Barthass Napisano 18 Października Share Napisano 18 Października (edytowane) Cześć! Dłubię sobie to od dłuższego czasu, po chwili przerwy postanowiłem wrócić do tego modelu. Uwielbiam izraelskie przeróbki czołgów na wozy o całkowicie innym przeznaczeniu, w tym przypadku jest to Sho't Cal Dalet (Centurion) przerobiony na saperski wóz torujący. Jak na pojazd saperski przystało robię wersję z wyrzutnią pocisków paliwowo-powietrznych systemu Carpet służących do torowania przejść w polu minowym. Baza to Centurion z AFV Club, konwersja Legend, wyrzutnia Carpet z Legend, gąsienice QuickTracks, liny Karaya, koła od Merkavy Mk.2 z Takom. Malowanie prawdopodobnie takie, czyli oznaczenie wozu czarne, emblemat saperów z tyłu na biało. Kilka zdjęć z budowy: Edytowane 18 Października przez Barthass 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 18 Października Share Napisano 18 Października Ciekawie to wygląda. Bajka to Ci nie moja ale pooglądać chyba warto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Października Share Napisano 18 Października (edytowane) to z tego zestawu HobbyBossa ? czy wszystko przerabiane z centuriona ? bo coś kojarzę że coś podobnego wyszło EDIT ------------ sorry dopiero teraz opis zobaczyłem że jest AFV Edytowane 18 Października przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 18 Października Autor Share Napisano 18 Października 55 minut temu, M.A.V. napisał: to z tego zestawu HobbyBossa ? czy wszystko przerabiane z centuriona ? bo coś kojarzę że coś podobnego wyszło EDIT ------------ sorry dopiero teraz opis zobaczyłem że jest AFV Tak, tak AFV, od modeli Hobby Bossa trzymam sie z daleka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 19 Października Share Napisano 19 Października Jedziesz z tematem,a te słodziakowe niebieskie paseczki to z czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 19 Października Autor Share Napisano 19 Października 18 minut temu, piotrkur napisał: Jedziesz z tematem,a te słodziakowe niebieskie paseczki to z czego? Z malarskiej taśmy maskującej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 19 Października Autor Share Napisano 19 Października Trochę podziałałem po południu i udało mi się wyrzeźbić przednie segmenty bocznych ekranów, zamontuje je jednak podczas malowania, ułatwi mi to późniejsze zdjęcie i ponowne założenie gąsienic. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 20 Października Autor Share Napisano 20 Października Odkryłem ostatnio fajny produkt, zamiast męczyć się z fototrawionymi uchwytami do pasów, które doprowadzały mnie do szału nabyłem takie coś, zdecydowanie ułatwia życie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 22 Października Share Napisano 22 Października Ładniusi , detal bajka . A czy coś przegapiłem w sprawie Magacha ? Czy rzeźbi się dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 22 Października Share Napisano 22 Października Znów zaaaajeeeebiiiiscieeeee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 22 Października Share Napisano 22 Października W dniu 20.10.2024 o 21:24, Barthass napisał: nabyłem takie coś, zdecydowanie ułatwia życie A gdzie takie cudo zanabyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 23 Października Autor Share Napisano 23 Października 10 godzin temu, Mirek66 napisał: Ładniusi , detal bajka . A czy coś przegapiłem w sprawie Magacha ? Czy rzeźbi się dalej . Dzięki, chwilowo z Magachem przerwa, naszła mnie wena na dokończenie Pumy i nie mogę z tego faktu nie skorzystać 10 godzin temu, makinen napisał: Znów zaaaajeeeebiiiiscieeeee. Dzięki! Staram się, pojazdy IDF na podwoziu Centuriona to mój ulubiony temat 10 godzin temu, piotrkur napisał: A gdzie takie cudo zanabyłeś? Na Mojehobby.pl są tego chyba ze trzy rodzaje, na zewnątrz, wewnątrz M113 i jeszcze coś, ale już nie pamiętam. Z blaszki to wychodził mi co 3 albo co 4 aż się skończyły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 23 Października Share Napisano 23 Października I życie staje się prostsze.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Października Share Napisano 23 Października 11 godzin temu, Barthass napisał: Na Mojehobby.pl są tego chyba ze trzy rodzaje, na zewnątrz, wewnątrz M113 i jeszcze coś, ale już nie pamiętam. Z blaszki to wychodził mi co 3 albo co 4 aż się skończyły Niektórym chyba ratujesz życie tą sugestią... Szukam tego do staruszków z 44, z blaszki słabo mi te uchwyty wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 23 Października Autor Share Napisano 23 Października (edytowane) 10 godzin temu, Lipstein napisał: Niektórym chyba ratujesz życie tą sugestią... Szukam tego do staruszków z 44, z blaszki słabo mi te uchwyty wychodzą Myślę, że to bardzo użyteczna pierdoła 19 godzin temu, piotrkur napisał: I życie staje się prostsze.. Z jednej strony sobie ułatwiłem, a z drugiej, no cóż spójrz jak wygląda wyrzutnia do złożenia. Dopiero jak sobie tak to ułożę to dociera do mnie w co się władowałem Ale nic, dokończę kilka pierdół na samym pojeździe i się za nią biorę. Edytowane 24 Października przez Barthass 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 24 Października Share Napisano 24 Października o losie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 24 Października Share Napisano 24 Października 19 godzin temu, Barthass napisał: Myślę, że to bardzo użyteczna pierdoła Z jednej strony sobie ułatwiłem, a z drugiej, no cóż spójrz jak wygląda wyrzutnia do złożenia. Dopiero jak sobie tak to ułożę to dociera do mnie w co się władowałem Ale nic, dokończę kilka pierdół na samym pojeździe i się za nią biorę. Nikt też ci nie obiecał że będzie tanio i lekko, , pociski do tego ... wynalazku są w zestawie? czy tez trzeba dokupić ew. zestawowe użyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 24 Października Autor Share Napisano 24 Października (edytowane) 26 minut temu, bulik58 napisał: Nikt też ci nie obiecał że będzie tanio i lekko, , pociski do tego ... wynalazku są w zestawie? czy tez trzeba dokupić ew. zestawowe użyć. Generalnie to są wszystko proste i powtarzalne kształty, to jedno wielkie pudło, przynajmniej tak sobie tłumaczę To jest tylko wyrzutnia, same pociski są dostępne jako osobny zestaw LF1330 (10 pocisków w zestawie i do tego jeden kontener). Ja zrobię samą wyrzutnię, jakbym jeszcze miał się bawić tymi pociskami to pewnie skończyłbym w kaftanie Edytowane 24 Października przez Barthass 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 25 Października Share Napisano 25 Października (edytowane) 15 godzin temu, Barthass napisał: Ja zrobię samą wyrzutnię, jakbym jeszcze miał się bawić tymi pociskami to pewnie skończyłbym w kaftanie Mówisz i masz , Taxi już czeka Edytowane 25 Października przez bulik58 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 27 Października Autor Share Napisano 27 Października Działam dalej, udało mi się skończyć stelaże na zapasowe magazynki, powędrowały na miejsce razem z poręczą dla desantu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 2 Listopada Autor Share Napisano 2 Listopada W ramach odwlekania jak tylko mogę prac nad wyrzutnią zacząłem przyglądać się szczegółowym zdjęciom i dorabiać małe detale, tym razem padło na łańcuszki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 3 Listopada Share Napisano 3 Listopada Bardzo sterylnie aż w oczy szczypie , detalizuj jak najwięcej gdyż borykający się z tym tematem nie zawsze mają dostęp do fotek oryginału jak ty . Podglądam dalej i dopinguję . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 3 Listopada Autor Share Napisano 3 Listopada Dzięki Mirku! Im bardziej sterylnie teraz tym mniej niespodzianek po podkładzie Tymczasem łańcuszkologia skończona, dla urozmaicenia część rygli do zabezpieczania lin sobie wisi. W sumie zostało dosłownie kilka drobnych detali i w najbliższym czasie model idzie pod podkład i biorę się za wyrzutnię. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 7 Listopada Share Napisano 7 Listopada Jak to wszystko nie pofrunie przy malowaniu, to masz mistrza! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 7 Listopada Autor Share Napisano 7 Listopada 52 minuty temu, Lipstein napisał: Jak to wszystko nie pofrunie przy malowaniu, to masz mistrza! Starałem się to wszystko solidnie przykleić by uniknąć starej zasady, że gdy chcesz coś odkleić to nie chce się ruszyć, a czasem część, którą mocowałeś przez kilka minut przypadkiem odpadnie od samego patrzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi