daro Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Wprawdzie nie mój, ale warto to cudo zobaczyć http://www.modelshipgallery.com/gallery/bb/ijn/nagato-350-zk/zk-index.html Zdenek Krcmar to czeski modelarz, który min. "zlepił" Soleil Royal prezentowany w jednym z czasopism modelarskich. Jak odpisał mi ( a co, ma się znajomości )na czeskim forum, relacja z budowy min. tego modelu, bedzie też w tymże czasopiśmie. Mam nadzieję, że bardzo szybko, bo model jest super! Brawo Zdenek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Witam! Dużo roboty z niezłym produktem Hasegawy a efekt... taki sobie - nie podoba mnie się "Martwy" Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 26 Października 2008 Autor Share Napisano 26 Października 2008 Hm rzecz gustu... mnie się nie podobają płaskie ludziki, które maja imitować nie wiadomo co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Model niewątpliwie cieszący oko – pan Zdenek usunął jedną z nielicznych wad modelu Hasegawki czyli te wertykalne linie podziałow na burtach. Zbudował wersję z 1944 roku z udziałem zestawu Lion Roara – można się przyczepić do tego, że samoloty pozostały z 1941 r., ale ogólnie fajny. Hm rzecz gustu... mnie się nie podobają płaskie ludziki, które maja imitować nie wiadomo co... Płaskim ludzikom mówimy stanowcze nie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Hm rzecz gustu... mnie się nie podobają płaskie ludziki, które maja imitować nie wiadomo co... Płaskim ludzikom mówimy stanowcze nie ! W 350 już takie płaskie nie są, przynajmniej jeżeli chodzi o te: http://www.hlj.com/product/FUJ11150 Chociaż bardziej rzuca się w oczy że wyszedł "czyścioch", pomimo iż samo wykonie to porządne dzieło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Fujimowe są ok, mówię o tych płaskich fototrawionych, nowe tamiyowskie też nie są wiele lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 e tam, wszystkie zaraz muszą być "brudne"? mi się podoba, chciałbym choć w części swojego tak zrobić Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdenda Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 zdravím všechny příznivce IJN . Tady je diskuse o IJN na stránkách českého fora http://modelforum.upce.cz/forum/viewtopic.php?f=9&t=19305&start=0 Nagato 44 je moje dílo, já samozřejmě vím, že letadla na modelu jsou špatná. Hned jak seženu modely správné hned je vyměním. Teď já pracuji na modelu Takao 42 od Aoshimy fotky jsou také na www adrese Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdenda Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 Model Nagato i Mikasa bude tištěna v časopise (Edit:moderator) , až budu vědět, které číslo já to napíšu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 22 Listopada 2008 Autor Share Napisano 22 Listopada 2008 Zdenek to TY ? Witamy na naszym forum !!! Panie i Panowie - czapki z głów ! Odwiedził nas Mistrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdenda Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 Ano "daro" jsem to já našel jsem toto forum a zaregistroval se. Tobě děkuji za přívítání Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 22 Listopada 2008 Autor Share Napisano 22 Listopada 2008 Serdecznie zapraszamy do czytania i oglądania Do moderatora: Ja pisałem po polsku na czeskim forum, tak więc myślę, że nikomu nie będzie przeszkadzało jak zdenda będzie pisał po czesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arazaziel Napisano 23 Listopada 2008 Share Napisano 23 Listopada 2008 Witamy mistrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdenda Napisano 23 Listopada 2008 Share Napisano 23 Listopada 2008 Děkuji Arazaziel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 23 Listopada 2008 Share Napisano 23 Listopada 2008 Jednak modelwork to bardzo popularne forum a chwalenie się że nasze posty czytają modelarze zza granicy to nie słowa rzucane na wiatr. zdenda witamy na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdenda Napisano 23 Listopada 2008 Share Napisano 23 Listopada 2008 Taky Tobě Kamile děkuji za přívítání. Posílám dva odkazy na modely které stavím Victory 1:100 http://modelforum.upce.cz/forum/viewtopic.php?f=59&t=15560&st=0&sk=t&sd=a a Reale. Ten byl otištěn ve vaše, časopise Super Model. Překládal ho do polského jazyka Mariusz Lukasik http://modelforum.upce.cz/forum/viewtopic.php?f=59&t=9944 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arazaziel Napisano 23 Listopada 2008 Share Napisano 23 Listopada 2008 Skuczybyk (Skurčibyk? ) z ciebie zdenda. Ładne, ładne to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 23 Listopada 2008 Share Napisano 23 Listopada 2008 Dobrze Zdenda , że ujawniłeś się z relacją "La Real" , jest tam więcej zdjęć niż w Super Modelu , którymi będę mógł się trochę posłużyć. Dziś walczyłem z przyklejeniem głównego pokładu do kadłuba , niby prosta rzecz a dobrze się napociłem by zrobić a nie zepsuć . Nie dość że długi jak chol.. to jeszcze wypukły poprzecznie i siodło wzdłużnie. Jak żona zobaczy ile poszło mi gumy do gaci to chyba wnuki będą go kończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 23 Listopada 2008 Share Napisano 23 Listopada 2008 Vítejte zdenda, Český jazyk, i když jistě krásné, není příliš populární v Polsku, před jejich následné příspěvky na fóru přeložit txt pomocí tohoto nástroje: http://translate.google.pl/translate_t# - nebo používat angličtinu. Witaj zdenda, jezyk czeski, choc niewatpliwie piekny nie jest w Polsce zbyt popularny, przed umieszczeniem na forum kolejnych postow przetlumacz txt uzywając tego narzedzia: http://translate.google.pl/translate_t# - lub uzywaj jezyka angielskiego. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdenda Napisano 23 Listopada 2008 Share Napisano 23 Listopada 2008 Cześć Paul, to nie jest problem, ja bardzo rozumiem polski, angielski nie będzie korzystać z tłumacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 24 Listopada 2008 Share Napisano 24 Listopada 2008 zdenda - krásně děkuji vám za pochopení problému. zdenda - pięknie dziękuje za zrozumienie problemu. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 24 Listopada 2008 Share Napisano 24 Listopada 2008 Obejrzałem sobie całą galerię i muszę przyznać, że modele Zdenka to absolutnie jest extraliga modelarstwa okrętowego. Gratuluję wspaniale wykonanych modeli przez duże M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 24 Listopada 2008 Share Napisano 24 Listopada 2008 Dobrze Zdenda , że ujawniłeś się z relacją "La Real" Teraz juz wiem co w trawie piszczy. Witaj Zdena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdenda Napisano 24 Listopada 2008 Share Napisano 24 Listopada 2008 Cieszę się, że modele takie jak mój, ja dziękuję wszystkim za mile widziane na forum. I postaram się odpowiedzieć za pomocą tłumacza, ale również popełniają błędy, tak przepraszam, ja należę do pokolenia, które nie mogą angielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 24 Listopada 2008 Share Napisano 24 Listopada 2008 Zdenek – gratuluję Ci tak wspaniałych modeli . Twój Nagato robi naprawdę wrażenie, mam nadzieję, że mój wyjdzie mi choć w połowie tak dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi