słomek Napisano 21 Października 2008 Autor Share Napisano 21 Października 2008 fajnie się z nią pracuję bo skubana jest dźwięcznie wdzięczna ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 polecam też blaszkę ze świeczek made by Ikea, rewelacyjnie plastyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 Doskonałe też są tacki do grilowania. Oczywiście tylko wóczas kiedy trzeba czegoś cieńszego o co w 1/72 nietrudno. Lubię blaszkę z puszki bo najpierw trzeba wypić zawartość ;-) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 Faktycznie, te tacki po grillowaniu idealnie pasuję do trafionego traktorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 urządź jakąś impre na świeżym powietrzu. grill, napoje w puszkach i masz materiały :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 21 Października 2008 Autor Share Napisano 21 Października 2008 spoko looz już się blachy robią ;] troszq zamulam z relacją bo w tym samym czasie składam sd.kfz.251 ausf.B, więc operuję na dwóch frontach z tym że front syryjski w domu a hanomaga robię w internacie ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 jeszcze jeden Golanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 23 Października 2008 Autor Share Napisano 23 Października 2008 to jest chyba ten sam co z fotek tylko nie jest w pustynnym camo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 to jest chyba ten sam co z fotek tylko nie jest w pustynnym camo. A który niby był w pustynnym kamo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 Żadne z Syryjskich Pz IV nie miały pustynnego kamo - wszystkie były zielone (te z Francji i Rosji ciemniejsze, te od Czechów jaśniejsze (taki trochę kolor przypominający szaro-zielony). A takie malowanie 'pustynne' tylko w muzeum w Izraelu jest (nie wiem jak w chwili obecnej, bo regularnie je przemalowują - teraz chyba są bardzo jasno piaskowe). Ten pojazd powyżej NIE jest z 1966/67 roku - małe przekłamanie. To maszyna z wcześniejszych walk z Izraelem w 1956 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZzB Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 Nie trzeba nic z nią robić... Hej. Tak nie do końca.... Trzeba ją porządnie umyć, bo "... nie każde piwo to Żywiec..." I potem farba może mieć problemy z przyleganiem. Pozdrowionka ZzB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 Trzeba ją porządnie umyć, Chodziło mi o to, że nie trzeba jej nagrzewać. A z umyciem, to oczywizm, więc po co o tym pisać... :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 24 Października 2008 Autor Share Napisano 24 Października 2008 Seb, w takim razie jakiego koloru jest odchodząca farba na n/w fotce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 25 Października 2008 Autor Share Napisano 25 Października 2008 Trochę zamulam z tym i poprzednim(TigerI) tematem bo wziąłem się jeszcze za Hanomaga - hobby mi się wkręciło na maxa i teraz już nie wiem jak dobrze zagospodarować sobie czas na skończenie diorami tygrysa, wraku panzera IV no i tego hanomaga xD dzisiaj pomalowałem wnętrze sd.kfz.251: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 teraz już nie wiem jak dobrze zagospodarować sobie czas na skończenie diorami tygrysa, wraku panzera IV no i tego hanomaga xD Niedługo dojdą kolejne rozpoczęte modele itd. Witaj wśród takich jak ja... Co do Sd.Kfz 251, dość równo pomalowane to wnętrze, teraz pora na jakieś ślady waloryzacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 25 Października 2008 Autor Share Napisano 25 Października 2008 jezeli chodzi o suchy pedzel to na fotce nie widac ale wystajace elementy przetarłem chromem - wytarta stal - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Trochę zamulam z tym i poprzednim(TigerI) tematem bo wziąłem się jeszcze za Hanomaga - hobby mi się wkręciło na maxa i teraz już nie wiem jak dobrze zagospodarować sobie czas na skończenie diorami tygrysa, wraku panzera IV no i tego hanomaga xD no taa... też tak miałem - 5 samolotów w warsztacie, teraz ograniczyłem max 2-3 i do 3 w składzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 5 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2008 Prace nadal stoją i chyba długo nie ruszą... -za mało czasu. Ostatnio sklepałem drewniany stolik warsztatowy tylko do modelarstwa bo szkoda mi mojego biurka. Zastanawiam się nad kupnem aerografu bo sprężarkę już wybrałem ( tą małą od MAR'a ) a co z tych aerografów polecacie? - raczej nie na początek bo jestem dosyć ambitny ale żeby cena nie przekraczała 150zł : http://www.narzedziowy.pl/advanced_search_result.php?keywords=aerograf&x=0&y=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 9 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2008 Co szanowne grono myśli o MAR'ze 770? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 14 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2008 dzisiaj dostałem 770tke wiec poczekam jeszcze na kompresor i zabiore sie za panzera ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 nie doczekałem się kompresora - zrobiłem samemu sprężarkę ;P http://pl.youtube.com/watch?v=LzpHj0GAWIM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 16 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2009 sprężarka zrobiona także prace ruszyły - wziąłem się dzisiaj za blacharkę ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 16 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2009 na dzisiaj wystarczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Widzę że poszalałeś z tą warką Ciekawy jestem jak to będzie wyglądało po pomalowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 upaćkam trochę w kleju CA - uzyska wtedy fakturę skorodowanej blachy ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi