Bercik Napisano 16 Czerwca Share Napisano 16 Czerwca Hej, Zorientowałem się, że nie dodałem nigdzie zdjęć gotowego Mietka. Mój 17-sty Bf 109. Jak dobrze pójdzie, to będzie do zobaczenia w Inowrocławiu razem z resztą ekipy Robert 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 16 Czerwca Share Napisano 16 Czerwca 34 minuty temu, Bercik napisał: Zorientowałem się, że nie dodałem nigdzie zdjęć gotowego Mietka. No wiesz Roberto, jak mogłeś dopuścić się takiego niedopatrzenia. Na przyszłość się popraw No a model ja to model, widać że z Twej stajni, więc trzyma już ustalony poziom 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Czerwca Share Napisano 16 Czerwca Bardzo fajny Mesiek, podoba się. No i nasz . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 17 Czerwca Share Napisano 17 Czerwca No piękne cacko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 17 Czerwca Share Napisano 17 Czerwca Ładny "Polski" MIecztsław Gustaw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 17 Czerwca Share Napisano 17 Czerwca Bardzo fajny model . Czy da się tego Meśka zrobić prosto z pudła czy trzeba coś przerabiać, żeby był nasz??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 17 Czerwca Share Napisano 17 Czerwca Nasz był A/S i ten jest A/S Też go dłubię, tylko w jeden cztery osiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik Napisano 3 Lipca Autor Share Napisano 3 Lipca Oj, pracowite były te ostatnie 2 tygodnie, zleciało nie wiadomo kiedy... Dziękuję za pozytywny odbiór modelu W dniu 17.06.2024 o 23:16, skarczu napisał: Bardzo fajny model . Czy da się tego Meśka zrobić prosto z pudła czy trzeba coś przerabiać, żeby był nasz??? Da się zrobić tę wersję samolotu ale o ile kojarzę, w żadnym pudełku AZ Model nie ma tych kalkomanii. Najłatwiej kupić doskonały zestaw Exotic Decals. Sam model AZ nie jest przyjemny w montażu (niedawno puścili drugą wersję, rzekomo poprawioną). Lepiej poczekać na Edka - jeśli nie puszczą dokładnie tej wersji, to łatwo będzie zrobić go z G-10. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 3 Lipca Share Napisano 3 Lipca Świetny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 5 Lipca Share Napisano 5 Lipca W dniu 17.06.2024 o 23:36, Thalgonis napisał: Nasz był A/S i ten jest A/S Też go dłubię, tylko w jeden cztery osiem A z jakiego zestawu go robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Lipca Share Napisano 5 Lipca 5 godzin temu, jmx62 napisał: A z jakiego zestawu go robisz? Podejrzewam że z najlepszego dostępnego czyli Edwarda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 5 Lipca Share Napisano 5 Lipca 11 godzin temu, jmx62 napisał: A z jakiego zestawu go robisz? Tak, Edek, w wydaniu Overtrees, kalki od Toro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 6 Lipca Share Napisano 6 Lipca Przepraszam kolegę Bercik za zasmiecanie galerii ale jak już się zaczęło marudzić to trzeba dokończyć, przy okazj inni mogą skorzystać z czyjejś wiedzy. A taki z Hasegawy nr kat. JT48 może być bo akurat mam takiego w szafie? Co to jest ten A/S? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 6 Lipca Share Napisano 6 Lipca 4 godziny temu, jmx62 napisał: Co to jest ten A/S? Chodzi o wersję ze zmodyfikowanym silnikiem DB 605AS i wynikające z tego (między innymi) różnice w okapotowaniu silnika. 4 godziny temu, jmx62 napisał: A taki z Hasegawy nr kat. JT48 może być bo akurat mam takiego w szafie? Przyjrzyj się meśkowi na Swoim pudełku hasy i modelowi, który wykonał Roberto, a zobaczysz różnice w części okapotowania silnika przed owiewką (u Ciebie są beule). Są też i inne ale ta jedna wystarczy by stwierdzić, że model Hasegawy nie spełnia kryteriów. W dniu 3.07.2024 o 23:16, Bercik napisał: ... to łatwo będzie zrobić go z G-10. Tak jak Roberto pisze, prędzej już zrobisz go sobie z G-10, bo niektóre wersje G-14, były z nią tożsame. Jeśli coś pomyliłem, to mądrzejsi mnie poprawią PS W mojej szafie w kolejce do zrobienia kiedyś tam, też czeka sobie spora ilość meśków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi