Lipstein Napisano 15 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2024 Bigmodel, wielkie dzięki, będę działał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 18 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2024 (edytowane) M4 - osłonę działa pomalowałem szpachlówką akrylową, aby nieco złagodzić fałdy materiału: M4A3 (105) - doklejanie, szpachlowanie, szlifowanie: Edytowane 18 Grudnia 2024 przez Lipstein 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 18 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2024 Sam nie wiem, co z tym dopancerzeniem zrobić, czy jego krawędź nie jest za wysoko w modelu w stosunku do rzeczywistego pojazdu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 18 Grudnia 2024 Share Napisano 18 Grudnia 2024 Jak dla mnie, to jest chyba trochę za niskie, powinna być wydłużona ku dołowi. Parę zdjęć wieży do Firefly V.c, do pancerzenie policzka, jest takie samo jak w 105-tce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 18 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2024 (edytowane) Na przedostatnim zdjęciu widać jakby "dospawkę" - taką zrobię, nie chce mi się tego odrywac i naklejać jeszcze raz. Zauważyłem też jeszcze dwa drobiazgi, otwór - odwodnienie pod osłoną wentylatora i dospawaną płytkę osłaniającą dwa otwory odwodnienia kołnierza przeciwrykoszetowego w tylnej części. Dzięki, Kolego! Edytowane 18 Grudnia 2024 przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 18 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2024 mam zamiar wymienić też wózki zawieszenia, z modelu Academy zostały mi takie, na których są oznaczenia produkcyjne z odlewni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 18 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2024 M4A3 (105). Tyle na dzisiaj: trzeba było zalać Surfacerem delikatną szparę po wklejeniu hipsu; jak wyschnie pomaluje wieże na kolor bazowy i zobaczymy, jak to wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 19 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2024 (edytowane) Przeszczepiłem jeszcze boczne koła napędowe: Edytowane 19 Grudnia 2024 przez Lipstein 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 31 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2024 Dopancerzenie wygląda finalnie tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 31 Grudnia 2024 Share Napisano 31 Grudnia 2024 Godzinę temu, Lipstein napisał: Dopancerzenie wygląda finalnie tak: No i ładnie. Nadgarstek w dobrej formie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano Czwartek o 16:27 Autor Share Napisano Czwartek o 16:27 (edytowane) Porównanie kolorów wszystkich 3 wież: XF 62 Olive Drab mieszane w różnych proporcjach z Buff, żóltym i dark yellow A pokrowiec na armatę wygląda tak: Edytowane Czwartek o 16:28 przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano Czwartek o 17:16 Share Napisano Czwartek o 17:16 (edytowane) 1 godzinę temu, Lipstein napisał: Porównanie kolorów wszystkich 3 wież: XF 62 Olive Drab mieszane w różnych proporcjach z Buff, żóltym i dark yellow A pokrowiec na armatę wygląda tak: Z dopancerzeniem wieży dobra robota. Edytowane Czwartek o 18:04 przez Albatros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano Piątek o 18:36 Autor Share Napisano Piątek o 18:36 (edytowane) Dzięki za doping. M4A3 (105) Sherman Minutia głosi, że "Chrysler Corporation był jedynym producentem Shermanów z armatą 105 mm. Wyprodukował 800 Shermanów M4(105) z VVSS (...). Produkcja rozpoczęła się w lutym 1944 r. i zakończyła w marcu 1945 r. Zamówienie produkcyjne T-9368/1 : 300 sztuk M4A3(105) z VVSS wyprodukowano : Numer seryjny 56621/USA 30103303 do S/N 56920/USA 30103602...". Wypada zatem zmienić koła napędowe na te fantazyjne, Chrysler-owskie, a ze złomu akurat para mi została, więc przeszczepiam też osłonę przekładni i kółka. Na razie chyba stop z resztą prac: czekam na zamówione osłony reflektorów i klaksonu, muszę znaleźć kalki z pasującymi numerami seryjnymi; muszę też ustalić, która jednostka/dywizja US Army miała od grudnia 1944 roku na stanie te czołgi i używała ich wtedy przeciwko Niemcom w czasie bitwy w Ardenach, wtedy uda mi się ustalić bumper code Edytowane Piątek o 18:50 przez Lipstein 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi