Skocz do zawartości

Messerschmitt Bf 109 G-14 A/S, 1/72 AZ Model

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

Zorientowałem się, że nie dodałem nigdzie zdjęć gotowego Mietka. Mój 17-sty Bf 109. Jak dobrze pójdzie, to będzie do zobaczenia w Inowrocławiu razem z resztą ekipy :) 

Robert

IMG_8082.JPG

IMG_8086.JPG

IMG_8085.JPG

IMG_8087.JPG

IMG_8088.JPG

• Like 24
Napisano
34 minuty temu, Bercik napisał:

Zorientowałem się, że nie dodałem nigdzie zdjęć gotowego Mietka.

No wiesz Roberto, jak mogłeś dopuścić się takiego niedopatrzenia. Na przyszłość się popraw 😎

No a model ja to model, widać że z Twej stajni, więc trzyma już ustalony poziom 👍

• Like 1
  • 3 weeks later...
Napisano

Oj, pracowite były te ostatnie 2 tygodnie, zleciało nie wiadomo kiedy...

Dziękuję za pozytywny odbiór modelu :) 

W dniu 17.06.2024 o 23:16, skarczu napisał:

Bardzo fajny model :super:.

Czy da się tego Meśka zrobić prosto z pudła czy trzeba coś przerabiać, żeby był nasz???

Da się zrobić tę wersję samolotu ale o ile kojarzę, w żadnym pudełku AZ Model nie ma tych kalkomanii. Najłatwiej kupić doskonały zestaw Exotic Decals. Sam model AZ nie jest przyjemny w montażu (niedawno puścili drugą wersję, rzekomo poprawioną). Lepiej poczekać na Edka - jeśli nie puszczą dokładnie tej wersji, to łatwo będzie zrobić go z G-10.

• Thanks 1
Napisano
W dniu 17.06.2024 o 23:36, Thalgonis napisał:

Nasz był A/S i ten jest A/S :)

Też go dłubię, tylko w jeden cztery osiem :lajkonik:

A z jakiego zestawu go robisz?

Napisano

Przepraszam kolegę Bercik za zasmiecanie galerii ale jak już się zaczęło marudzić to trzeba dokończyć, przy okazj inni mogą skorzystać z czyjejś wiedzy.

A taki z Hasegawy nr kat. JT48 może być bo akurat mam takiego w szafie?

Co to jest ten A/S?

Screenshot_2024-07-06-14-23-03~2.png

Napisano
4 godziny temu, jmx62 napisał:

Co to jest ten A/S?

Chodzi o wersję ze zmodyfikowanym silnikiem DB 605AS i wynikające z tego (między innymi) różnice w okapotowaniu silnika.

4 godziny temu, jmx62 napisał:

A taki z Hasegawy nr kat. JT48 może być bo akurat mam takiego w szafie?

Przyjrzyj się meśkowi na Swoim pudełku hasy i modelowi, który wykonał Roberto, a zobaczysz różnice w części okapotowania silnika przed owiewką (u Ciebie są beule). Są też i inne ale ta jedna wystarczy by stwierdzić, że model Hasegawy nie spełnia kryteriów.

W dniu 3.07.2024 o 23:16, Bercik napisał:

... to łatwo będzie zrobić go z G-10.

Tak jak Roberto pisze, prędzej już zrobisz go sobie z G-10, bo niektóre wersje G-14, były z nią tożsame.

Jeśli coś pomyliłem, to mądrzejsi mnie poprawią 😎

PS  W mojej szafie w kolejce do zrobienia kiedyś tam, też czeka sobie spora ilość meśków :haha:

• Thanks 1