R_Mazzi Napisano 11 Września Share Napisano 11 Września Miała być galeria dopiero jak dokleję figurki, ale jakoś nie mogę się zebrać by je skończyć. Autko to wydruk z F&A - IMO całkiem ok. Kadłub, wieża, cztery kółka i lufy karabinów czyli w sumie 9 części By chociaż trochę pobawić się w sklejanie zeskrobałem odlane narzędzia i wymieniłem na wygrzebane z czeluści szuflady. Lufy kmów z Syndikate Co, zestawowe wydawały mi się zbyt filigranowe. Musiałem też pożyczyć lufę armatki z FT-17 Flyhawk'a, zestawowa odłamała się przy upadku wieży i ślad po niej zaginął. Dodałem też linę holowniczą z jakiś resztek. Malowany pędzlem farbkami LifeColor z leciwego zestawu dla polskiej pancerki sygnowanego przez Toro. Plus siuwaksy z AK i AMMO. Zacieki to głównie kredki. Bardzo mi się spodobało ich użycie. Wygląda jak poniżej, wydaje mi się, że kolorki fajnie się zgrały, ja w każdym bądź razie, pierwszy raz jestem naprawdę zadowolony z wrześniowego kamo. Model można było zobaczyć w Jastrzębiu, ku mojej radości spodobał się nie tylko mnie 19 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 11 Września Share Napisano 11 Września W Świdnicy też by się na pewno spodobał ale nie dojechał. . Modelik fajnie się prezentuje. Podoba się. Sam model już wciągnąłem na swoją listę zakupów. Czekam na następnego mikrusa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 20 Września Share Napisano 20 Września Ooo, ale niespodzianka, model wyszedł sztos, zwłaszcza ze to pędzle,jak oceniasz wydruk FA? Ma tarke? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Września Share Napisano 20 Września 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 21 Września Share Napisano 21 Września Model śliczny. Mój egzemplarz ma niestety bardzo wyraźne ślady warstw wydruku. A jak było z twoim? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 21 Września Share Napisano 21 Września Moim zdaniem by lepiej pasował na fotkę tygodnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 22 Września Share Napisano 22 Września Fajny szkrabik. Ze złotą tabliczką zamiast kartki papieru był by mega elegancki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 23 Września Autor Share Napisano 23 Września Pozwolę sobie odpowiedzieć zbiorczo @jerzype @Andrzej_LK mój wydruk był w miarę ok, najgorsza tarka była na niektórych ścianach wieży oraz na tylnej i przedniej płycie kadłuba. Ciężko było by to usunąć nie uszkadzając delikatnego nitowania. Tylko minimalnie przetarłem papierem. Pod farbą nie wygląda to IMO najgorzej, ale ja już ślepy jestem Weźcie proszę pod uwagę, że maluję pędzlem więc z automatu warstwa farby jest nieporównywalnie grubsza co w tym przypadku jest raczej na plus Pozostałym kolegom dziękuję za komplementy! Ponadto @Konrad-Ciba zainspirowałeś mnie warsztatem do szerszego użycia kredek od AK, bardzo mi się spodobało! Należy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 12 Listopada Autor Share Napisano 12 Listopada (edytowane) Tak jak pisałem w pierwszym poście od początku zamysł był by autko postawić w towarzystwie piechoty. Pod dwóch miesiącach udało się ludków dokleić Piechota to wydruk z IBG. Finalnie wygląda to tak: I z resztą kolegów na półce, jak tak dalej pójdzie to za chwilę trzeba będzie ścieśnić półki Edytowane 12 Listopada przez R_Mazzi 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 13 Listopada Share Napisano 13 Listopada 15 godzin temu, R_Mazzi napisał: Tak jak pisałem w pierwszym poście od początku zamysł był by autko postawić w towarzystwie piechoty. Pod dwóch miesiącach udało się ludków dokleić Piechota to wydruk z IBG. Finalnie wygląda to tak: I z resztą kolegów na półce, jak tak dalej pójdzie to za chwilę trzeba będzie ścieśnić półki Kurcze chetnie zobaczę Twoje portfolio...super kolekcja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi