Skocz do zawartości

M1A1 Abrams FEP, 1WBPanc , Hobby 2000 , 1/35

Grzegorz Grabowski

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, Grzegorz Grabowski napisał:

Dzięki za fotkę Sergio. Bazując na zdjęciach, jakie wpadły mi na dysk, najlepiej jak potrafię, odwzorowałem tą "puchę". Lepiej nie będzie...

IMG_20240827_164344258.jpg

IMG_20240827_164515041.jpg

Szkoda, że zdjęcia bardzo nieostre

Osłona do AIDATSa się robi 😉
Będzie dostępna u Eryka (Scale23) i dodana do zestawu do polskiego FEPa. Jak ktoś już kupił zestaw a chce takową puchę to dajcie znać 

4 (2).png

• Like 4
  • Thanks 1

4 godziny temu, MarDro napisał:

Osłona do AIDATSa się robi 😉
Będzie dostępna u Eryka (Scale23) i dodana do zestawu do polskiego FEPa. Jak ktoś już kupił zestaw a chce takową puchę to dajcie znać 

4 (2).png

A ja się tak namęczyłem 😂😂

Ani mi się ważcie wymyślać jeszcze coś do FEPa 😅

Ja już też zadowolony siedziałem, że robota zakończona, zestaw leci w świat.. a tu nie.. Grzegorz musiał dorzucić swoje 3 grosze..

• Like 2

59 minut temu, Skinn3r napisał:

Ani mi się ważcie wymyślać jeszcze coś do FEPa 😅

Ja już też zadowolony siedziałem, że robota zakończona, zestaw leci w świat.. a tu nie.. Grzegorz musiał dorzucić swoje 3 grosze..

Eryk, daje Ci słowo, że nie oglądam już żadnych zdjęć FEP-ów 🤣🤣🤣

• Thanks 1
  • Haha 1

Napisano (edytowane)

Hej. Zamiast wymyślać Erykowi kolejną robotę, wyciągnąłem sprzęt malarski i.... No właśnie zacząłem malować 🫤. Niestety, pojawiły się dwa problemy. Pierwszy? Co się do cholery stało z farbką XF-67 NATO GREEN? Kiedyś to był taki fajny, jaśniutki zielony kolorem, który dopiero po użyciu lakieru bezbarwnego, nabierał właściwego odcieniu, a dziś? Dziś farba w buteleczce jest dużo ciemniejsza, tak jakby już ktoś tam bezbarwnego nalał. Dla przykładu zdjęcie poniżej. Pierwsze, to mój Leopard 2A4, którego zbudowałem 9 lat temu, a zaraz za nim Abrams, malowany wczoraj. Dwa różne kolory😯😯

Po drugie. Jakiś czas temu, kupiłem, w swoim mniemaniu porządny aero, najlepszy na świecie rozcieńczalnik, no i dobre farby. Przecież Tamki, to dobre farby. Rozcienczylem je Leveling Thinnerem i wlałem do swojego Aircobra airbrusha. I co? Ledwo nacisnąłem spust aerka, i zanim zdążyłem go odciągnąć, zauważyłem, że zamiast samego powietrza, leci od razu farba. Z tego co pamiętam, farba powinna lecieć dopiero po odciągnięciu spustu? Co się mogło stać? Ok. Teraz fotki. Na Abramsie widać niedomalowania, więc się domaluje. Na początek jednak, jak już wspomniałem, stare zdjęcie Leoparda, żeby pokazać różnice w kolorze tej samej(teoretycznie) farbki.

Screenshot_20240908-093429-913.png

IMG_20240908_092153916.jpg

IMG_20240908_092358370.jpg

Edytowane przez Grzegorz Grabowski
  • Like 1