arhtus Napisano 27 Czerwca Share Napisano 27 Czerwca I to jest prawidłowe podejście... Nie smakuje ci chleb, upiecz sobie sam... Samochód ci nie odpowiada, sam se wyprodukuj taki, żeby ci pasował... Nie umiesz?!!!! To się naucz, co to za problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 27 Czerwca Share Napisano 27 Czerwca (edytowane) 41 minut temu, arhtus napisał: I to jest prawidłowe podejście... Nie smakuje ci chleb, upiecz sobie sam... Samochód ci nie odpowiada, sam se wyprodukuj taki, żeby ci pasował... Nie umiesz?!!!! To się naucz, co to za problem... Długa kolejka do lekarza? Poszukaj tutorialu, jak zoperować się samemu... tylko najpierw obejrzyj cały, żeby nie nie było, że podczas "samozabiegu" odpłyniesz przed instrukcją pozszywania się do tzw. kupy Edytowane 27 Czerwca przez Wojtu204 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 27 Czerwca Share Napisano 27 Czerwca (edytowane) Sam się zacznij leczyć... Tutaj można pisać, "narzekać", wyrażać opinię, tylko na temat i sposób, jaki grupka mądrych cwaniaczków sama uzna za stosowne... PS a już szczytem są tacy, którzy, gdy się narzeka na cenę jaką dowalają producenci, oj to wiedzą co wtedy napisać.., a potem się targują o 5 zł przy zakupie z drugiej ręki... Edytowane 27 Czerwca przez arhtus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 27 Czerwca Autor Share Napisano 27 Czerwca (edytowane) Panowie, prośba o skupienie się nad CASĄ a nie tematami cwaniaczków czy NFZ Pytanie do Kolegów dysponujących zestawem ze smokiem, próbowaliście dobrać ten niebieski kolor co jest na kalkach do którejś dostępnej farby? A jak nie ma gotowca to może Pan Tomasz Z Bilmodela da radę domieszać ten odcień... Mozę po prostu wycięcie "paska" okienek z kalki i pomalowanie będzie szybsze niż karkołomne wycinanie okienek po sztuce...Taki mnie pomysł naszedł... Edytowane 27 Czerwca przez mysiek13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 27 Czerwca Share Napisano 27 Czerwca (edytowane) . Edytowane 27 Czerwca przez arhtus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 27 Czerwca Share Napisano 27 Czerwca 21 minut temu, mysiek13 napisał: Pan Adam Z Bilmodela Pan Adam to ma na imię Tomasz jakby co . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 27 Czerwca Autor Share Napisano 27 Czerwca Co mi się p...li w głowie, przepraszam jak to by czytał, faktycznie masz Zenku rację. A mam o współpracy z nim same pozytywne opinie, bardzo mi pomógł w doborze farb do naszego lotnictwa z lat PRLu ( Limy, Iskry) i współczesnego... Fajnie się nimi maluje aero i bardzo je lubię. Ale wtopa jak się pisze z pracy i robi 4 rzeczy na raz, z omawianiem Portugalia-Gruzja włącznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 27 Czerwca Share Napisano 27 Czerwca 1 godzinę temu, mysiek13 napisał: dobrać ten niebieski kolor co jest na kalkach do którejś dostępnej farby? A jak nie ma gotowca to może Pan Tomasz Z Bilmodela da radę domieszać ten odcień... mysle, ze byloby to troche karkolomne, bo potrzebowalbys dwa kolory i watpie, czy udalo by sie to tak na 100 % moje skromne zdanie - skalpel w ksztalcie sierpu i duzo cierpliwosci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 30 Czerwca Share Napisano 30 Czerwca Na facebooku pojawił się post pokazujący spasowanie... wychodzi na to, że ogarnianie kwestii kalkomania-okienka, jest jedną z przyjemniejszych czynności, jakie czekają na budujących ten model Link do źródła: https://www.facebook.com/groups/308204276182942/permalink/2281903638812986 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 30 Czerwca Share Napisano 30 Czerwca 11 minut temu, Wojtu204 napisał: Na facebooku pojawił się post pokazujący spasowanie... wychodzi na to, że ogarnianie kwestii kalkomania-okienka, jest jedną z przyjemniejszych czynności, jakie czekają na budujących ten model Cofnąłem się w czasie ???? Coś nieprawdopodobnego... Jak short-run z żywicznych form po dziesięciu latach tłuczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Czerwca Share Napisano 30 Czerwca (edytowane) Tylko w jednym zdaniu aż trzy substancje: szpachla, kupa i błoto Edytowane 30 Czerwca przez Grzes 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 30 Czerwca Share Napisano 30 Czerwca haiku nr1 Zdobyłem Casę I z radości drżałem A potem tona szpachli, kupa nerwów I pieniądz wywalony w błoto 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 30 Czerwca Share Napisano 30 Czerwca wlasciwie, to nic nie napisze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Lipca Share Napisano 1 Lipca Są pierwsi, którzy przebrnęli przez zastawione pułapki... Fot. z powyższego fb 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 1 Lipca Share Napisano 1 Lipca I widać, że wieele połączeń , mimo szpachli i pracy, mocno odstaje... Normalnie dzieło sztuki produkcyjnej XXI wieku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 6 Lipca Autor Share Napisano 6 Lipca (edytowane) Jakby ktoś potrzebował to właśnie doszedł do mnie Modelarz z planami Casy Edytowane 6 Lipca przez mysiek13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 21 Października Share Napisano 21 Października "Cykl wydawniczy" mam jak Answer, niestety... Obiecane ławki/ siatki do modelu: https://modelwork.pl/topic/58049-ławki-siatki-do-modelu-casa-c295m-172-answer/#comment-1005548 Siatki i pasy wycięte w papierze o grubości 0,09 mm, stelaż w papierze kredowym 0,45 mm- daję w zestawie 2 komplety jak byłby problem z zaginaniem nóżek. Zalecam delikatność, bo to tylko papier. Siedziska i stelaż oraz pasy bezpieczeństwa kleiłem klejem do papieru, nóżki pozycjonowane/ usztywniane gęstym CA, górę siatki przyklejałem do drutu rzadkim CA. Nie znaczy to, że nie można inaczej Instrukcja w formie obrazkowej, na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć w miarę możliwości czasowych, więc proszę o wyrozumiałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 21 Października Share Napisano 21 Października Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 21 Października Share Napisano 21 Października 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 21 Października Share Napisano 21 Października 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 21 Października Share Napisano 21 Października (edytowane) prawdopodobnie nigdy nie bede budowal tego samolotu.. ale czy na pewno sa te pdpisy na zdjeciu wlasciwe? Stojac i patrzac w kierunku przodu samolotu.... Chyba, ze stoje na zewnatrz i patrze na dziob... Edytowane 21 Października przez BRAVO112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dmitruk Napisano 21 Października Share Napisano 21 Października sądząc po odwróconym napisie "STR. WEW." możesz mieć rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 21 Października Share Napisano 21 Października Dzięki z czujność, ale w tym przypadku raczej jest dobrze. Stojąc w środku, krótszą ławkę mamy po prawej stroni- kończy się się przed przednimi drzwiami wyjściowymi, a dłuższą po lewej stronie- zachodzi na drzwi. Oznaczenie "STR. WEW." dotyczy wewnętrznej strony ławki, czyli tego czego byśmy nie widzieli stojąc w przedziale ładunkowym, a nie wnętrza samolotu/ modelu. Na wewnętrznej stronie umiejscowione są są linie grawerowania- miejsca do zagięcia elementów. Mała "ekwilibrystyka" jest potrzebna przy "nakładaniu" ławki na nóżki stelaża, bo jest to wszystko asymetryczne i można wyłamać elementy (nóżki) przy złym ustawieniu i "wciskani na siłę". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi