mig Napisano 29 Stycznia Share Napisano 29 Stycznia Podoba mi się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 30 Stycznia Autor Share Napisano 30 Stycznia 13 godzin temu, JJ62 napisał: Jak zwykle u Ciebie wygląda to super! Miałem się spytać o te niedoskonałości, ale wyjaśniłeś to już powyżej. Jestem szczęśliwym (lub nie ) posiadaczem Intruderów od chyba wszystkich producentów w 72 (Fujimi, Italeri i Hasegawa - błee) i wydawało mi się, że wreszcie jest klasowy model. A tu taki zonk Dzięki wielkie . Z tym zonkiem to bym nie przesadzał, baza do pracy jest. Większość ułomności jest skatalogowana, wiadomo co poprawić/uzupełnić, jest też trochę dodatków na rynku. Najbardziej irytujący jest brak otwartych przednich pokryw podwozia, dorobienie tego wymaga już sporo wysiłku, ja się na niego nie zdecydowałem. Materiałów faktograficznych jest sporo, samolot świetny, dobra zabawa gwarantowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejo Napisano 31 Stycznia Share Napisano 31 Stycznia Super model Ci wyszedł. Bardzo mi się podoba , wykonanie,. malowanie i całokształt. Zapodał byś kilka fotek spodu modelu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_1981 Napisano 31 Stycznia Share Napisano 31 Stycznia Pierwsza klasa! Super realistyczny... Ludziki pomalowane rewelacyjnie - w innych modelach czasem chipki zdradzają skalę i nadają zabawkowego wyglądu. Tu jest naprawdę super. Czy schodki do kabiny są z zestawu czy robiłeś sam? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 31 Stycznia Autor Share Napisano 31 Stycznia W dniu 29.01.2025 o 15:20, Psar77 napisał: Jedyne czego bym się pozbył to ten ciągniczek, bo jego się używa pod pokładem i ewentualnie na windach do targania samolotów no i z tego co mi wiadomo, to się pojawił dopiero jakoś koło roku 1990 (mogę się mylić), ale to pikuś - całość mega i chciałbym takie u siebie na półce Edit: Zrobiłem troche researchu i ten ciągniczek już byl w latach 80tych więc zwracam honor Dzięki . Co do ciągniczka, to masz oczywiście rację. Po pierwsze to typowy traktor hangarowo/windowy (tzw. spotting dolly), rzadko widywany na pokładzie. Po drugie, model w miarę pasuje do epoki, ale żeby dobrze udawał zgodność powinien być pomalowany na żółto. Podsumowując, właściwym dla realiów technicznych i historycznych powinien być żółty ciągnik MD-3 (tzw. muł). Gratuluję spostrzegawczości . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 31 Stycznia Autor Share Napisano 31 Stycznia 4 godziny temu, Dzejo napisał: Super model Ci wyszedł. Bardzo mi się podoba , wykonanie,. malowanie i całokształt. Zapodał byś kilka fotek spodu modelu? Dzięki. Fotek spodu nie obiecuję, bo konstrukcja tych skrzydeł jest nieco na słowo honoru. Spróbuję przy nadarzającej się okazji. 4 godziny temu, Michal_1981 napisał: Pierwsza klasa! Super realistyczny... Ludziki pomalowane rewelacyjnie - w innych modelach czasem chipki zdradzają skalę i nadają zabawkowego wyglądu. Tu jest naprawdę super. Czy schodki do kabiny są z zestawu czy robiłeś sam? Dzięks. Drabinka jest z blaszek od Eduarda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 2 Lutego Share Napisano 2 Lutego Bardzo ładna scenka, model oczywiście też 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 4 Lutego Share Napisano 4 Lutego W dniu 30.01.2025 o 11:07, kelly9mm napisał: Najbardziej irytujący jest brak otwartych przednich pokryw podwozia Poruszony Twoim wpisem, zrobiłem mały research w moich Intruderach i przednią wnękę podwozia głównego wraz z klapą mają wszystkie! Nawet badziewna Hasegawa, a w Trumpeterze u mnie linia zarysu klapy nawet zanika Poważnie się zastanawiam nad akcją naprawczą, bo szkoda modelu, poza wspomnianym felerem jest naprawdę niezły (minus uzbrojenie). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 4 Lutego Autor Share Napisano 4 Lutego Ja niestety nieco późno zwróciłem na to uwagę, nie chciałem już odkręcać pewnych rzeczy. Zwróć jeszcze uwagę na pewien artefakt po lewej stronie kadłuba, tuż przy brakującej linii przedniej pokrywy podwozia. Klątwa symetrii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 5 Lutego Share Napisano 5 Lutego Masz rację! Po przymierzeniu "na sucho" widać, że Trumpeter obszar tej przedniej komory i klapy podwozia wykorzystał do mocowania skrzydła do kadłuba (wchodzi b. ładnie z lekkim wciskiem na sztywno), więc byłoby bardzo trudno rzeźbić tam dodatkową przestrzeń. Eech..., szkoda: szczegółów sporo, mechanizacja płata, kalkomanie AOA czekają, a pełnego zadowolenia nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boch Napisano 8 Lutego Share Napisano 8 Lutego Piękna całość. Moje gratulacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 8 Lutego Share Napisano 8 Lutego Świetna praca. Gratulacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi