nowicjusz2001 Napisano 12 Maja Share Napisano 12 Maja 7 godzin temu, Badis napisał: Niestety nie rozumiem, co ma wspólnego "wielkość terenu" do kwestii" biletowania osób z zewnątrz". Chyba tak "na szybko" wymyśliłeś sobie jakiś argument, żeby coś napisać Jednakże Twoja nieporadna ironia pod moim adresem odniosła pewien efekt - przekonała mnie definitywnie aby niniejsza edycja tego przedsięwzięcia była ostatnią, którą odwiedziłem (a byłem i w tym i w zeszłym roku), tak aby "wybrańcy z wiedzą tajemną" pozostali w swym kręgu (skoro nie widzisz sensu tłumaczenia kwestii). Mimo wszystko powtórzę, iż ciekawe jak z kosztami organizacji takich imprez jak Bytom (tam to dopiero "jest teren"), czy Tychy (ale i zapewne innych też) radzą sobie ich organizatorzy, skoro są one jednak bezpłatne. A, i przypomniało mi się, jakież 30- ci lat temu brałem udział w wystawie modelarskiej w TZR- z tego co pamiętam była to impreza zupełnie bezkosztowa- tat, tak wiem, zaraz napiszesz iż to było wtedy, a teraz jest dzisiaj i są zupełnie inne realia, co jednak nie jest trafne w świetle wyżej naprowadzonego argumentu o innych festiwalach/wystawach. No, ale dość pisania, bo szkoda się powtarzać i rzucać grochem. Dla informacji piszę, iż nie będę już czytał tego tematu a tym bardziej się w nim wypowiadał. Edit: - nie mogę się jednak powstrzymać od pewnej uwagi: zapewne odstępstwa od regulaminu też były spowodowane " wielkością terenu" Tychy - impreza odbywa się na jednej salce należącej do Spółdzielni mieszkaniowej - nie ma tu normalnie działalności gospodarczej Bytom - hala sportowa należąca do miasta Tutaj mamy kopalnię, która normalnie działa - dla turystów więc prowadzi stałą działalność - i sorry, ale jeżeli żałujesz kilkunastu złotych to 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano Środa o 09:37 Share Napisano Środa o 09:37 (edytowane) W dniu 11.05.2025 o 23:02, Badis napisał: Niestety nie rozumiem, co ma wspólnego "wielkość terenu" do kwestii" biletowania osób z zewnątrz". Chyba tak "na szybko" wymyśliłeś sobie jakiś argument, żeby coś napisać Jednakże Twoja nieporadna ironia pod moim adresem odniosła pewien efekt - przekonała mnie definitywnie aby niniejsza edycja tego przedsięwzięcia była ostatnią, którą odwiedziłem (a byłem i w tym i w zeszłym roku), tak aby "wybrańcy z wiedzą tajemną" pozostali w swym kręgu (skoro nie widzisz sensu tłumaczenia kwestii). Mimo wszystko powtórzę, iż ciekawe jak z kosztami organizacji takich imprez jak Bytom (tam to dopiero "jest teren"), czy Tychy (ale i zapewne innych też) radzą sobie ich organizatorzy, skoro są one jednak bezpłatne. A, i przypomniało mi się, jakież 30- ci lat temu brałem udział w wystawie modelarskiej w TZR- z tego co pamiętam była to impreza zupełnie bezkosztowa- tat, tak wiem, zaraz napiszesz iż to było wtedy, a teraz jest dzisiaj i są zupełnie inne realia, co jednak nie jest trafne w świetle wyżej naprowadzonego argumentu o innych festiwalach/wystawach. No, ale dość pisania, bo szkoda się powtarzać i rzucać grochem. Dla informacji piszę, iż nie będę już czytał tego tematu a tym bardziej się w nim wypowiadał. Edit: - nie mogę się jednak powstrzymać od pewnej uwagi: zapewne odstępstwa od regulaminu też były spowodowane " wielkością terenu" Nie rozumiesz, bo nie czytasz ze zrozumieniem. Szukasz dziury w calym po prostu. Twoj opis ma sie ni jak do tego co mowili ludzie na miejscu. Kopalnia jest czyms na ksztalt muzeum i biletowanie osob postronnych - zwiedzajacych jest jak najbardziej ok. Na wymienionych przez ciebie kilku konkursach nie masz nic poza samym konkursem, tu miales caly teren do zwiedzania, maszyna parowa na ruchu itp. A gdybys nie wiedzial to tu za start nie placiles ani grosza, wiec twoje odnoszenie sie do Bytomia jest slabe. No chyba, ze tylko zwiedzasz wystawy, to masz pecha, ale i tak oplata za bilet jest wiecej niz ok! Powodzenia. Edytowane Środa o 09:39 przez hadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano Środa o 15:14 Share Napisano Środa o 15:14 Wystarczyło przejrzeć chwaliposty i następne odstępstwo od regulaminu się znalazło. W regulaminie jest napisane że osoby które sędziują nie biorą udziału w konkursie.Chyba nie do końca tak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz2001 Napisano Środa o 17:07 Share Napisano Środa o 17:07 1 godzinę temu, Xmen napisał: Wystarczyło przejrzeć chwaliposty i następne odstępstwo od regulaminu się znalazło. W regulaminie jest napisane że osoby które sędziują nie biorą udziału w konkursie.Chyba nie do końca tak było. Osoby sędziujące w danej kategorii nie startowały. Natomiast mogły startować w innych. W czym problem? Sędziuję pancerkę startuję w lotnictwie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano Środa o 17:25 Share Napisano Środa o 17:25 (edytowane) W dniu 31.01.2025 o 13:59, PabloA napisał: 5)Sędziowie nie startują w konkursie; ich prace będą prezentowane na stole sędziowskim. @nowicjusz2001W tym punkcie regulaminu.Nigdzie nie ma informacji że mogą startować w innych kategoriach. Edytowane Środa o 17:35 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano Środa o 19:04 Autor Share Napisano Środa o 19:04 1 godzinę temu, Xmen napisał: @nowicjusz2001W tym punkcie regulaminu.Nigdzie nie ma informacji że mogą startować w innych kategoriach. Dokładnie taki zapis był w regulaminie i we wnioskach na następny konkurs mamy już zapisane aby doprecyzować ten punkt Konkurs był jeden jednak w organizację zaangażowane były dwie osobne "ekipy": plastikowa i kartonowa najprościej mówiąc Wiem, że na wielu konkursach modeli kartonowych jest przyjęte, że sędziowie mogą startować, oczywiście nie w klasach w których sędziują. W plastikowej części Naszej imprezy w konkursie nie startował żaden sędzia bo taki z kolei jest trend od jakiegoś czasu. Trzeba to oczywiście wziąć pod uwagę przy opracowywaniu regulaminu następnej edycji aby nie było żadnych wątpliwości. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano Środa o 19:06 Share Napisano Środa o 19:06 (edytowane) Wymazałem mój wpis. Mylnie przypisałem wypowiedź organizatorowi. Przepraszam za moje niechlujstwo. Podtrzymuję tylko fragment, gdzie piszę, że bardzo podoba mi się wizerunek imprezy. Edytowane Środa o 19:12 przez greatgonzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano Środa o 21:10 Autor Share Napisano Środa o 21:10 1 godzinę temu, greatgonzo napisał: Wymazałem mój wpis. Mylnie przypisałem wypowiedź organizatorowi. Przepraszam za moje niechlujstwo. Podtrzymuję tylko fragment, gdzie piszę, że bardzo podoba mi się wizerunek imprezy. Dziękuję! Kilka osób włożyło bardzo dużo pracy i serca w to aby jak najlepiej ugościć wszystkich, którzy zdecydowali się przyjechać do Nas. Nie wszystko wyszło idealnie i kilka rzeczy jest do poprawy ale mimo wszystko jestem dumny z tego ile udało się nam osiągnąć już podczas I Edycji konkursu. Do tej pory nie zdawałem sobie sprawy ile czasu i pracy kosztuje przygotowanie takiej imprezy. Patrząc na opinie to wydaje mi się, że odbiór jest bardzo pozytywny. Oczywiście są też negatywne opinie jednak o dziwo pochodzą od osób, które bezpośrednio nie brały udziału w konkursie lub w ogóle nie były na miejscu... Wkrótce pojawi się informacja o terminie konkursu w przyszłym roku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Sierko Napisano Czwartek o 07:59 Share Napisano Czwartek o 07:59 Panowie czapki z głów. Kto nie organizował takich imprez ten nie wie ile pracy to kosztuje. Super miejsce, super ludzie. Brakowało mi tylko małej kawiarenki na terenie kopalni, żeby przysiąść na kawie. Czas spędzony u Was uważam za wyjątkowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano Czwartek o 08:06 Share Napisano Czwartek o 08:06 (edytowane) Ale ja nie mam negatywnej opinii o imprezie. Broń Boże. Byłem, wziąłem udział i być może pojawię się na następnej edycji. Wskazałem tylko trzy drobne, łatwe do naprawy niedociągnięcia. Każda nowa impreza w kalendarzu cieszy. Edytowane Czwartek o 11:34 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano Czwartek o 13:24 Share Napisano Czwartek o 13:24 5 godzin temu, Jarek Sierko napisał: Panowie czapki z głów. Kto nie organizował takich imprez ten nie wie ile pracy to kosztuje. Super miejsce, super ludzie. Brakowało mi tylko małej kawiarenki na terenie kopalni, żeby przysiąść na kawie. Czas spędzony u Was uważam za wyjątkowy Był food truck i automat. Gastronomia powstanie dopiero w nowym budynku. Na terenie kopalni ,z tego co słyszałem nie mozna obecnie prowadzić działalności "dochodowej" - wiaze sie to z dotacjami jakie otrzymuje lub otrzymała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano Czwartek o 15:41 Autor Share Napisano Czwartek o 15:41 7 godzin temu, Xmen napisał: Ale ja nie mam negatywnej opinii o imprezie. Broń Boże. Byłem, wziąłem udział i być może pojawię się na następnej edycji. Wskazałem tylko trzy drobne, łatwe do naprawy niedociągnięcia. Każda nowa impreza w kalendarzu cieszy. Mamy zapisane wszystkie wnioski i będziemy się starali poprawić niedociągnięcia Za dwa lata na miejscu będzie i hotel i restauracja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano Czwartek o 16:27 Share Napisano Czwartek o 16:27 44 minuty temu, PabloA napisał: Za dwa lata na miejscu będzie i hotel i restauracja Restauracja "Renatka" jest o niecałe 500m od kopalnianej wieży ciśnień. I mimo sezonu komunijnego spokojnie można było zjeść rolady z modro kapustą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano Czwartek o 16:41 Autor Share Napisano Czwartek o 16:41 11 minut temu, gajowy z wąsami napisał: Restauracja "Renatka" jest o niecałe 500m od kopalnianej wieży ciśnień. I mimo sezonu komunijnego spokojnie można było zjeść rolady z modro kapustą. Dokładnie, w okolicy można spokojnie znaleźć coś do zjedzenia. Jak niektórzy zauważyli, na jednej z tablic informacyjnych widnieje projekt obiektu hotelowego, który wkrótce zacznie powstawać właśnie wokół wieży ciśnień więc wszystko będzie na miejscu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano Czwartek o 19:00 Share Napisano Czwartek o 19:00 2 godziny temu, PabloA napisał: Jak niektórzy zauważyli, na jednej z tablic informacyjnych widnieje projekt obiektu hotelowego, który wkrótce zacznie powstawać właśnie wokół wieży ciśnień więc wszystko będzie na miejscu Założymy się że wtedy pojawią się komentarze że za drogo, dlaczego nie ma zniżki dla uczestników, i że za długo trzeba czekać na jedzenie? Ot taki żart na koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano Czwartek o 19:29 Autor Share Napisano Czwartek o 19:29 27 minut temu, Xmen napisał: Założymy się że wtedy pojawią się komentarze że za drogo, dlaczego nie ma zniżki dla uczestników, i że za długo trzeba czekać na jedzenie? Ot taki żart na koniec. Awaryjnie załatwimy jeszcze foodtrucki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz2001 Napisano Piątek o 09:45 Share Napisano Piątek o 09:45 17 godzin temu, PabloA napisał: Dokładnie, w okolicy można spokojnie znaleźć coś do zjedzenia. Jak niektórzy zauważyli, na jednej z tablic informacyjnych widnieje projekt obiektu hotelowego, który wkrótce zacznie powstawać właśnie wokół wieży ciśnień więc wszystko będzie na miejscu A i jeszcze będą narzekać, że nie ma jacuzzi taki żart 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano Piątek o 17:42 Share Napisano Piątek o 17:42 Chciałem podziękować organizatorom za super imprezę. Jak na debiut to wyszło imponująco!!! Rzadko pisuję na forum, ale na konkurs jeżdżę regularnie i mogę docenić wysiłek. Impreza zorganizowana wzorowo, odbiór kart błyskawiczny, pomoc w rozstawieniu modeli, potem szybko przeprowadzone zakończenie i sprawne rozdanie dużej ilości nagród. Czyli wszytko, co zależy od organizatorów poszło sprawnie. Reszta zależy już od zasobów (miejsca) i uczestników oraz zwiedzających. Miejsce na konkurs świetne. Sala pomieściła ponad tysiąc modeli, a jej oświetlenie sprawiało, że prace wyglądały zjawiskowo. Myślę że zwiedzających, jak na pierwszy konkurs było naprawdę dużo. Zastanawiałem się, czy liczba zgłoszonych modeli nie "przerośnie" możliwości organizacyjnych, ale daliście radę!!! Może to złe miejsce na negatywny przykład, ale jeśli ktoś pamięta pierwszy styczniowy konkurs w Stalowej Woli, to będzie wiedział, że nie zawsze się to udaje. Tam też było ponad tysiąc modeli, jeden dzień konkursu i ... totalny chaos na zakończeniu. Co tylko dowodzi, że debiuty są trudne :). Oczywiście zawsze można coś udoskonalić zmienić, itp. Jak dla mnie Rybnik dał radę, więc jeśli w przyszłym roku konkurs się odbędzie... to biorę się za sklejanie nowych modeli, żeby mieć co przywieść. Jeszcze raz dzięki za super imprezę. Sławek Kijak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano wczoraj o 05:57 Autor Share Napisano wczoraj o 05:57 Dziękuję Sławku za miłe słowa! To wszystko udało się dzięki pełnemu zaangażowaniu kilku osób, które włożyły w to całe serce i mnóstwo czasu. Jeszcze ich tutaj nie wymieniłem a są to: - Adam Grzegorzek, - Marcin Szebera, - Piotr Suska, - Waldek Olszewski, - Grzegorz Miśkiewicz, - Marcin Wałach, - Tomek Szkatuła, - Adrian Borek Co do przyszłego roku to owszem, zapewne znów się zobaczymy na kopalni Ignacy w dniach 9-10 maja ale czekamy jeszcze na ostateczne potwierdzenie terminu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi