Barthass Posted September 7, 2024 Share Posted September 7, 2024 Cześć! Męczyłem, męczyłem i w końcu wymęczyłem mój pierwszy model po kilku ładnych latach przerwy Dużo się przy nim nauczyłem, zwłaszcza przy okazji malowania, zresztą jest to mój pierwszy model gdzie powoli zacząłem raczkować z jakimikolwiek efektami. Nad malowaniem i nad robieniem zdjęć jeszcze będę pracował przy okazji następnych projektów. Dzięki za oglądanie, a teraz katujcie bez litości 16 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted September 7, 2024 Share Posted September 7, 2024 Jak dla mnie super. Też bym tak chciał, 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted September 7, 2024 Share Posted September 7, 2024 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertmodelarz Posted September 8, 2024 Share Posted September 8, 2024 Ciężki sprzęt gotowy do boju. Kawał dobrej modelarskiej roboty. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barthass Posted September 8, 2024 Author Share Posted September 8, 2024 Dzięki za dobre przyjęcie mojej pracy Panowie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesioc Posted September 8, 2024 Share Posted September 8, 2024 bardzo zacna sztuka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sjmport Posted September 8, 2024 Share Posted September 8, 2024 Pomimo tego, że IDF totalnie nie trawię, to model pochwalę! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted September 8, 2024 Share Posted September 8, 2024 Jak na modelarza z ,,odzysku ,, bardzo fajnie wyszedł ci ten rydwan, zaciekawiły mnie anteny z zestawu Quick Wheel-a , a dokładniej widoczne zgrubienia . Ponieważ nie miałem do nich przez parę dni dostępu , zaraz po powrocie sprawdziłem ww. zestaw. I dopiero teraz dostrzegłem iż obie anteny mają takowe zgrubienia. Ciekawe dlaczego Master nie wypuszcza do sprzedaży tego zestawu osobno, nie znam drugiej firmy która posiada takowe anteny IDF w swoim katalogu, chyba że się mylę? Pamiętasz może jaką farbę użyłeś do malowania tych świec dymnych, P.S. Mogą ci się przydać takie kalkomanie , dostępne w Mojehobby , byly równierz w sprzedaży taśmy amunicyjne do M2 jak i 7,62 mm z firmy ? ale jakoś nie potrafię ich teraz namierzyć. kanistry D356172 D356135 M2 Ammo Box 50 Cal. ECHELON FD D356145, SCALE 1/35 Decal for IDF 7.62mm M19A1 ammo box labels 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barthass Posted September 9, 2024 Author Share Posted September 9, 2024 8 godzin temu, bulik58 napisał: Jak na modelarza z ,,odzysku ,, bardzo fajnie wyszedł ci ten rydwan, zaciekawiły mnie anteny z zestawu Quick Wheel-a , a dokładniej widoczne zgrubienia . Ponieważ nie miałem do nich przez parę dni dostępu , zaraz po powrocie sprawdziłem ww. zestaw. I dopiero teraz dostrzegłem iż obie anteny mają takowe zgrubienia. Ciekawe dlaczego Master nie wypuszcza do sprzedaży tego zestawu osobno, nie znam drugiej firmy która posiada takowe anteny IDF w swoim katalogu, chyba że się mylę? Pamiętasz może jaką farbę użyłeś do malowania tych świec dymnych, P.S. Mogą ci się przydać takie kalkomanie , dostępne w Mojehobby , byly równierz w sprzedaży taśmy amunicyjne do M2 jak i 7,62 mm z firmy ? ale jakoś nie potrafię ich teraz namierzyć. kanistry D356172 D356135 M2 Ammo Box 50 Cal. ECHELON FD D356145, SCALE 1/35 Decal for IDF 7.62mm M19A1 ammo box labels Dzięki! Chodzi o zgrubienia na tej antenie? Same anteny są z zestawu od Desert Eagle, widzę, że potem te zestawy zaczęło wydawać Quickwheels. Świece dymne pomalowalem mieszanką zielonego i białego, kolor dobrałem "na oko". Wielkie dzięki za sugestię z kalkami, kupię je i na pewno użyje przy okazji następnego projektu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted September 9, 2024 Share Posted September 9, 2024 Czołg, jak czołg, ale to jest Merkava. Dla mnie bomba 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted September 9, 2024 Share Posted September 9, 2024 (edited) 3 godziny temu, Barthass napisał: Dzięki! Chodzi o zgrubienia na tej antenie? Same anteny są z zestawu od Desert Eagle, widzę, że potem te zestawy zaczęło wydawać Quickwheels.Świece dymne pomalowalem mieszanką zielonego i białego, kolor dobrałem "na oko". Wielkie dzięki za sugestię z kalkami, kupię je i na pewno użyje przy okazji następnego projektu Po porównaniu twojej fotki zestawu QUICK WHELL QW/DEP 35-003 z tym który ja mam to sądzę iż ta firma wypuściła 2 zestawy anten , ja mam zestaw QUICK WHELL QW/DEP 35-003a i w środku oprócz żywicznych maneli są dwie metalowe anteny w opakowanie Mastera , logo ich znajduje się również na opakowaniu QUICK-a. O nich właśnie pisałem w poprzednim poście , a zauważyłem po powiększeniu tej fotki (biała antena) . Brakuje w moim zestawie co poniektórych rzeczy z pierwszego a dołożyli coś czego brak w pierwszym , czyli mały mix . Dołożyli również pendriva z fotkami Dzięki za info o kolorku. Edited September 9, 2024 by bulik58 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barthass Posted September 9, 2024 Author Share Posted September 9, 2024 6 minut temu, bulik58 napisał: Ja mam zestaw QUICK WHELL QW/DEP 35-003a i w środku oprócz żywicznych maneli są dwie metalowe anteny w opakowanie Mastera , logo ich znajduje się również na opakowaniu QUICK-a. O nich właśnie pisałem w poprzednim poście , a zauważyłem po powiększeniu tej fotki (biała antena) . Dzięki za info o kolorku. W moim zestawie też są metalowe anteny z tym, że od od Leopard Club, w oryginale ta antena składa się z 2 części i stąd to zgrubienie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesioc Posted September 9, 2024 Share Posted September 9, 2024 Bardzo mi się podoba mimo nienaturalnych plam na pojeździe. Efekt końcowy bardzo dobry. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirek66 Posted September 23, 2024 Share Posted September 23, 2024 Halo, halo Bartku , jak zawsze merytorycznie wykonany model . Pomalowany ładnie , wypociny w sam raz , kurzenie zrobione ze smakiem . Całość podoba mi się bardzo , te dodatki z przodu i z tyłu pojazdu to ekstra zestaw czy coś innego ograbione ? Mam nadzieje że następny będzie szybciej pokazany . Pozdrawiam Mirek . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barthass Posted September 23, 2024 Author Share Posted September 23, 2024 11 minut temu, Mirek66 napisał: Halo, halo Bartku , jak zawsze merytorycznie wykonany model . Pomalowany ładnie , wypociny w sam raz , kurzenie zrobione ze smakiem . Całość podoba mi się bardzo , te dodatki z przodu i z tyłu pojazdu to ekstra zestaw czy coś innego ograbione ? Mam nadzieje że następny będzie szybciej pokazany . Pozdrawiam Mirek . Dzięki Mirku! Dodatki są z firmy Legend, z przodu taran LF1362, z tyłu haki do holowania czołgu przez buldożer Cat D9- LF1352 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barthass Posted September 23, 2024 Author Share Posted September 23, 2024 19 minut temu, Mirek66 napisał: Mam nadzieje że następny będzie szybciej pokazany . Następny się buduje w dziale "Warsztat" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirek66 Posted September 25, 2024 Share Posted September 25, 2024 Dięki Bartku za info , a warkoczyki to zestawowe czy metal ? nie mogę rozgryźć . Warsztat już znalazłem będę zaglądał . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barthass Posted September 25, 2024 Author Share Posted September 25, 2024 Godzinę temu, Mirek66 napisał: Dięki Bartku za info , a warkoczyki to zestawowe czy metal ? nie mogę rozgryźć . Warsztat już znalazłem będę zaglądał . Warkoczyki zestawowe, są bardzo ładne, w dziale "Warsztat" jest mój temat i zamieściłem tam trochę zdjęć z samej budowy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desaxe Posted October 11, 2024 Share Posted October 11, 2024 Świetny model 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts