robertmodelarz Napisano 13 Października Share Napisano 13 Października (edytowane) Czas na kolejny model, tym razem będzie to -Leopard 2PL – czołg , powstały w wyniku modernizacji czołgów Leopard 2A4, przeprowadzonej we współpracy niemieckiej firmy Rheinmetall oraz Polskiej Grupy Zbrojeniowej. Bazą będzie tani wyrób firmy Hobby Boss numer katalogowy 82401 German Leopard 2 A4 tank w skali 1/35. Z dodatków planuję: - Konwersja do Leopard 2PL Toro nr katalogowy TR35031 - Gąsienice do Leopard 2 MBT Workable Track Link Set Bronco Models AB3528 - Metalowa lufa 120mm Rh-M-120 L/44 do Leopard RB Model 35B47 - Plecione metalowe liny holownicze Eureka XXL nr katalogowy ER-3507 Leopard 1/2 Edytowane 13 Października przez robertmodelarz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 13 Października Share Napisano 13 Października Czy w konwersji od ToroModel jest kalkomania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 13 Października Autor Share Napisano 13 Października 8 minut temu, mandrivecs napisał: Czy w konwersji od ToroModel jest kalkomania? Jest całkiem spora. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 13 Października Share Napisano 13 Października To co Tobie zostanie to chętnie odkupię/wymienię na coś/przygarnę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano 13 Października Share Napisano 13 Października @mandrivecsmam nadmiarowy komplet, więc daj znać na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 13 Października Share Napisano 13 Października Hela fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano 13 Października Share Napisano 13 Października będę śledził wątek z zaciekawieniem, bo mam taki sam zestaw. trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzubiDubi Napisano 14 Października Share Napisano 14 Października A wrzucisz kolego zdjęcia z tego zestawu Toro, co dokładnie mieści się w pudełku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 14 Października Share Napisano 14 Października Zapowiada się przednio - Będę śledził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mannet Napisano 14 Października Share Napisano 14 Października Hej A gdzie można jeszcze dostac lufę do leo2 a4 od Rb model ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano 14 Października Share Napisano 14 Października 50 minut temu, SzubiDubi napisał: A wrzucisz kolego zdjęcia z tego zestawu Toro, co dokładnie mieści się w pudełku? Zdjęcie pudełka prezentuje dokładnie co zawiera zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 16 Października Autor Share Napisano 16 Października (edytowane) Pierwszy strzał: Edytowane 16 Października przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 16 Października Share Napisano 16 Października Nowa żyletka JLC 17,79 Śmieję się, bo sam dopiero po latach wymieniłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 16 Października Share Napisano 16 Października Dobre są ale kruche , gąski będą potrzebować trochę nakładu pracy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 16 Października Autor Share Napisano 16 Października 1 godzinę temu, Seb napisał: Nowa żyletka JLC 17,79 Śmieję się, bo sam dopiero po latach wymieniłem. Mam w zapasie nową, ta poległa na żywicy z Meridy. Godzinę temu, Mirek66 napisał: Dobre są ale kruche , gąski będą potrzebować trochę nakładu pracy . Szczerze to nie zleży mi na ruchomych gąsienicach, i tak ponad połowa jest schowana pod pancerzem. Kupiłem je dlatego, że po prostu są lepsze niż gumiaki. Są jeszcze takie, ale chyba gorsze od BRONCO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sam100 Napisano 17 Października Share Napisano 17 Października 15 godzin temu, robertmodelarz napisał: Mam w zapasie nową, ta poległa na żywicy z Meridy. Szczerze to nie zleży mi na ruchomych gąsienicach, i tak ponad połowa jest schowana pod pancerzem. Kupiłem je dlatego, że po prostu są lepsze niż gumiaki. Są jeszcze takie, ale chyba gorsze od BRONCO. Te gąski są bardzo dobre. Miałem przyjemność je składać. Mniej czyszczenia i składania niż przy Bronco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merlin_70 Napisano 21 Października Share Napisano 21 Października Gąski Bronco są dostępne wszędzie , ale Panowie ze strony poświęconej Leopardom wskazują , że te gąski nie do końca pasują do zębów kół i te od Trumpetera są wg nich lepsze. Model Hobby Bossa też ma swoje za uszami . Jego atuty, że jest tani i generalnie powszechnie dostępny . Te wzmocnienia tyłu wanny to chyba do usunięcia, bo to chyba tylko w późniejszych wersjach Leo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VirtuWeb Napisano 21 Października Share Napisano 21 Października (edytowane) 8 godzin temu, merlin_70 napisał: Gąski Bronco są dostępne wszędzie , ale Panowie ze strony poświęconej Leopardom wskazują , że te gąski nie do końca pasują do zębów kół i te od Trumpetera są wg nich lepsze. Model Hobby Bossa też ma swoje za uszami . Jego atuty, że jest tani i generalnie powszechnie dostępny . Te wzmocnienia tyłu wanny to chyba do usunięcia, bo to chyba tylko w późniejszych wersjach Leo . Ale nikt ich nie usunie. Edytowane 21 Października przez VirtuWeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wprzybylak Napisano 22 Października Share Napisano 22 Października A co z podstawą PERI, która jest podwyższona w stosunku do 2a4 ,wydaje mi się, że w TORO to przeoczyli, ale być może się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 22 Października Share Napisano 22 Października (edytowane) W dniu 21.10.2024 o 10:08, merlin_70 napisał: Gąski Bronco są dostępne wszędzie , ale Panowie ze strony poświęconej Leopardom wskazują , że te gąski nie do końca pasują do zębów kół i .... Gąski które nie są opisane dokładnie do którego modelu najlepiej jest dopasować na kołach zębatych których połówki nie są sklejone , wtedy zawsze można coś dokleić lub uciąć, Jeśli nie wchodzą dokładnie na zębach to nie jest problemem ,wystarczy trochę odchudzić tylko te zęby które wchodzą w traki i po problemie gdyż nie będzie to widoczne. Gąski Bronco są dla mnie ok, Trumpetera natomiast też mają swoje słabe punkty , np. plastyk z których są zrobione .. Edytowane 23 Października przez bulik58 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 27 Października Share Napisano 27 Października Popatrzymy co się tu dzieje .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 2 Listopada Autor Share Napisano 2 Listopada (edytowane) Modelujemy dalej- pomalutku. Konwersja Toro nie zawiera paru drobiazgów: - celownika PERI - tylnej kamery - oznaczeń pojazdu specjalnego Elementy te za drobną opłatą, nabyłem od Ali (Sasini) - konwersja do modelu MENG. Czas zacząć używać przemocy fizycznej w walce z modelem Hobbyboss- narzędzie elektryczne robi robotę: Edytowane 2 Listopada przez robertmodelarz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano 2 Listopada Share Napisano 2 Listopada Czy są szanse dla tych co popełnili podobny błąd? @Sasini plis! Pomny wcześniej popełnionych błędów już teciaka od Das Werk, który czeka w zakamarkach modelarskiej szafy, aby przeistoczył się w Twardego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 2 Listopada Autor Share Napisano 2 Listopada 4 minuty temu, grzesioc napisał: Czy są szanse dla tych co popełnili podobny błąd? @Sasini plis! Pomny wcześniej popełnionych błędów już teciaka od Das Werk, który czeka w zakamarkach modelarskiej szafy, aby przeistoczył się w Twardego. No problem Mister, pisz do Ali na priv. Maksymalnie w ciągu tygodnia dostaniesz zamówione (brakujące) wydruki. Model Leoparda 2A4 Hobbyboss, a Meng to zupełnie inna liga zarówno cenowa jak i jakościowa. Najlepiej kupić obydwa i nie masz wtedy problemów z wyrzutami sumienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 2 Listopada Share Napisano 2 Listopada Nie ma problemu z wysyłaniem poszczególnych elementów. Jeśli chcesz PERI, kamerę cokolwiek, pisz priv i się dogadamy. A swoja drogą, ja nie rekomenduję ale dostałam relację zdjęciową od jednego modelarza, który dopasował moją konwersję do HB i powiedział, że nie miał większych problemów ze spasowaniem. Jak do tego doszło? Nie wiem 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi