wuwumaster Napisano 22 Czerwca Share Napisano 22 Czerwca (edytowane) Po wielu latach od ukazania się dotąd najlepszego Kometa w 72, czyli Academy, wreszcie nowy zestaw w królewskiej skali - od GasPatch Models: Info wg: Scale Aircraft Modelling 2024-07. Znając i posiadając rewelacyjny zestaw w 1/48 można być pewnym nowej jakości w skali 1/72, ja już szykuję zaskórniaki i miejsce na półce Pozdr ww Edytowane 23 Czerwca przez wuwumaster 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 22 Czerwca Share Napisano 22 Czerwca jakosciowo moze byc rewelacyjny, ale nigdy mi sie nie podobal taka Okha na wozku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 30 Lipca Autor Share Napisano 30 Lipca Wklejam za kolegą barszczo z wątku o nowościach w 1/72: ---------- No to Komet od GasPatcha w dość ciekawej formule: Więcej do obejrzenia tutaj: https://www.gaspatchmodels.com/products/messerschmitt-me163b-komet-1-72.html ------------- Widać że Gaspacze eksploatują dobre zbadanie tego samolotu, mały Komet - pod względem detalu, podziału na części, prezentacji w instrukcji - opracowany w sposób b. podobny do większego brata - co zapowiada koleiny kapitalny zestaw, wiadomo inna technologia (stąd prawdopodobnie cena na poziomie dużego brata). Dla mnie duży krok milowy w temacie pchły*. Zostaje czekać aż się u nas pokaże. Pozdr ww * Wie ein Floh, aber oho! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 30 Lipca Share Napisano 30 Lipca O widzisz, tak mi się wydawało że już była jakaś wzmianka o tym Komeciku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 30 Lipca Share Napisano 30 Lipca 10 godzin temu, wuwumaster napisał: Dla mnie duży krok milowy A są małe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 30 Lipca Share Napisano 30 Lipca 1 minutę temu, RogerM napisał: A są małe? Półmilowe . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 30 Lipca Autor Share Napisano 30 Lipca Godzinę temu, barszczo napisał: Półmilowe . Lub ćwierć milowe Spoko, złapali mnie - to tak jak z potocznym określeniem : godzina czasu - a czego innego? ziemniaków? Pozdr ww 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 16 Sierpnia Autor Share Napisano 16 Sierpnia Update: W sieci zaczynają się pojawiać inboxy i foty detalu, tu np Hylerscale: https://www.hyperscale.com/2024/reviews/kits/gaspatch72317reviewjm_1.htm Jak dla mnie to robi to wrażenie, czekam na swój egzemplarz. Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano Niedziela o 18:17 Share Napisano Niedziela o 18:17 To jest pełny wydruk 3D. Tylko oszklenie to plastyk. Cena taka sama jak za ten w 1/48. Jak wydruk 3D to trochę inna bajka. Więcej uwagi itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi