bloodmanpl Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 Drodzy Państwo - zastanawiam się coby tu jeszcze dodać, zmienić ... Dodam, że jest to mój 3ci model, pierwszy z brudzingiem ... Jutro chcę dodać błoto ale nie wiem jak ... z mąki pewnie. Teraźniejsze efekty są zrobione gąbką i akrylami - maluję Pactrami. Proszę was o pomoc - doradźcie co i jak jeszcze można dodać - nie mam aerografu jakby coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marine Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 Nie chce się czepiać, ale czy oprócz kół, plandeki i tych "plam" to on jest pomalowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloodmanpl Napisano 1 Listopada 2008 Autor Share Napisano 1 Listopada 2008 Nie stwierdziłem, że skoro kolor pasuje do mojego wyobrażenia to może zostać. W Normandii takie były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 A możesz pokazać wzór tego malowania z Normandii? Jak dla mnie jest to pomazanie modelu, a nie malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloodmanpl Napisano 2 Listopada 2008 Autor Share Napisano 2 Listopada 2008 Tu jest proszę z pudełeczka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 (edytowane) Nie patrz na tez obrazki, one często przekłamują i producenci dają takie kolory jakich nie było, nie będę teraz szukał, ale wątpię aby używano koloru DAK w 1944 r. Sorry, ale on wygląda jak by go dziecko dorwało i pomazało plakatówkami. Edytowane 2 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LEOPARD1974 Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Dobrze zepsuty model,najlepiej zmyć to wszystko z niego,coś Ty z bagna go wyciągnąłeś?Rozumiem,że to dopiero trzeci model,ale fatalnie to wygląda,pomaluj najpierw calego,zrób go na czysto,jak sobie z tym poradzisz,to dopiero zacznij eksperymenty z brudzeniem.Za wysoko startujesz zaczynając swą przygodę z modelarstwem.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloodmanpl Napisano 2 Listopada 2008 Autor Share Napisano 2 Listopada 2008 to na jakie kolory pomalowac? plandeka zielona a reszta ? dowolny?np szary jakis ? bo powiedzmy ze nie daze do tego zeby kazdy model był super realistyczny ... wiec ? zmyje , a potem ? byl czysty to za grzczny ... fakt, za dużo kombinuję na dzień doobry ... Więc co Proponujecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 www.google.pl i poczytaj jak się brudzi, ja nie mówię, że potrafię jeszcze malować, ale chociaż staram się pomalować tak jak to robiono w realu. szukaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LEOPARD1974 Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Po zmyciu tej farby,pomaluj cały model podkładem,najlepiej Surfacer 1000 lub innym,jeśli niemasz aerka,to jest dostępny w sprayu,zniweluje on drobne rysy i zwiększy przyczepność dla właściwej warstwy farby(ułatwia malowanie).Co do barw,to może koledzy coś pomogą,bo ja lotnictwem bardziej się interesuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 kolor panzer grau, badź dunkelgelb, na biało= zimowy Z technikami weatheringu wtrzymaj sie do momentu,az ładnie skleisz i pomalujesz model kolorkiem bazowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Chyba Panzer Grau będzie najlepszym na początek, plandekę na szarozielony - brezent i siup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Drogi bloodmanpl Pobrudzony model pojazdu to nie to samo co model pobrudzonego pojazdu. Oglądaj zdjęciaz epoki (masz bowiem dostęp do internetu) i przypatrz się ubrudzonym ciężarówkom na ulicy. Zobacz w których miejscach zbiera się kurz i brud, a w których jest to niemożliwe. Po paru minutach rzyglądania będziesz wiedział o co mi chodzi ;-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 W galerii jest kilka oplów poszukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 bloodmanpl Najpierw sklej kilka modeli potem naucz się malować a potem eksperymentuj z brudzeniem bo to co zrobiłeś z tym oplem to porażka totalna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloodmanpl Napisano 2 Listopada 2008 Autor Share Napisano 2 Listopada 2008 http://img523.imageshack.us/img523/4171/bumvb2.jpg tak wygląda "na czysto" ... Pasuje ? co dalej ... jakies brudzenie itp ? :P błoto może ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 A koła i wnętrze? Jest też nie pomalowany w odstępie pomiędzy szoferką a paką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloodmanpl Napisano 2 Listopada 2008 Autor Share Napisano 2 Listopada 2008 dobrze, poprawione .... a koła są pomalowane coś jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 naucz się wstawiać zdjęcia i model świeci jak bombka na choince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 (edytowane) TU BYLO MOJE WYNURZENIE MODELARSKIE... A co do zdjęć to naucz się... Wiadomo co. Edytowane 2 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloodmanpl Napisano 2 Listopada 2008 Autor Share Napisano 2 Listopada 2008 więc konkretnie jeszcze raz łopatologicznie proszżę koła do poprawienia ... cóż jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Na tym etapie moje modele też się świecą, to jeszcze nie czas na sido... Ciekawe stwierdzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 A cóż to za etap? Może "ozdoba półki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Ciekawe stwierdzenie He - co w tym ciekawego? Na taki model nakładamy kalki, dokonujemy jakiś tam ostatnich poprawek i kładziemy sido. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 mysle że jesteś w błędzie i nie ma co kontynuowac tego wątku ale wykasuj go aby ktoś tak przez pomyłkę nie zrobił . Sidoluks czy inny akrylowy lakier bezbarwny połyskowy nakłada się celem zbezpieczenia powłoki malarskiej przed dalszymi pracami po pomalowaniu modelu. Nakłada się go równiez przed położeniem kalk i po nich aby powierzchnia była równa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi