Artez Napisano 29 Listopada 2008 Share Napisano 29 Listopada 2008 Niezłe kamo , gratulacje . Nie zastanawiałeś się żęby kropeczki na kamo aerkiem prysnąć a nie pędzelkiem malować ? Ale i tak jest git. Pzd|2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 29 Listopada 2008 Share Napisano 29 Listopada 2008 No reggy twój najlepszy model widzę się szykuję. No widzę, że w odzie są coraz banalniejsze komplementy. Napisałbyś, że ma ładne oczy. Albo chociaż wyraziłbyś zachwyt nad tym jak subtelnie trzyma pędzel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 29 Listopada 2008 Autor Share Napisano 29 Listopada 2008 O Smok, widzę w modzie nabijanie postów. Artez, myślałem myślałem, ale z moim sprzętem musiałbym pryskać od szablonu, a to byłoby ciężkie w wielu miejscach. Kropki stawiane Vallejo mają minimalną grubość więc nie "odstają" od pozostałych kolorków pod nimi. Myślę, że po zabawie z olejami wszystko się ładnie zleje do kupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 29 Listopada 2008 Share Napisano 29 Listopada 2008 kurcze! malowanie jest piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 29 Listopada 2008 Share Napisano 29 Listopada 2008 Artez, myślałem myślałem, ale z moim sprzętem musiałbym pryskać od szablonu, a to byłoby ciężkie w wielu miejscach. Kropki stawiane Vallejo mają minimalną grubość więc nie "odstają" od pozostałych kolorków pod nimi. Myślę, że po zabawie z olejami wszystko się ładnie zleje do kupy. Masz rację Reggy że było by ciężko w wielu miejscach , aczkolwiek wtedy mógł byś prysnąć miejszą ilość kropeczek , i myślę że też by było ok . Po olejach to napewno się ładnie wszytsko zleje. Ogólnie do kropeczek nic nie mam ( bo tak można wnioskać po tym co pisze ) chodziło przedewszytskim o dwa sposoby malowania ich , od szablonu , i ręcznie . Pzd|2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 29 Listopada 2008 Share Napisano 29 Listopada 2008 reggy a te kropki nie są czasem za gęste??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2008 Zasidoluxowałem parę dni temu, założyłem gąski i kółka na próbę, teraz siadam do wash'a coby tak zabawkowo nie wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 hehe,jaki czyscioszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Superowo, ale powiedz mi, jak będziesz go matował ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Superowo, ale powiedz mi, jak będziesz go matował ? W modelu, poprzez nielakierowanie możesz uzyskać różne stopnie połysku, bądź matu. 1 sposób,najprostszy to po prostu polakierować model lakierem matowym. Drugi zaś, ten nieco ciekawszy uzyskujesz poprzez washe, pigmenty i filtry. Mają różna konsystencje i pozostawiają na modelu różne faktury malarskie. Możesz także dać na model dwa różne lakiery, np pół mat i mat , na różnych powierzchniach padania światła. Tam, gdzie mocniej byłby naświetlony - dać pół mat, a powierzchnie na które pada mniej światła dać lakier matowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Posiadam, ale jeszcze nie używałem: oraz Pactra A48 clear matt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Niestety matt pactry ma to do siebie, że jest gloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Humbrol, używałem, mnie akurat nie pasował Pactry w ogóle nie używałem. Polecam pod pędzel wodorozcieńczalne lakiery akrylowe GameColor bądź Model Color. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Reggy, a krzyże nie powinny być jeszcze na tylnej ścianie nadbudówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 9 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2008 Reggy, a krzyże nie powinny być jeszcze na tylnej ścianie nadbudówki? Kurcze, jak wcześniej szukałem zdjęć po necie żeby sprawdzić czy numer na tylnych wrotach był, trafiłem na jeszcze jedną fotkę z "ostatniej sesji" i właśnie była od tyłu, z mocno otwartymi tylnymi wrotami. I nie wiem, czy mi się wtedy te krzyże nie rzuciły w oczy, bo skupiłem się na poszukiwaniu numeru czy też były zasłonięte... W żadnej książce tej fotki nie widziałem, ktoś miał na swoim photobuckecie. No nic, to może być wymysł Revella (a może mój ). W każdym razie - zrobiłem wash'a, ciemniejszego na dole i trochę jaśniejszego wyżej. Model psiknięty Satyną Vallejo. Teraz jeszcze trochę olei, pigmenty i symboliczne błotko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 czy możesz wstawić nowe zdjęcia tego co zrobiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 Ogólnie fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 Bazę masz świetną - teraz pokaż na co Cię stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 No więc... Poeksperymentowałem trochę z farbami akrylowymi, teraz planuję zabawić się z pigmentami i parę smaczków na koniec znów olejami (zapasowe ogniwa, wydechy, dokończyć gąsienice)... Zaschnięta ziemia na gąskach i wannie z żywic Vallejo i różnych śmieci. P.S. Rozpoczęły się gorączkowe poszukiwania jednej z zatyczek na koła której brak dostrzegłem na fotkach !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Kawał dobrej roboty..... pigmenty KONIECZNIE!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Bosko to wygląda. Aż się boję pomyśleć, jak ten model będzie wyglądał w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 ło boze, uśmiechnąłem sie ze szczescia,jest fantastyczny!!!moglbys tylko nawiercic wydechy i wstawic drucik zamiast tej plastikowej poprzeczki No proszę bez takich sformułowań, mod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 MEEEEEEGA! Twój THE BEST OF MODEL!!!!!!! Ta zieleń....AAAaaa, moje oczy, ślizgam się!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2008 moglbys tylko nawiercic wydechy i wstawic drucik zamiast tej plastikowej poprzeczki A no mógłbym, nie pomyślałem. Obecnie kończę dorabiać zgubioną zatyczkę na koło - niestety poprzednia zaginęła w akcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 20 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2008 Witam przedświątecznie Wersja brudno-miejska, żeby dalej ćwiczyć zabawy z pigmentami i olejami. Teraz już tylko wykończeniówka. Góra obu boków trochę "wyślizgana" bo za coś model ważący nielicho trzeba podnosić. Zmatuję to pigmentami na koniec albo lekko lakierem. Do galerii obiecuję lepsze fotki na jednolitym tle i w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi