krzychu-onisk Napisano 27 Października 2008 Autor Share Napisano 27 Października 2008 ale to są kalki więc co poradzisz... ---------------- prosze o głosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JPG Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 JPG masz jakieś pomysły na tuning tych naszych podwodniaków??? zacząłem własny wątek - o tutaj: viewtopic.php?t=10333 Tamże odpowiedź na twoje pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 27 Października 2008 Autor Share Napisano 27 Października 2008 (edytowane) podczas uczenia się do klasówki z PO uznałem że zmodyfikuje barwy - nie będą jak w oryginale, ale kolory będą poważniejsze niż podawane w instrukcji... taka ciakawostka: LINK ściany ukazane tu jako pomarańczowe w instrukcji są czerwone tak czy siak ani pomarańczowego ani czerwonego nie zastosuje. ale cóż... jest to model w którym moge dać więcej swobody, nie każdy kto to zobaczy będzie wiedział że kolory w prawdziwym są inne ale też przez zieleń będzie - której nie ma w autentyku - ożywi go troche ale nie zrobi jednocześnie kolorowanki gdybym zastosował czerwień/pomarańcz a następne zdjęcia dam w piątek ---------------- prosze o głosy Edytowane 27 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 29 Października 2008 Autor Share Napisano 29 Października 2008 LUDZIE, POMOCY!!! bo nie wiem co gdzie i jak... tzn. to tak, zaznaczone na zielono to te co się nie zmieściły i napisałem co tam jest. nie wiem czemu tak zeskanowało... ale PaintPower i jest git, ale do rzeczy te na czerwono i zielono, nie wiem o co chodzi: 1. znaczenie tych napisów 2. nie mają oznaczeń numerycznych i nie ma ich w instrukcji, nie wiem co z nimi zrobić, domyślam się że to oznaczenia pomieszczeń ale co gdzie i jak, tak może dla ułatwienia tu jest rozkład pomieszczeń: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 (edytowane) bulkhead to nie nazwa przedziału, tylko przegroda po angielsku,czyli 1st bulkhead to pierwsza przegroda...napisami się nie przejmuj...naklejaj tylko to co ponumerowanie... Edytowane 29 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 (edytowane) Bulkhead - to grodzie. Jezeli masz 1st Bulkhead to umieszczasz na pierwszej grodzi itd. Comp't od compartment - to przedzial. Jezeli masz 1st Comp't to dajesz kalke gdzies w pierwszym przedziale itd. Same kalki to pewnie totalne s-f, wiec jezeli brak dokumentacji fotograficznej to wolna amerykanka... Pozdr. Pawel Edytowane 29 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 29 Października 2008 Autor Share Napisano 29 Października 2008 no tak... ale... nadal nie wiem gdzie to umieścić, sorcia ale ja nie myśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 grodzie i przedziały liczysz od dziobu do rufy (tak jest w Polskiej Marynarce Wojennej wiec w innych powinno być identycznie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 29 Października 2008 Autor Share Napisano 29 Października 2008 ciąg dalszy: jbc to jeszcze nie jest skończone, trzeba poprawić niedomalowane itp. a co do tych napisów to ja nie wiem, one są tak duże że nie mają raczej zastosowania w tym modelu... ---------------- prosze o głosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 2 Listopada 2008 Autor Share Napisano 2 Listopada 2008 uuu jakoś cicho tu takie wstępne spasowanie, widać że przedział na rakietki jest prawie gotowy, teraz zacznie się najbardziej drobiazgowy etap czyli przednia część okrętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 hmm.. taki model będzie nawet całkiem interesująco wyglądać Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 Tak jak napisal Jedrek, model sie fajnie prezentuje. Jedna drobna uwaga, na amerykanskich op, kazdy rurociag jest pomalowany na odpowiedni kolor w zaleznosci od tego co w nim "leci" - pierwszy obieg chlodziwa, drugi obieg, wentylacja, sprezone powietrze, plyny hydrauliczne itd. - mam to gdzies w jakiejs ksiazce... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JPG Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 A wiesz jakie to kolory? Albo który jest do czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 3 Listopada 2008 Autor Share Napisano 3 Listopada 2008 właśnie, bo może da się jeszcze poprawić i coś uatrakcyjnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 Poznym wieczorem bede tego szukal. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 6 Listopada 2008 Autor Share Napisano 6 Listopada 2008 roboty dalsze: no musze się nie skromnie pochwalić że to najładniej pospraywona przeze mnie powierzchnia wnętrzności w trzech miejscach są już "szyby" wykonane z przeźroczystej okładki do dokumentów kupionej w papierniku zastrzegam sobie prawa do czerwonych ramek :P ----------------------- PROSZĘ O GŁOSY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 6 Listopada 2008 Share Napisano 6 Listopada 2008 czerwony kolor w miejscu przekroju to żadna nowość ... normalna sprawa w technice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 6 Listopada 2008 Autor Share Napisano 6 Listopada 2008 wiem, przecież żartuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 11 Listopada 2008 Autor Share Napisano 11 Listopada 2008 na razie zapowiadam przerwę, model w mniejszej połowie zrobiony, nie wiem może 2-3 tygodnie przerwy :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 ciekawy temat , wreszcie jakaś odmiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2008 (edytowane) na razie zapowiadam przerwę, model w mniejszej połowie zrobiony, nie wiem może 2-3 tygodnie przerwy :/ Przerwa odwołana, co prawda po trochę więcej niż 2-3 tygodniach. Ale teraz, żeby zacząć konkursowego He-111 chce coś skończyć. Na razie nie wiele: Ławki jeszcze raz dostaną białej farby. Przypominam: CO NAJWAŻNIEJSZE MAM DYLEMAT ODNOśNIE NAZWY. JEST 5 PROPOZYCJI I POMYśLAłEM "NIECH NARóD WYBIERZE XD" WIęC PROSZE O GłOSOWANIE NA NAZWE, WYGRA WIęKSZOść, BęDę LICZYł GłOSY DO KOńCA BUDOWY. MOżLIWE NAZWY TO: 1. Abraham Licoln (1) 2. Theodore Roosevelt (2) 3. George Washington (4) 4. Patrick Henry (0) 5. Robert E. Lee (3) Prosze o 1 głos od osoby. Liczę na Was. W nawiasach jest uaktualniana liczba głosów (nie tylko z tego forum). Edytowane 23 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Co to jest ta biała pasta na brązowych elementach które są jeszcze w ramkach? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 Co to jest ta biała pasta na brązowych elementach które są jeszcze w ramkach?Pozdro taa... to jest biała farba humbrola, jak widać pięknie popękała muszę jeszcze raz pomalować i wyrównać do krawędzi Szczęśliwego Nowego Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 Trochę zaniedbałem temat Nie to, że nic nie robiłem, siadałem na 5 minut do modelu, coś pogrzebałem i tyle, ale jak się tych pięciominutówek nazbierało to prawie całe wnętrze zrobiłem XD No to czas na zaległe zdjęcia. Efekty: Tragiczne ławki nie są już tragiczne Przed Po Przedział torpedowy: Półki na torpedy: Przymiarka: Choć jeszcze trochę brakuje rzeczy Podczas sprawdzania czy jest jak być powinno patrze a tu dziura: Już wyciąłem paseczek z plastiku którym tą szparę załatam. Zdjęcie może i nie przedstawia zbyt wiele. To jest przód: A na "drzwiach" od torped X. Zaznaczyłem w tym miejscu gdzie ma być to o czym myślę. Mianowicie wpadałem na pomysł by jedne takie drzwi wyciąć, że niby otwarte, a z nich akurat by wypływała torpeda, taki mały dodatek Ufff... dużo tego. P.S. Wszelkie niedomalowania czy nie równości jeszcze będę poprawiał. ----------------------- PROSZĘ O GŁOSY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Przymierzona całość wygląda nawet ok! Lepiej niż myślałem Pracuj dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi