Thalgonis Napisano 12 Września 2024 Share Napisano 12 Września 2024 Hejka, historię tego samolotu chyba wszyscy znają, więc tylko w dużym skrócie: samolot został „przejęty” w 1945 roku przez polski Dywizjon 318 „Gdański” za.... 2 butelki burbona Został przemalowany na barwy brytyjskie. A szczegóły opisane są TUTAJ 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 13 Września 2024 Share Napisano 13 Września 2024 Miodzio. Merytorycznie to u mnie słabizna ale podoba się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Września 2024 Share Napisano 13 Września 2024 Całość bardzo OK, nawet krateczka poszła weg. Lufy bezwzględnie do poprawki, o śmigle nie wspomnę . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 13 Września 2024 Share Napisano 13 Września 2024 (edytowane) Konstrukcyjnie bardzo ładna robota, podoba się! A co mi nie pasuje (osobista opinia): KM-y ewidentnie chcą zwiać z samolotu, śmigło jest w gorszym stanie niż u Chorwata., wyparował gdzieś maszt anteny. Kołpak był chyba jednak nieco staranniej zamalowany (ale to spekulacja, bo mam tylko jedno zdjęcie, na którym widać jednie "lekko" przebijający poprzedni wzór). Na żadnym z ujęć i filmie nie widać dobrze świateł pozycyjnych, wyglądają na całkiem zamalowane??? Ciekawy temat, spróbuję z nim zmierzyć w 1:72, dzięki za inspirację. Pozdrawiam, Marcin Edytowane 13 Września 2024 przez kelly9mm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 13 Września 2024 Share Napisano 13 Września 2024 Chyba przeszedłeś na masówkę i nie sprawdzasz Takie błędy psują efekt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 13 Września 2024 Share Napisano 13 Września 2024 Aż zasubskrybowałem kanał! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 13 Września 2024 Share Napisano 13 Września 2024 Taki mesiek mi się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 14 Września 2024 Share Napisano 14 Września 2024 W dniu 13.09.2024 o 10:40, kelly9mm napisał: Ciekawy temat, spróbuję z nim zmierzyć w 1:72, dzięki za inspirację. Pozdrawiam, Marcin Nie wiem jak z dostępnością, ale w "siedem-dwójce" kalki wydał ModelMaker http://www.modelmaker.com.pl/Polish-Messerschmitt-s/23/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PioBan Napisano 14 Września 2024 Share Napisano 14 Września 2024 Kalki ModelMaker już od dawna są niedostępne. W tej chwili chyba jedyną opcją jest zestaw Exotic Decals ED72009. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi