bloodmanpl Napisano 1 Listopada 2008 Napisano 1 Listopada 2008 Drodzy Państwo - zastanawiam się coby tu jeszcze dodać, zmienić ... Dodam, że jest to mój 3ci model, pierwszy z brudzingiem ... Jutro chcę dodać błoto ale nie wiem jak ... z mąki pewnie. Teraźniejsze efekty są zrobione gąbką i akrylami - maluję Pactrami. Proszę was o pomoc - doradźcie co i jak jeszcze można dodać - nie mam aerografu jakby coś. Cytuj
Marine Napisano 1 Listopada 2008 Napisano 1 Listopada 2008 Nie chce się czepiać, ale czy oprócz kół, plandeki i tych "plam" to on jest pomalowany? Cytuj
bloodmanpl Napisano 1 Listopada 2008 Autor Napisano 1 Listopada 2008 Nie stwierdziłem, że skoro kolor pasuje do mojego wyobrażenia to może zostać. W Normandii takie były. Cytuj
skala72 Napisano 2 Listopada 2008 Napisano 2 Listopada 2008 A możesz pokazać wzór tego malowania z Normandii? Jak dla mnie jest to pomazanie modelu, a nie malowanie. Cytuj
bloodmanpl Napisano 2 Listopada 2008 Autor Napisano 2 Listopada 2008 Tu jest proszę z pudełeczka: Cytuj
skala72 Napisano 2 Listopada 2008 Napisano 2 Listopada 2008 (edytowane) Nie patrz na tez obrazki, one często przekłamują i producenci dają takie kolory jakich nie było, nie będę teraz szukał, ale wątpię aby używano koloru DAK w 1944 r. Sorry, ale on wygląda jak by go dziecko dorwało i pomazało plakatówkami. Edytowane 2 Listopada 2008 przez Gość Cytuj
LEOPARD1974 Napisano 2 Listopada 2008 Napisano 2 Listopada 2008 Dobrze zepsuty model,najlepiej zmyć to wszystko z niego,coś Ty z bagna go wyciągnąłeś?Rozumiem,że to dopiero trzeci model,ale fatalnie to wygląda,pomaluj najpierw calego,zrób go na czysto,jak sobie z tym poradzisz,to dopiero zacznij eksperymenty z brudzeniem.Za wysoko startujesz zaczynając swą przygodę z modelarstwem.Pozdrawiam! Cytuj
bloodmanpl Napisano 2 Listopada 2008 Autor Napisano 2 Listopada 2008 to na jakie kolory pomalowac? plandeka zielona a reszta ? dowolny?np szary jakis ? bo powiedzmy ze nie daze do tego zeby kazdy model był super realistyczny ... wiec ? zmyje , a potem ? byl czysty to za grzczny ... fakt, za dużo kombinuję na dzień doobry ... Więc co Proponujecie ? Cytuj
skala72 Napisano 2 Listopada 2008 Napisano 2 Listopada 2008 www.google.pl i poczytaj jak się brudzi, ja nie mówię, że potrafię jeszcze malować, ale chociaż staram się pomalować tak jak to robiono w realu. szukaj dalej Cytuj
LEOPARD1974 Napisano 2 Listopada 2008 Napisano 2 Listopada 2008 Po zmyciu tej farby,pomaluj cały model podkładem,najlepiej Surfacer 1000 lub innym,jeśli niemasz aerka,to jest dostępny w sprayu,zniweluje on drobne rysy i zwiększy przyczepność dla właściwej warstwy farby(ułatwia malowanie).Co do barw,to może koledzy coś pomogą,bo ja lotnictwem bardziej się interesuję. Cytuj
Gościu Napisano 2 Listopada 2008 Napisano 2 Listopada 2008 kolor panzer grau, badź dunkelgelb, na biało= zimowy Z technikami weatheringu wtrzymaj sie do momentu,az ładnie skleisz i pomalujesz model kolorkiem bazowym Cytuj
skala72 Napisano 2 Listopada 2008 Napisano 2 Listopada 2008 Chyba Panzer Grau będzie najlepszym na początek, plandekę na szarozielony - brezent i siup. Cytuj
TankRed1070 Napisano 2 Listopada 2008 Napisano 2 Listopada 2008 Drogi bloodmanpl Pobrudzony model pojazdu to nie to samo co model pobrudzonego pojazdu. Oglądaj zdjęciaz epoki (masz bowiem dostęp do internetu) i przypatrz się ubrudzonym ciężarówkom na ulicy. Zobacz w których miejscach zbiera się kurz i brud, a w których jest to niemożliwe. Po paru minutach rzyglądania będziesz wiedział o co mi chodzi ;-) Pozdrawiam Cytuj
Zbyszek Napisano 2 Listopada 2008 Napisano 2 Listopada 2008 W galerii jest kilka oplów poszukaj Cytuj
TomaszDudek Napisano 2 Listopada 2008 Napisano 2 Listopada 2008 bloodmanpl Najpierw sklej kilka modeli potem naucz się malować a potem eksperymentuj z brudzeniem bo to co zrobiłeś z tym oplem to porażka totalna . Cytuj
bloodmanpl Napisano 2 Listopada 2008 Autor Napisano 2 Listopada 2008 http://img523.imageshack.us/img523/4171/bumvb2.jpg tak wygląda "na czysto" ... Pasuje ? co dalej ... jakies brudzenie itp ? :P błoto może ... Cytuj
Aleks Kornafel Napisano 2 Listopada 2008 Napisano 2 Listopada 2008 A koła i wnętrze? Jest też nie pomalowany w odstępie pomiędzy szoferką a paką... Cytuj
bloodmanpl Napisano 2 Listopada 2008 Autor Napisano 2 Listopada 2008 dobrze, poprawione .... a koła są pomalowane coś jeszcze ? Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Listopada 2008 Napisano 2 Listopada 2008 naucz się wstawiać zdjęcia i model świeci jak bombka na choince Cytuj
Aleks Kornafel Napisano 2 Listopada 2008 Napisano 2 Listopada 2008 (edytowane) TU BYLO MOJE WYNURZENIE MODELARSKIE... A co do zdjęć to naucz się... Wiadomo co. Edytowane 2 Listopada 2008 przez Gość Cytuj
bloodmanpl Napisano 2 Listopada 2008 Autor Napisano 2 Listopada 2008 więc konkretnie jeszcze raz łopatologicznie proszżę koła do poprawienia ... cóż jeszcze ? Cytuj
rollingstones Napisano 2 Listopada 2008 Napisano 2 Listopada 2008 Na tym etapie moje modele też się świecą, to jeszcze nie czas na sido... Ciekawe stwierdzenie Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Listopada 2008 Napisano 2 Listopada 2008 A cóż to za etap? Może "ozdoba półki" Cytuj
Aleks Kornafel Napisano 2 Listopada 2008 Napisano 2 Listopada 2008 Ciekawe stwierdzenie He - co w tym ciekawego? Na taki model nakładamy kalki, dokonujemy jakiś tam ostatnich poprawek i kładziemy sido. Cytuj
rollingstones Napisano 2 Listopada 2008 Napisano 2 Listopada 2008 mysle że jesteś w błędzie i nie ma co kontynuowac tego wątku ale wykasuj go aby ktoś tak przez pomyłkę nie zrobił . Sidoluks czy inny akrylowy lakier bezbarwny połyskowy nakłada się celem zbezpieczenia powłoki malarskiej przed dalszymi pracami po pomalowaniu modelu. Nakłada się go równiez przed położeniem kalk i po nich aby powierzchnia była równa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi