DamianPoltorak Napisano 28 Grudnia 2024 Share Napisano 28 Grudnia 2024 (edytowane) Cześć wszystkim, Zapraszam na małą galerię poświęconą P-47D Thunderbolt z Miniartu. Model powstał w przypływie chwilowej weny, i świątecznego wolnego czasu. Więc jak na mnie tak zwana szybka piłka. Brak jakichkolwiek dodatków, model prosto z pudła. Doświadczenia dość przyjemne. Na pewno w przyszłości sięgnę po kolejnego dzbanka od tego wydawcy Na minus bardzo kruche tworzywo, który przy małych elementach łamało się w palcach w czasie obróbki. I kłopotliwe pasowanie połączeń wpustowych, prawie każdy otwór pod pin musiałem powiercić bo nie dawało się tego złożyć. Zapraszam do oceny: Edytowane 28 Grudnia 2024 przez DamianPoltorak 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 28 Grudnia 2024 Share Napisano 28 Grudnia 2024 Bardzo ładnie się prezentuje. Podobają mi się efekty zużycia/zabrudzeń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 28 Grudnia 2024 Share Napisano 28 Grudnia 2024 Bardzo ładny, dobrze wiedzieć że łatwo się go robi . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 28 Grudnia 2024 Share Napisano 28 Grudnia 2024 (edytowane) Być może robiłoby się go trudniej, gdyby chcieć zadbać choćby o spasowanie limuzyny. Taka jak jest od razu rozbija wizerunek modelu. Ciekawostką jest błąd w malowaniu pasa antyodblaskowego. Szczególnie w części nosowej. Odchyłka jest niewielka, w modelu to pewnie z pół milimetra, ale akurat w takim miejscu, że nienaturalność wyglądu tego pasa od razu rzuciła mi się w oczy i zacząłem sprawdzać, czy coś jest nie tak, czy to ja mam coś z oczami. No, oczy jeszcze jakoś radzą. Podejrzanie wygląda kolor wnętrza. Śmigło pomalowane jest błędnie - piasta powinna być w naturalnym kolorze. I w ogóle śmigło jest nie od tego samolotu. Ślady eksploatacji jak na moje podejście nieco zbyt modelarskie (choć tu zdjęcia mogły nieco nakłamać), oderwane tu i ówdzie od rzeczywistości, oraz od znanych zdjęć Torrid Tessie i Thunderboltów z 350th FG. Za to powierzchnie metaliczne prezentują się znakomicie. I gdyby nie ta nieszczęsna limuzyna to model całościowo prezentowałby się całkiem całkiem. Edytowane 28 Grudnia 2024 przez greatgonzo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 28 Grudnia 2024 Share Napisano 28 Grudnia 2024 Merytorycznie nie mam pojma , modelarsko zajefaliście . Podoba się po całości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 28 Grudnia 2024 Share Napisano 28 Grudnia 2024 Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bARTZ Napisano 28 Grudnia 2024 Share Napisano 28 Grudnia 2024 (edytowane) 4 godziny temu, greatgonzo napisał: I w ogóle śmigło jest nie od tego samolotu. W tym egzemplarzu powinno być inne śmigło? Fajne wykonanie, też mam go na warsztacie w tym malowaniu. Może przydałoby się jedynie bardziej pobrudzić opony Edytowane 28 Grudnia 2024 przez bARTZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 28 Grudnia 2024 Share Napisano 28 Grudnia 2024 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi