Dudzio Napisano 6 Czerwca Share Napisano 6 Czerwca Przedstawiam ostatnio skończony przeze mnie okręt: USS Hornet podczas sławnego rajdu pułkownika Doolittla. Zestaw Trumpetera nie stanowi już dzisiaj wyznacznika jakości, niestety miałem problem ze spasowaniem niektórych elementów kaduba u burt. Model waloryzowałem zestawem blaszek od Tom's Modelwork (nie polecam - szczególnie ze względu na beznadziejną instrukcję) oraz dodatkowymi samolotami (w zestawie były tylko dwa B25). PS. Nie jest łatwo zrobić zdjęcia na jednolitym tle takiemu wielkiemu modelowi 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 6 Czerwca Share Napisano 6 Czerwca Fajny. Podoba się. Gratuluję pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 6 Czerwca Share Napisano 6 Czerwca Okręt fajny tylko chyba scenka nierealistyczna. Jakbyś na dziobie dał startujący B25 i nie dodawał tych samolocików myślę że byłoby lepiej No chyba że to załadunek i wyładunek na rajd w porcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 6 Czerwca Autor Share Napisano 6 Czerwca Dzięki:) Bombowce oczywiście w tym momencie nie wystartują, ale z tego co widziałem na zdjęciach, to resztę samolotów czasem podczas rejsu wyciągali z hangarów na pokład: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 6 Czerwca Share Napisano 6 Czerwca Z tego co widać to wszystkie samoloty są przymocowane do pokładu. Może to jest transport pomiędzy portami . Nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Czerwca Share Napisano 8 Czerwca Samoloty zazwyczaj sa przymocowane do pokładu, chyba że akurat maja startować.... Czysty taki, samoloty też, choc nawet na pierwszym fotogramie powyżej widąć że ten B-25 juz swoje przeżył. No i nie pomalowałeś w końcu tych ramek widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 8 Czerwca Autor Share Napisano 8 Czerwca Z weatheringiem nie chciałem przesadzić - czytałem gdzieś, że Hornet bezpośrednio przed rajdem na Tokio był odmalowany (miał jakiś szybki remont). Ramek samolotów nie malowałem - chciałem zdążyć na Babarybę, a uznałem, że w pośpiechu to tylko pogorszę sytuację w porównaniu z czystymi ramkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Czerwca Share Napisano 8 Czerwca Zdążanie na ... to ZUO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 8 Czerwca Share Napisano 8 Czerwca Ogólnie przyjemny, choć niektóre detale nieco rażą uproszczeniami. Maski do malowania sam sporządziłeś? Tak czy owak gratulacje, bo skończyć takiego wielgusa to sztuka sama w sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 8 Czerwca Autor Share Napisano 8 Czerwca Maski to własne babranie z taśmą tamiya i nożyczkami fryzjerskimi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi