x_bandit Napisano 1 Stycznia Share Napisano 1 Stycznia Cześć, Trochę mi nie idzie kończenie T-80BVD. Dlatego w międzyczasie zrobiłem sobie odskocznię w trochę nie mojej skali. Przy szukaniu modelu dla syna napatoczył mi się niedawno wydany model T-90 z Vespid models. To co mogę powiedzieć to model z tak dobrymi detalami w tej skali przyprawił mnie o opad szczęki. Z tego też powodu zachciało mi się go zbudować. To co dołożyłem to tylko liny eureka xxl reszta to moja wesoła twórczość. Sam model posiada elementy fototrawione i drukowane. Promienniki systemu Shtora są drukowane podobnie jak orurowanie baków i reflektory z osłonami. Niestety rurki od beczek nie do końca dobrze były dodrukowane, miały ubytki, dlatego zdecydowałem się je dorobić samemu. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 1 Stycznia Share Napisano 1 Stycznia (edytowane) cudo, czekam na dalsze postępy^^ Edytowane 1 Stycznia przez Adamerio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 2 Stycznia Share Napisano 2 Stycznia No powiem że jak pancerka w 72 to wygląda dla mnie jak kostka mydła to tak ta miniatura wygląda mega klawo:) odemnie 10/10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 2 Stycznia Autor Share Napisano 2 Stycznia Dzięki. Mam podobne skojarzenia jeśli chodzi o 72ke, zawsze trzeba iść na jakiś kompromis przy odzwierciedleniu detali. Dlatego bardziej lubię 1:35. Jednak w tym konkretnym modelu, przez to, że producent na starcie daje już bardzo dobry detal bez zbyt wielu uproszczeń, skusiło mnie by samemu jeszcze go podbić. Poprawiłem też parę błędów, które niestety popełnił producent przy projektowaniu takie jak np. rodzaj zapasowych ogniw gąsienic oraz to jak są montowane do kadłuba czy brak wzmocnień półek nadgąsienicowych charakterystycznych dla T-90 i T-90A. Brakowało mi też imitacji struktury płótna na powłoce antyradiacyjnej wieży i kadłuba dlatego coś tam próbowałem porobić. Standardowo chciałem zrobić też podobne modyfikacje co w 1/35, z różnym skutkiem. Dlatego skupiłem się głównie na tym co najbardziej widać i co wpływa na ogólny odbiór modelu. Pod topór zatem poszła cała kabelkologia (Shtora, Tucha, reflektory, układ paliwowy) i optyka. teraz tylko malowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 2 Stycznia Share Napisano 2 Stycznia Ale zmiany. Teraz czekam, aż przerzucisz się na 1:144, albo 1:350, he, he 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 2 Stycznia Share Napisano 2 Stycznia Aha, czyli w 72 też się takie rzeczy da robić... Ok, popatrzę ale dotykał nie będę Przewody paliwowe z nawijanego drutu miażdżą, optyka miód, czyli właściwie Twój standard tylko że mniejszy niż zazwyczaj! Przy całej wspaniałości tego drobnego dobrodziejstwa to antena wydaje mi się trochę za gruba, chyba że tylko tak mocno odbija światło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeM Napisano 3 Stycznia Share Napisano 3 Stycznia Dobre to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 3 Stycznia Autor Share Napisano 3 Stycznia 13 godzin temu, gajur napisał: Ale zmiany. Teraz czekam, aż przerzucisz się na 1:144, albo 1:350, he, he Nie no, raczej skali nie będę zmieniał. Traktuję to raczej jako taki wypadek przy pracy, może coś jeszcze złożę z pancerki w 72ce. 1:35 jak dla mnie rządzi i jest najbardziej optymalną skalą 11 godzin temu, TAW napisał: Aha, czyli w 72 też się takie rzeczy da robić... Ok, popatrzę ale dotykał nie będę Przewody paliwowe z nawijanego drutu miażdżą, optyka miód, czyli właściwie Twój standard tylko że mniejszy niż zazwyczaj! Przy całej wspaniałości tego drobnego dobrodziejstwa to antena wydaje mi się trochę za gruba, chyba że tylko tak mocno odbija światło. Nie no zawsze coś tam się da wyskrobać i wymęczyć, ale jednak wolę masochizm w większej skali a z antenką masz chyba rację Nawet pomimo tego, że na zdjęciach jest trochę zblurowana. Też mi się wydawała się trochę za gruba, ale nie miałem mniejszej niż 0,25mm średnicy stalowego drucika 0,2mm i mniej powinno lepiej wyglądać. Pokombinuję coś jeszcze, w ostateczności zrobię końcówkę z ramki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 3 Stycznia Share Napisano 3 Stycznia Detal (zwłaszcza blacharka i druciarstwo) pierwsza klasa! Rozsiadam się i oglądam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi