Skocz do zawartości

Jagdtiger Henschel - Dragon i kilo blach 1:35

reggy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 134
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

O Smok, widzę w modzie nabijanie postów.

Artez, myślałem myślałem, ale z moim sprzętem musiałbym pryskać od szablonu, a to byłoby ciężkie w wielu miejscach. Kropki stawiane Vallejo mają minimalną grubość więc nie "odstają" od pozostałych kolorków pod nimi. Myślę, że po zabawie z olejami wszystko się ładnie zleje do kupy.

Artez, myślałem myślałem, ale z moim sprzętem musiałbym pryskać od szablonu, a to byłoby ciężkie w wielu miejscach. Kropki stawiane Vallejo mają minimalną grubość więc nie "odstają" od pozostałych kolorków pod nimi. Myślę, że po zabawie z olejami wszystko się ładnie zleje do kupy.

Masz rację Reggy że było by ciężko w wielu miejscach , aczkolwiek wtedy mógł byś prysnąć miejszą ilość kropeczek , i myślę że też by było ok .

Po olejach to napewno się ładnie wszytsko zleje.

Ogólnie do kropeczek nic nie mam ( bo tak można wnioskać po tym co pisze ) chodziło przedewszytskim o dwa sposoby malowania ich , od szablonu , i ręcznie .

Pzd|2

Zasidoluxowałem parę dni temu, założyłem gąski i kółka na próbę, teraz siadam do wash'a coby tak zabawkowo nie wyglądało.

PC020003.JPG

PC020006.JPG

PC020008.JPG

PC020009.JPG

Superowo, ale powiedz mi, jak będziesz go matował ?

W modelu, poprzez nielakierowanie możesz uzyskać różne stopnie połysku, bądź matu.

1 sposób,najprostszy to po prostu polakierować model lakierem matowym.

Drugi zaś, ten nieco ciekawszy uzyskujesz poprzez washe, pigmenty i filtry.

Mają różna konsystencje i pozostawiają na modelu różne faktury malarskie.

Możesz także dać na model dwa różne lakiery, np pół mat i mat , na różnych powierzchniach padania światła.

Tam, gdzie mocniej byłby naświetlony - dać pół mat, a powierzchnie na które pada mniej światła dać lakier matowy.

Reggy, a krzyże nie powinny być jeszcze na tylnej ścianie nadbudówki?

Kurcze, jak wcześniej szukałem zdjęć po necie żeby sprawdzić czy numer na tylnych wrotach był, trafiłem na jeszcze jedną fotkę z "ostatniej sesji" i właśnie była od tyłu, z mocno otwartymi tylnymi wrotami. I nie wiem, czy mi się wtedy te krzyże nie rzuciły w oczy, bo skupiłem się na poszukiwaniu numeru czy też były zasłonięte... W żadnej książce tej fotki nie widziałem, ktoś miał na swoim photobuckecie. No nic, to może być wymysł Revella (a może mój ). W każdym razie - zrobiłem wash'a, ciemniejszego na dole i trochę jaśniejszego wyżej. Model psiknięty Satyną Vallejo. Teraz jeszcze trochę olei, pigmenty i symboliczne błotko.

PC090011.JPG

PC090012.JPG

PC090013.JPG

PC090015.JPG

PC090016.JPG

No więc... Poeksperymentowałem trochę z farbami akrylowymi, teraz planuję zabawić się z pigmentami i parę smaczków na koniec znów olejami (zapasowe ogniwa, wydechy, dokończyć gąsienice)... Zaschnięta ziemia na gąskach i wannie z żywic Vallejo i różnych śmieci.

PC160008.JPG

PC160013.JPG

PC160015.JPG

PC160016.JPG

PC160017.JPG

PC160019.JPG

PC160020.JPG

PC160024.JPG

PC160026.JPG

PC160027.JPG

P.S. Rozpoczęły się gorączkowe poszukiwania jednej z zatyczek na koła której brak dostrzegłem na fotkach !!

ło boze, uśmiechnąłem sie ze szczescia,jest fantastyczny!!!moglbys tylko nawiercic wydechy i wstawic drucik zamiast tej plastikowej poprzeczki

No proszę bez takich sformułowań,

mod.

moglbys tylko nawiercic wydechy i wstawic drucik zamiast tej plastikowej poprzeczki

A no mógłbym, nie pomyślałem. Obecnie kończę dorabiać zgubioną zatyczkę na koło - niestety poprzednia zaginęła w akcji.

Witam przedświątecznie

Wersja brudno-miejska, żeby dalej ćwiczyć zabawy z pigmentami i olejami. Teraz już tylko wykończeniówka.

Góra obu boków trochę "wyślizgana" bo za coś model ważący nielicho trzeba podnosić. Zmatuję to pigmentami na koniec albo lekko lakierem.

PC200005.JPG

PC200006.JPG

PC200009.JPG

PC200012.JPG

PC200017.JPG

PC200018.JPG

PC200021.JPG

PC200023.JPG

PC200026.JPG

Do galerii obiecuję lepsze fotki na jednolitym tle i w ogóle