Barthass Napisano 7 Września Share Napisano 7 Września Cześć! Męczyłem, męczyłem i w końcu wymęczyłem mój pierwszy model po kilku ładnych latach przerwy Dużo się przy nim nauczyłem, zwłaszcza przy okazji malowania, zresztą jest to mój pierwszy model gdzie powoli zacząłem raczkować z jakimikolwiek efektami. Nad malowaniem i nad robieniem zdjęć jeszcze będę pracował przy okazji następnych projektów. Dzięki za oglądanie, a teraz katujcie bez litości 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 7 Września Share Napisano 7 Września Jak dla mnie super. Też bym tak chciał, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Września Share Napisano 7 Września 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 8 Września Share Napisano 8 Września Ciężki sprzęt gotowy do boju. Kawał dobrej modelarskiej roboty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 8 Września Autor Share Napisano 8 Września Dzięki za dobre przyjęcie mojej pracy Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano 8 Września Share Napisano 8 Września bardzo zacna sztuka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 8 Września Share Napisano 8 Września Pomimo tego, że IDF totalnie nie trawię, to model pochwalę! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 8 Września Share Napisano 8 Września Jak na modelarza z ,,odzysku ,, bardzo fajnie wyszedł ci ten rydwan, zaciekawiły mnie anteny z zestawu Quick Wheel-a , a dokładniej widoczne zgrubienia . Ponieważ nie miałem do nich przez parę dni dostępu , zaraz po powrocie sprawdziłem ww. zestaw. I dopiero teraz dostrzegłem iż obie anteny mają takowe zgrubienia. Ciekawe dlaczego Master nie wypuszcza do sprzedaży tego zestawu osobno, nie znam drugiej firmy która posiada takowe anteny IDF w swoim katalogu, chyba że się mylę? Pamiętasz może jaką farbę użyłeś do malowania tych świec dymnych, P.S. Mogą ci się przydać takie kalkomanie , dostępne w Mojehobby , byly równierz w sprzedaży taśmy amunicyjne do M2 jak i 7,62 mm z firmy ? ale jakoś nie potrafię ich teraz namierzyć. kanistry D356172 D356135 M2 Ammo Box 50 Cal. ECHELON FD D356145, SCALE 1/35 Decal for IDF 7.62mm M19A1 ammo box labels 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 9 Września Autor Share Napisano 9 Września 8 godzin temu, bulik58 napisał: Jak na modelarza z ,,odzysku ,, bardzo fajnie wyszedł ci ten rydwan, zaciekawiły mnie anteny z zestawu Quick Wheel-a , a dokładniej widoczne zgrubienia . Ponieważ nie miałem do nich przez parę dni dostępu , zaraz po powrocie sprawdziłem ww. zestaw. I dopiero teraz dostrzegłem iż obie anteny mają takowe zgrubienia. Ciekawe dlaczego Master nie wypuszcza do sprzedaży tego zestawu osobno, nie znam drugiej firmy która posiada takowe anteny IDF w swoim katalogu, chyba że się mylę? Pamiętasz może jaką farbę użyłeś do malowania tych świec dymnych, P.S. Mogą ci się przydać takie kalkomanie , dostępne w Mojehobby , byly równierz w sprzedaży taśmy amunicyjne do M2 jak i 7,62 mm z firmy ? ale jakoś nie potrafię ich teraz namierzyć. kanistry D356172 D356135 M2 Ammo Box 50 Cal. ECHELON FD D356145, SCALE 1/35 Decal for IDF 7.62mm M19A1 ammo box labels Dzięki! Chodzi o zgrubienia na tej antenie? Same anteny są z zestawu od Desert Eagle, widzę, że potem te zestawy zaczęło wydawać Quickwheels. Świece dymne pomalowalem mieszanką zielonego i białego, kolor dobrałem "na oko". Wielkie dzięki za sugestię z kalkami, kupię je i na pewno użyje przy okazji następnego projektu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 9 Września Share Napisano 9 Września Czołg, jak czołg, ale to jest Merkava. Dla mnie bomba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 9 Września Share Napisano 9 Września (edytowane) 3 godziny temu, Barthass napisał: Dzięki! Chodzi o zgrubienia na tej antenie? Same anteny są z zestawu od Desert Eagle, widzę, że potem te zestawy zaczęło wydawać Quickwheels.Świece dymne pomalowalem mieszanką zielonego i białego, kolor dobrałem "na oko". Wielkie dzięki za sugestię z kalkami, kupię je i na pewno użyje przy okazji następnego projektu Po porównaniu twojej fotki zestawu QUICK WHELL QW/DEP 35-003 z tym który ja mam to sądzę iż ta firma wypuściła 2 zestawy anten , ja mam zestaw QUICK WHELL QW/DEP 35-003a i w środku oprócz żywicznych maneli są dwie metalowe anteny w opakowanie Mastera , logo ich znajduje się również na opakowaniu QUICK-a. O nich właśnie pisałem w poprzednim poście , a zauważyłem po powiększeniu tej fotki (biała antena) . Brakuje w moim zestawie co poniektórych rzeczy z pierwszego a dołożyli coś czego brak w pierwszym , czyli mały mix . Dołożyli również pendriva z fotkami Dzięki za info o kolorku. Edytowane 9 Września przez bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 9 Września Autor Share Napisano 9 Września 6 minut temu, bulik58 napisał: Ja mam zestaw QUICK WHELL QW/DEP 35-003a i w środku oprócz żywicznych maneli są dwie metalowe anteny w opakowanie Mastera , logo ich znajduje się również na opakowaniu QUICK-a. O nich właśnie pisałem w poprzednim poście , a zauważyłem po powiększeniu tej fotki (biała antena) . Dzięki za info o kolorku. W moim zestawie też są metalowe anteny z tym, że od od Leopard Club, w oryginale ta antena składa się z 2 części i stąd to zgrubienie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano 9 Września Share Napisano 9 Września Bardzo mi się podoba mimo nienaturalnych plam na pojeździe. Efekt końcowy bardzo dobry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 23 Września Share Napisano 23 Września Halo, halo Bartku , jak zawsze merytorycznie wykonany model . Pomalowany ładnie , wypociny w sam raz , kurzenie zrobione ze smakiem . Całość podoba mi się bardzo , te dodatki z przodu i z tyłu pojazdu to ekstra zestaw czy coś innego ograbione ? Mam nadzieje że następny będzie szybciej pokazany . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 23 Września Autor Share Napisano 23 Września 11 minut temu, Mirek66 napisał: Halo, halo Bartku , jak zawsze merytorycznie wykonany model . Pomalowany ładnie , wypociny w sam raz , kurzenie zrobione ze smakiem . Całość podoba mi się bardzo , te dodatki z przodu i z tyłu pojazdu to ekstra zestaw czy coś innego ograbione ? Mam nadzieje że następny będzie szybciej pokazany . Pozdrawiam Mirek . Dzięki Mirku! Dodatki są z firmy Legend, z przodu taran LF1362, z tyłu haki do holowania czołgu przez buldożer Cat D9- LF1352 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 23 Września Autor Share Napisano 23 Września 19 minut temu, Mirek66 napisał: Mam nadzieje że następny będzie szybciej pokazany . Następny się buduje w dziale "Warsztat" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 25 Września Share Napisano 25 Września Dięki Bartku za info , a warkoczyki to zestawowe czy metal ? nie mogę rozgryźć . Warsztat już znalazłem będę zaglądał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 25 Września Autor Share Napisano 25 Września Godzinę temu, Mirek66 napisał: Dięki Bartku za info , a warkoczyki to zestawowe czy metal ? nie mogę rozgryźć . Warsztat już znalazłem będę zaglądał . Warkoczyki zestawowe, są bardzo ładne, w dziale "Warsztat" jest mój temat i zamieściłem tam trochę zdjęć z samej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 11 Października Share Napisano 11 Października Świetny model 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi