Lipstein Napisano 17 Marca Share Napisano 17 Marca Kolor skóry - jakiego koloru, jakiej firmy używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 17 Marca Autor Share Napisano 17 Marca 30 minut temu, Lipstein napisał: Kolor skóry - jakiego koloru, jakiej firmy używasz? Light Rust + Iraqi Sand, Dark Rust od Vallejo + Shadow Flesh od AK czasem eksperymentuję z innymi dodatkami. Próbowałem cielistych kolorów ale jakoś takie zbyt różowe są jak na takie małe głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 17 Marca Share Napisano 17 Marca Valejo... No nic, szukam dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 17 Marca Share Napisano 17 Marca (edytowane) 10 godzin temu, Kalor napisał: Light Rust + Iraqi Sand, Dark Rust od Vallejo + Shadow Flesh od AK czasem eksperymentuję z innymi dodatkami. Próbowałem cielistych kolorów ale jakoś takie zbyt różowe są jak na takie małe głowy. Orange brown baza i na to skin tone- na to ponownie ciemne rejony or.brown i cielisty kolor. Możesz dać czerwony na policzkach lekko dla kontrastu. To taka podstawa. Lepiej tak malować niż kombinować kolorami. Kto co lubi. Edytowane 17 Marca przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 18 Marca Autor Share Napisano 18 Marca Żeby to było takie proste. Wyszło tak: chiński obiektyw niestety ledwo wyrabia z rozdzielczością: Twarz robiłem tylko z jednej strony, druga jest w cieniu oraz będzie zasłonięta. Mundur, próbowałem odwzorować szorstkość wełny przy pomocy gąbki, po przeróbkach i porządnym wymalowaniu cieni wygląda prawie jak żywica. Planuję mu jeszcze zrobić zestaw do czyszczenia MG. Zanabyłem jeszcze coś takiego, ładnie wyrzeźbiona figurka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 18 Marca Share Napisano 18 Marca (edytowane) Nie jest proste, przecież umieć malować figsy. Co robię figurkę to też "nowość " Mam tak samo, maluje nową- wiem, że chciałbym poprawnie robić cienie gęby a robię to wciąż asekuracyjnie. Oczy igłą najlepiej wychodzą, bo proporcjonalny wzrok do głowy. Pyndzlem walniesz i po sprawie- zaciapana twarz. Jest git, tylko zamiast brazowego wycieniowac jaśniej gębę. Mi wyszedł taki ostatnio ćwiczebny. Edytowane 18 Marca przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 21 Marca Autor Share Napisano 21 Marca Silnik i wszytko dookoła: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 22 Marca Autor Share Napisano 22 Marca (edytowane) Pobawiłem się jeszcze drukarką: Edytowane 22 Marca przez Kalor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 23 Marca Share Napisano 23 Marca Brudzisz coś jeszcze motor czy już zostawiasz tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 23 Marca Autor Share Napisano 23 Marca 2 godziny temu, Konrad-Ciba napisał: Brudzisz coś jeszcze motor czy już zostawiasz tak? Poprawić muszę kolor rdzy na mniej rudy, reszcie się jeszcze nie przyglądałem ale raczej tylko detale, jak np. ta plama pod pompką paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca Fajnie to wygląda. Jestem ciekaw tylko czy jesteś w stanie spróbować zabić ten efekt i go wynieść lub zdusić. Paczam dalej. Do swojego prędko nie wrócę ale zawsze jakaś inspiracja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 24 Marca Autor Share Napisano 24 Marca Słuchawki i mikrofon do radiostacji: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 25 Marca Share Napisano 25 Marca Chciałem sobie takiego skleić, ale po tym co tu się wyprawia dam sobie spokój. Model poszedł na najwyższą półkę w regale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 25 Marca Autor Share Napisano 25 Marca 2 godziny temu, _OldMan_ napisał: Chciałem sobie takiego skleić, ale po tym co tu się wyprawia dam sobie spokój. Model poszedł na najwyższą półkę w regale. Przepraszam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 28 Marca Autor Share Napisano 28 Marca W sumie to masz okazję popracować nad czymś fajniejszym. Przykleiłem w końcu górną połówkę; do górnej dokleiłem 0.25mm paski hipsu żeby podkreślić jej krawędzie, reszta przyłożona na sucho: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 9 Kwietnia Autor Share Napisano 9 Kwietnia (edytowane) Trochę mi się poprzestawiało pod deklem ostatnio gdy przez przypadek trafiłem na gotowe podstawki z mdf-u i blog Calvina Tana: Mam nadzieję że nic z tego nie wyjdzie bo to straszny pochłaniacz czasu będzie. Natomiast w modelu przykleiłem błotniki, zawieszenie i zacząłem ogarniać resztę detali: Postanowiłem też spróbować z nałożeniem błota przed malowaniem - z tego co mi wyszło w tym roku to przeszkadza mi w malowaniu to że masa ma inny kolor i brudzi, jak zapodkładuje to powinno być łatwiej to pomalować. Nie będę też szedł z tym błockiem agresywnie ale coś niecoś być musi. Edytowane 9 Kwietnia przez Kalor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano Niedziela o 11:04 Autor Share Napisano Niedziela o 11:04 Śmieszny mnie to że przewody zasilające do reflektorów mają tak po prostu wisieć, Ale brzydkie to zdjęcie. Skrzyneczka na błotniku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi