Evildead Napisano 25 Października Share Napisano 25 Października (edytowane) W dniu 22.10.2025 o 18:51, SFModel napisał: Wszelkie komentarze, te pozytywne i jak te (nie)przychylne mile widziane. Te rysy to ni w pięć ni w dziesięć, nad przednia szyba od czego np, biały pas na przodzie bardziej poobijany na krawędzi niż błotnik z cienkiej blachy nad kołem.., sporo niekonsekwencji niestety Edytowane 25 Października przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 25 Października Autor Share Napisano 25 Października @EvildeadTe rysy nad oknami mogły powstać gdy coś wrzucali lub ściągali z dachu. Ładownie przodem wydaje mi się najłatwiejszą opcją. Masz rację że na białych pasach bardziej widać niż na błotnikach. Ale to dlatego że … to są białe pasy. Błotniki również mają uszkodzenia i to podobnego stopnia. Kwestia kontrastu robi swoje. Zawsze staram się dawać rysy i uszkodzenia w przemyślany sposób. Często spędzam masę czasu gapiąc się tylko na model i zastanawiając się, co gdzie i jak mogło powstać. Ale wiadomo, nie zawsze przemyślenia są słuszne. Czasami nie wyjdzie. Tutaj błotniki mogłem bardziej uszkodzić, masz rację, aby to było bardziej widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 25 Października Autor Share Napisano 25 Października Dosyć szybko mi poszły pierwsze malunki. Nie myślałem, że jeszcze dzisiaj dam aktualizację. Póki co pierwsza warstwa rozjaśnień. Chociaż już mocno widoczna. A na koniec obiecane zdjęcia z cargo. Mniej więcej tak to będzie wyglądać docelowo: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 25 Października Share Napisano 25 Października Zimmerit swój to się chwali 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 25 Października Share Napisano 25 Października Jakiego narzędzia do zimmeritu używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 25 Października Autor Share Napisano 25 Października 45 minut temu, patrykd napisał: Jakiego narzędzia do zimmeritu używasz? Tym: https://www.mojehobby.pl/products/Tools-For-Zimmerit-1859928.html Bardzo przydatne i fajne narzędzia. Bardzo łatwo się z nimi pracuje. Do wątku Stug’a wrzucę więcej zdjęć niebawem, to będzie widać bardziej dokładnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 25 Października Share Napisano 25 Października 3 godziny temu, SFModel napisał: Póki co pierwsza warstwa rozjaśnień. Chociaż już mocno widoczna Nieźle przemyślane i położone rozjaśnienia. Już wygląda dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi