Boozy Napisano 12 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2008 Dzięki chłopaki. Co do odprysków to macie absolutną racje. Przy kolejnym zwróce na to większą uwage. Wygląda to jakby ktoś lub ktosie obstukali go łomami ze złości. Może się załoga wku...rzyła i tak właśnie zrobili Dalej czekam na odpowiedzi odnośnie kompresora. Najlepiej jak napiszecie mi z jakich wy korzystacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 Ja kupiłem tego http://www.allegro.pl/item503784024_mar_kompresor_ma_2000_do_aerografu.html Bardzo dobrze mi się nim pracuje, nie jest za głośny, ma odwadniacz i regulacje ciśnienia a przewód pasuje prosto do aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 Ja kupiłem tego http://www.allegro.pl/item503784024_mar_kompresor_ma_2000_do_aerografu.html Bardzo dobrze mi się nim pracuje, nie jest za głośny, ma odwadniacz i regulacje ciśnienia a przewód pasuje prosto do aero. Jak to jest wielkie, bo sam się zastanawiam nad kompresorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 Parametry techniczne : • wydajność 25 l/min • moc 140 W • płynna regulacja ciśnienia od 0 do 4atm • maksymalne ciśnienie 4atm • pobór prądu 1.6 A • głośność 52 dB(A) • obroty 1450 obr/min • waga 3,6kg • wymiary 26 X 13 X 20 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jask33 Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 Ja kupiłem tu: http://www.luminar.pl/product_info.php?cPath=56_150_222&products_id=22128 I na dodatek ..... zero za przesyłke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 Czyli kupiłeś to co ja tylko gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 13 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2008 To napisze i tu. Ma ktoś na zbyciu koła napędowe do tego modelu, najlepiej z gąsienicami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 14 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2008 No to nikt nie daje znaku więc musiałem użyć tych gumiaków (ale sie przy nich nakur...dowałem) Do poprawy oczywiście te gąsienice i brudzenie: Zdjęcia dodam w okolicach środy (być może już w galerii). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 15 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2008 Kolejna porcja zdjęć. Niestety przy sztucznym oświetleniu. Nie mam jeszcze takiego co by robić przy nim dobre zdjęcia. Dopiero w środe będe w domu tak, aby zrobić zdjęcia przy świetle dziennym. Gąsienice już tak raczej zostaną... z tymi gumiakami nie da się nic więcej zrobić (no jeszcze jakieś przetarcia może). Jak zwykle nie wygląda to tak jak w dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Fajnie, dla mnie bardzo ładnie pobrudzony, tak ze smaczkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Wykończeniówka klasa - podoba mi się, kolejny Twój porządny modelik, oby tak dalej. PS: Popraw troszkę gąski, ugnij itp. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2008 Zapraszam do Galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2008 Na warsztat z ausf. F zapraszam tutaj: http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=37461 Niestety tu nie moge go pokazać. Ma ktoś jakieś materiały o ausf. F? Zdjęcia, opracowania. Czy 11 pz. div. czyli "duszki" miała na wyposażeniu ausf. F? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Niestety fotek IV F z 11 pancernej na kompie nie posiadam, choć przejrzę jeszcze literaturkę w weekend. Ale może 5 pancerna? Z niej jest sporo fotek, jedną masz nawet w swoim podpisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2008 jedną masz nawet w swoim podpisie Tak wiem. Chyba skusze się na wersje DAK bo jakoś nie moge znaleźć w 11 dywizji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Dawaj znać ze dajesz tam coś nowego bo nie każdy tam zagląda i ma konto. Może by 2 tam i 2 tu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2008 Dawaj znać ze dajesz tam coś nowego bo nie każdy tam zagląda i ma konto. Może by 2 tam i 2 tu? Ok. Dam znać. Co do 2 tu 2 tam to w jednym czasie to niemożliwe. Wole skupić się na jednym modelu. Ale pewnie coś jeszcze tutaj zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 23 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2009 Witam. Projekt idzie do przodu lecz wpierniczyłem się w konkurs dlatego też warsztatu pokazać nie moge (można zerkać w konkursie). Aktualny stan to ausf. G, F, E. Był jeszcze D jak widać, ale nie podobał mi się (znacznie uproszczony, a poza tym odpryski zupełnie nie wyszły) i została sprzedana. Teraz bawie sie z ausf. G, w którym nie podobał mi się ten jasny kurz. Było tak: Jest: Teraz troszke dziubie podstawke dla ausf. E: Stan prac jak widać jest początkowy. Na warsztatn konkursowy idzie za niedługo ausf. B z Normandii. Tutaj jak na razie (do zakończenia konkursu) będe robił podstawki. Być może jak będzie więcej czasu zaczne dziobać projekt z ausf. H ale to już w osobnym temacie. Miłego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi