Skocz do zawartości

Merkava Siman 2 Bet 1/35 Takom

Barthass

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć! 

Męczyłem, męczyłem i w końcu wymęczyłem mój pierwszy model po kilku ładnych latach przerwy :) Dużo się przy nim nauczyłem, zwłaszcza przy okazji malowania, zresztą jest to mój pierwszy model gdzie powoli zacząłem raczkować z jakimikolwiek efektami. Nad malowaniem i nad robieniem zdjęć jeszcze będę pracował przy okazji następnych projektów. Dzięki za oglądanie, a teraz katujcie bez litości :)

S4eZxZY.jpeg

mvle1eN.jpegNbPCVl9.jpeg

sbX0ZP4.jpeg

cv6K8BW.jpeg

tHk8mPV.jpeg

fp8gECB.jpeg

bvuX3Mj.jpeg

Jpw2F5n.jpeg

7zjpBkm.jpeg

j0onfzK.jpeg

BktIBzn.jpeg

71KqQIh.jpeg

sf3UQnr.jpeg

• Like 16

Pomimo tego, że IDF totalnie nie trawię, to model pochwalę!

• Like 1

Jak na modelarza z ,,odzysku ,,  bardzo fajnie wyszedł ci ten rydwan, zaciekawiły mnie anteny z zestawu Quick Wheel-a , a dokładniej widoczne zgrubienia . Ponieważ nie miałem do nich przez parę dni dostępu , zaraz po powrocie sprawdziłem ww. zestaw. I dopiero teraz dostrzegłem iż obie anteny mają takowe zgrubienia. Ciekawe dlaczego Master nie wypuszcza do sprzedaży tego zestawu osobno, nie znam drugiej firmy która posiada takowe anteny IDF w swoim katalogu, chyba że się mylę? Pamiętasz może jaką farbę użyłeś do malowania tych świec dymnych, 

P.S. Mogą ci się przydać takie kalkomanie , dostępne w Mojehobby , byly równierz w sprzedaży taśmy amunicyjne do M2 jak i 7,62 mm z firmy ? ale jakoś nie potrafię ich teraz namierzyć.

kanistry D356172

echelon-fd-d356172-1-35-decals-for-idf-jerry-can-markings.jpg

D356135  M2 Ammo Box 50 Cal.

D356135.jpg

ECHELON FD D356145, SCALE 1/35 Decal for IDF 7.62mm M19A1 ammo box labels

• Like 1

8 godzin temu, bulik58 napisał:

Jak na modelarza z ,,odzysku ,,  bardzo fajnie wyszedł ci ten rydwan, zaciekawiły mnie anteny z zestawu Quick Wheel-a , a dokładniej widoczne zgrubienia . Ponieważ nie miałem do nich przez parę dni dostępu , zaraz po powrocie sprawdziłem ww. zestaw. I dopiero teraz dostrzegłem iż obie anteny mają takowe zgrubienia. Ciekawe dlaczego Master nie wypuszcza do sprzedaży tego zestawu osobno, nie znam drugiej firmy która posiada takowe anteny IDF w swoim katalogu, chyba że się mylę? Pamiętasz może jaką farbę użyłeś do malowania tych świec dymnych, 

P.S. Mogą ci się przydać takie kalkomanie , dostępne w Mojehobby , byly równierz w sprzedaży taśmy amunicyjne do M2 jak i 7,62 mm z firmy ? ale jakoś nie potrafię ich teraz namierzyć.

kanistry D356172

echelon-fd-d356172-1-35-decals-for-idf-jerry-can-markings.jpg

D356135  M2 Ammo Box 50 Cal.

D356135.jpg

Dzięki! Chodzi o zgrubienia na tej antenie?

FB_IMG_1725853354713.thumb.jpg.eb1693555673dcfba1d89bc987715dda.jpg

Same anteny są z zestawu od Desert Eagle, widzę, że potem te zestawy zaczęło wydawać Quickwheels.

Screenshot_20240909_073244_Chrome.thumb.jpg.65b737ad5d1a3c8dbb6e92636805ec8a.jpg

Świece dymne pomalowalem mieszanką zielonego i białego, kolor dobrałem "na oko". Wielkie dzięki za sugestię z kalkami, kupię je i na pewno użyje przy okazji następnego projektu :)

• Like 1

3 godziny temu, Barthass napisał:

Dzięki! Chodzi o zgrubienia na tej antenie?

Same anteny są z zestawu od Desert Eagle, widzę, że potem te zestawy zaczęło wydawać Quickwheels.Świece dymne pomalowalem mieszanką zielonego i białego, kolor dobrałem "na oko". Wielkie dzięki za sugestię z kalkami, kupię je i na pewno użyje przy okazji następnego projektu :)

Po porównaniu  twojej fotki zestawu QUICK WHELL QW/DEP 35-003 z tym który ja mam to sądzę iż ta firma wypuściła 2 zestawy anten , ja mam zestaw QUICK WHELL QW/DEP 35-003a i w środku oprócz żywicznych maneli są dwie metalowe anteny w opakowanie Mastera , logo ich znajduje się również na opakowaniu QUICK-a. O nich właśnie pisałem w poprzednim poście , a zauważyłem po powiększeniu tej fotki (biała antena) . Brakuje w moim zestawie co poniektórych rzeczy z pierwszego a dołożyli coś czego brak w pierwszym , czyli mały mix . Dołożyli również pendriva z fotkami   Dzięki za info o kolorku.

7zjpBkm.jpeg

Edytowane przez bulik58

6 minut temu, bulik58 napisał:

Ja mam zestaw QUICK WHELL QW/DEP 35-003a i w środku oprócz żywicznych maneli są dwie metalowe anteny w opakowanie Mastera , logo ich znajduje się również na opakowaniu QUICK-a. O nich właśnie pisałem w poprzednim poście , a zauważyłem po powiększeniu tej fotki (biała antena) . Dzięki za info o kolorku.

7zjpBkm.jpeg

W moim zestawie też są  metalowe anteny z tym, że od od Leopard Club, w oryginale ta antena składa się z 2 części i stąd to zgrubienie. 

• Like 1

• 2 weeks later...

Halo, halo  Bartku , jak zawsze merytorycznie wykonany model . Pomalowany ładnie , wypociny w sam raz , kurzenie zrobione ze smakiem . 

Całość podoba mi się bardzo , te dodatki z przodu i z tyłu pojazdu to ekstra zestaw czy coś innego ograbione ?

Mam nadzieje że następny będzie szybciej pokazany 😊 .

Pozdrawiam Mirek .

11 minut temu, Mirek66 napisał:

Halo, halo  Bartku , jak zawsze merytorycznie wykonany model . Pomalowany ładnie , wypociny w sam raz , kurzenie zrobione ze smakiem . 

Całość podoba mi się bardzo , te dodatki z przodu i z tyłu pojazdu to ekstra zestaw czy coś innego ograbione ?

Pozdrawiam Mirek .

Dzięki Mirku! Dodatki są z firmy Legend, z przodu taran LF1362, z tyłu haki do holowania czołgu przez buldożer  Cat D9- LF1352

19 minut temu, Mirek66 napisał:

Następny się buduje w dziale "Warsztat" :)

Dięki Bartku za info , a warkoczyki to zestawowe czy metal ? nie mogę rozgryźć .

Warsztat już znalazłem będę zaglądał .   

Godzinę temu, Mirek66 napisał:

Dięki Bartku za info , a warkoczyki to zestawowe czy metal ? nie mogę rozgryźć .

Warsztat już znalazłem będę zaglądał .   

Warkoczyki zestawowe, są bardzo ładne, w dziale "Warsztat" jest mój temat i zamieściłem tam trochę zdjęć z samej budowy :)

• 3 weeks later...