersja z kuweta była lepsza, przynajmniej mi, do 1/350 jeszcze ale ty robisz 1/700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 14 Czerwca Autor Share Napisano 14 Czerwca 24 minuty temu, Evildead napisał: Za dużo już kombinujesz, ta wersja z kuweta była lepsza, przynajmniej mi, do 1/350 jeszcze ale ty robisz 1/700 Wersja z kuwetą ciągle jest. Ale kusi mnie zrobić coś lepszego. Nakupiłem tej gliny jak głupi czapek i … lepie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 14 Czerwca Share Napisano 14 Czerwca A no tak jak masz chęci poeksperymentować to tym lepiej, zawsze coś dobierzesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 14 Czerwca Share Napisano 14 Czerwca 2 godziny temu, Klapouch napisał: Po głębokim przemyśleniu spłyciłem fale Ta wersja moim zdaniem jest perspektywiczna. Jak wyrownasz jakimś medium/ rozcieñczonym żelem, to kto wie?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 14 Czerwca Autor Share Napisano 14 Czerwca Żele już idą, ale chyba najlepsze będzie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 14 Czerwca Share Napisano 14 Czerwca Ta część jest najlepsza, tylko za gleboko ryta miejscami, delikatniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 14 Czerwca Autor Share Napisano 14 Czerwca Trochę podciągnąłem. Pomaluję, będą dwa do porównania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 14 Czerwca Share Napisano 14 Czerwca Z tego może coś być, tylko odkrój brzegi, żeby nie było tych wypłaszczeń i zawinięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 19 Czerwca Autor Share Napisano 19 Czerwca No to przed urlopem jeszcze może uda się pomalować. jest pierwszy kolor. Żeby uniknąć wątpliwość daje zdjęcie z farbą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 19 Czerwca Share Napisano 19 Czerwca W dniu 14.06.2024 o 20:29, Klapouch napisał: Trochę podciągnąłem. Pomaluję, będą dwa do porównania. Ciekawe czy dałoby się te kreski, wyglądające jak pęknięcia, szybko zamaskować/zaszpachlować kartka papieru namoczoną wikolem i jednocześnie zachować rzezbę fal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 19 Czerwca Autor Share Napisano 19 Czerwca 9 minut temu, Lipa napisał: Ciekawe czy dałoby się te kreski, wyglądające jak pęknięcia, szybko zamaskować/zaszpachlować kartka papieru namoczoną wikolem i jednocześnie zachować rzezbę fal... To zależy czy robiłby to ktoś kompetnenty. W tym konkretnym przypadku odpwoiedź brzmi : nie. Na to pójdzie jeszcze na koniec medium, może to pomoże w ostatecznym rozrachunku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 19 Czerwca Share Napisano 19 Czerwca Takie pekniecia z palca sie szpachluje pred malowaniem. Powinny sie zalać. Tera fukaj jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 19 Czerwca Share Napisano 19 Czerwca (edytowane) 4 godziny temu, Klapouch napisał: To zależy czy robiłby to ktoś kompetnenty. W tym konkretnym przypadku odpwoiedź brzmi : nie. Na to pójdzie jeszcze na koniec medium, może to pomoże w ostatecznym rozrachunku... Weź te rowy mariańskie i rozpadliny zakituj palicem jak Ci mówi Gała, a potem pomaluj od nowa jeszcze raz. Edytowane 19 Czerwca przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 19 Czerwca Autor Share Napisano 19 Czerwca A jak paluchem to spoko. to jest tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 19 Czerwca Share Napisano 19 Czerwca (edytowane) Nie ma sobie czym zawracać głowy w tym wypadku. Maluj jasne, gęste załatwi całą resztę. Edit: A jak już zmarnowałeś czas na szpachlowanie tego, to maluj najpierw ciemne a potem jasne Edytowane 19 Czerwca przez Szydercza Gała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 19 Czerwca Autor Share Napisano 19 Czerwca Po kolei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 19 Czerwca Autor Share Napisano 19 Czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 19 Czerwca Autor Share Napisano 19 Czerwca I efekt końcowy (że uważam że jest ok) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 19 Czerwca Share Napisano 19 Czerwca No to teraz trochę rozjaśnionego spienienia wokół kadłuba i w kilwaterze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 21 Czerwca Autor Share Napisano 21 Czerwca Mocno ma być czy tak starczy ? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 21 Czerwca Share Napisano 21 Czerwca Bedzie, choć w tych rozjesnieniach za dużo dałeś błękitu do morskiego. Co do zasady jest OK, ja bym oświetlił od przodu, nie od tyłu, ale to bez znaczenia w sumie. Zrobiłbym filterek z bazowego morskiego na tym co masz. 10-15 : 1 jedna, dwie mgiełki. Wsystkie efekty zostana, a calosc nabierze wiekszej morskosci. Potem gesty liquitex. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi